Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@pajduška to je jako naschvál co, ale 22. není zase tak dlouhá doba. Já už jsem ode dneška doma.
Ahoj holky
,
dnes jsem byla na ko v CARu po stimulaci tamoxifenem a bylo to jako ledová sprcha
(předchozí dva cykly jsem měla vždy jeden folikul a ovulace proběhla) - reakce nulová, za to v děloze něco mám, asi polyp
tak jsem dostala žádanku na hysteroskopii (už jsem se objednala na 5.5.) a po ní pak mám přijet a domluvíme ivf, ach joooo
![]()
@Zupa buď ráda, že jsi neměla dren - to byl zážitek jak z hororu - myslím vytahování drenu - pocit jako by mi někdo vytahoval střeva z břicha, brrrr, nejhorší z celé laparky a hysterky
jinak je fajn, že už jsi doma
a máš steh v pupíku? nehnisá ti?
já jsem měla trochu problém s pupíkem, doteď ho mám takový jako více sešitý nebo jak to nazvat ![]()
@Zupa Ahojky,jakpak ti je? Odpočíváš? Snad se ti to bude rychle lepšit
![]()
@Campari1 No z toho drenu já mám hrůzu, fakt. Jsem ho měla v lednu po cystě a jak říkáš, jako vytahování střev ![]()
@Campari1 to já jsem ráda, ani nevíš jak měla jsem z toho strašný strach, hned po probuzení jsem zjišťovala jestli ho mám
mám dva maličké stehy na levé straně a asi pul centimetrový na okraji pupíku, mám ho dost hluboký takže je steh vlastně skoro na okraji, nejvíc mě ale bolí pravá strana, kde sice žádný steh není, ale mám tam pořádnou modřinu a sedřenou kůži.
@pajduška čekala jsem že to bude horší, když sedím nebo ležím tak v podstatě nevím že mi něco je, hůř se mi dýchá, ale za to může to moje astma, odpočívat se snažím, dneska už musím pracovat z domova naštěstí sedět u počítače mi problém nedělá ![]()
@Zupa píše:
@Kawi08 tak já jsem jako puberták vypadala půl roku po vysazení HA, plet hrůza, vlasy mastné snad hodinu po umytíZačala jsem brát ráno 3 tablety pangaminu a ted je to jako dřív, pupínek jen vyjímečně a vlasy mám dobré i tři dny
Prosím tě, jaký ten Pangamin přesně?
@Campari1 to mě mrzí, že ti to nevyšlo ![]()
@pajduška @Zupa ať vám ty operace dobře vyjdou ![]()
Jinak já dren naštěstí neměla ani po laparo, hystero ani po císaři dren neměla. @Campari1 taky se mi nejhůř hojil pupík, ale nejvíc mě bolela pravá strana. Při větší námaze mě ta pravá strana bolela ještě rok po operaci a při MS pořád bolí jak čert. Asi mi tam něco pokazili ![]()
@kajmi Já kupuju tohle balení, ze začátku jsem kupovala i v zeleném balení, ale tyhle jsou i chutově lepší ![]()
@Zupa děkuji, vyzkousim. Takovy obličej jsem totiž neměla ani v pubertě ![]()
@kajmi to věřím, že se taky zděsila co mi to na obličeji vyskočilo
Já si dávám 4 denně a stačí to.
Ahoj holky ![]()
Snažím se už procházet internet křížem krážem, různé diskuze a nemohu najít odpověď na moji otázku…
Mám PCO a HA ve formě prášku se bráním. Je možné místo prášku zařadit hormonální nitroděložní tělísko?
Děkuju za každou odpověď ![]()
@Kostík92 odpověď na tvoji otázku neznám, já spíš přemýšlím do budoucna o nehormonalnim tělísku, ale co třeba injekci? A proč se branis práškum?
@kajmi na injekce chodila kamarádka i její máma a obě za 3 měsíce přibrali uplně neskutečně, tvrdili, že už přibírají i ze vzduchu
A to nikdy s váhou problém neměli, takže na to bacha, po roce to vzdali jsou zpět na práškách a kila šli dolu sami ![]()
Jinak holky taky mám dotaz, po laparce je to krvácení brané jako menstruace? V diskuzích se na to názory různí a k doktorovi jdu až ve středu.
@Zupa Myslím, že krvácení po laparce není bráno jako menstruace. Je to zásah do těla, které se pak hojí. Je to na standardním cyklu, myslím, nezávislé…