Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Angelina.22 tak hlavně, že jsi slyšela to, co jsi chtěla slyšet
každopádně držím palce, ať pak v budoucnu nemáš problémy a ať se potom mimčo podaří hned ![]()
@kajmi pokud se jedná o 3 měsíce, tak já bych to asi nijak neřešila, čili za mě varianta č.3
určitě bych ale zbytečně do sebe neládovala clostil ![]()
@Campari1 u Vrublovského jsem ještě nebyla, má vždycky plno. No ono to bude možná už i víc než 6týdnů, ale kdy se má vrátit nevím. Snad brzy
@Campari1 píše:
@kajmi pokud se jedná o 3 měsíce, tak já bych to asi nijak neřešila, čili za mě varianta č.3určitě bych ale zbytečně do sebe neládovala clostil
No já se rozhoduji mezi 1 a 2, ale Šimečková mi nejvíc doporučovla variantu 3. Možná i proto se u ní moc necítím… A ještě na mě minule vyjela ať se tedy rozhodnu co vlastně chci… A to jsem ji pauzu ve snažení odůvodnila tím, že chlap bude přes týden cestovat a jezdit domu jen na víkendy, takže by se styky špatně plánovaly, což je taky pravda…
@kajmi mě taky nějak nesedla, necítila jsem se u ní moc dobře
tak doufám, že až půjdu na uzv, tak mě nedají k ní
ale s variantou tři s ní souhlasím
a že na tebe vyjela - to už bych k ní teda nešla ![]()
@Campari1 jsem to doblbla. Ona právě chtěla ať beru ten Clostil
@kajmi fakt??!!
to docela čumím, hlavně, že se všude píše, že je to pěkný sajrajt a neměl by se brát více než 6 x za život, ale ona ti ho chce napsat na tři měsíce chráněného styku - no comment
![]()
@Campari1 taky jsem čuměla, ale nevyjadřovala jsem se… V pondělí k ní mám jít na Agolutin a říct jak jsem se rozhodla, ale asi tam nepůjdu. Nechám volně přijít ms i kdyby to měli být ty 3měsíce a pak uvidím co a jak ![]()
A ty jdeš kdy na další kontrolu?
@kajmi dneska jsem dostala ms a hned jsem tam volala a vyžádala si kontrolu u Vrublovského
- jdu 9.4., to budu 14.DC - vezmu muže s sebou a třeba by šlo udělat rovnou IUI
minulý cyklus byl 13.DC folikul 18 mm a ovulace 15.DC, tak snad to bude teď zase tak a neprošvihneme to ![]()
@kajmi udělala bych to stejně - kašli na vyvolávačku a nechoď k ní
, však tři měsíce bez ničeho taky tělu neuškodí ![]()
@kajmi díky moc
to už bude poslední pokus s tamoxifenem
poprvé jsem ho brala 1-1-1, narostl jen jeden folikul a ovulace byla až 24.DC
druhý cyklus jsem ho brala 2-0-2, zase narostl jen jeden a ovulace 15.DC, teď budu brát zase 2-0-2, to je nejvyšší možná dávka, která se už užívá u minimálek a já stejně s bídou vyplodím jen jeden folikul, ach jo
no ale zase na clostil nereaguju vůbec, může to být naděje i pro další holky s PCOS, které na něj nereagují ![]()
@Campari1 měla jsem to stejně. Na clostil reakce žádná a na Tamoxifen poprvé nic a další cyklus po 2-0-2 2folikuli a hned z nich syn ![]()
Ahojte holky, prosim moc o radu.
vysadila jsem antikoncepci v listopadu min roku, jelikoz chceme miminko. Nikdy jsem nedostávala sama menstruaci, no neni tomu jinak ani ted. Doktorka mi po krevních testech rekla, ze mam zvýšeny testosteron a cysticky na obou vajecnicich. Předepsala mi ESTRIMAX k užívání kazdy den od 1. dne menstruace(dostala jsem injekci na vyvolani menstruace) a ze mam prijit vzdy 20. den cyklu k ni - pro injekci na vyvolani menstruace. Ptam se, zda-li je tento lék a postup vhodny - mate zkusenost?? Zda-li je tedy mozne otehotneni?? Příbalový leták me celkem vyděsil a nejak se mi to nepozdava. Jinak muz ma SPG v pořádku.. Myslíte ze bych se mela rovnou obrátit na CAR?
dekuji moc za rady!
@Anyka já teda s estrimaxem zkušenosti žádné nemám, ale on je spíš na přípravu sliznice k uhnízdění embrya, ne? myslím, že ho berou holky, které podstupují KET (zavedení rozmraženého embrya)
spíš mě udivuje, že to doktorka nedala nic na podporu ovulace a bude řešit jen abys měla menstruaci ![]()
no sama jsem zvědavá, co poradí ostatní holky, ale já bych šla asi rovnou do CAR nebo změnila dr. ![]()