PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6887
25.3.15 13:08

@Angelina.22 můj dr mě „léčil“ taky předepsáním HA a nazdar, na dotaz jestli není jiná cesta, když ještě dítě nechceme, odpověděl, že ať beru HA a až budu chtít dítě, ať přijdu :nevim: nikdy v životě už HA brát nebudu, tři roky jsem bojovala s neplodností, podstoupila laparku, dlouhodobě beru metformin, stimulace ovulace clostilbegytem, inseminace - nic nepomohlo a nakonec až třetí pokus umělého oplodnění :think: od porodu HA taky neberu a nechránili jsme se a těhotná nejsem - už se ale snažíme o druhé dítě, takže teď zase tamoxifen a inseminace a za cca dva měsíce půjdeme zase na umělé oplodnění :think:
není lepší nebrat HA a používat kondom? možná si ušetříš do budoucna plno trápení…ano, sice se píše, že HA zabrání vzniku dalších cyst z neprasknutých folikulů, ale už ti žádný dr neřekne, že ti klidně dokáže HA vaječníky totálně uspat a pak se můžeš na hlavu stavět a ovulace nebude a nebude… :zed: promiň, nechci tě strašit, píšu jen ty nejhorší scénáře, ale už jsem na kecy některých pánů doktorů o „jediné léčbě formou HA“ alergická :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.15 13:09

Třeba ano. našla jsem ještě jinou diskuzi tady na emiminu, kde se muj dotaz hodi lip, ale posledni přispevek je z dubna 2013, tak snad mi aspon tam nektera poradi :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.15 13:12

Jeho reakce byla dost podobná, pokud zatím nechci mimčo tak HA a pak že se uvidí… jsem u něj jako VIP pacinetka, je to rodinny znamy, tak doufam ze ví co dělá… je to težké se rozhodnout… :( HA jsem brala celkem dlouho a pak na 2 roky vynechala, nějaký čas MS chodila jak má ale už jí to zase přešlo. řekl, že někdy se to tak stává, že po vysazení HA na nějakou dobu „naskočí“ a je třeba toho využít… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
25.3.15 13:13

@InExile občas tuhle diskuzi čtu, tak ti chci napsat, že mi je líto, že to nevyšlo :hug: a ještě k metforminu - až zase otěhotníš (a věřím tomu, že to bude brzy :kytka: ), určitě ho nevysazuj, ať nepotratíš :hug: já jsem brala metformin 850 mg 1-0-1 a po potvrzení těhotenství jsem ho měla snížit na 1-0-0, ale brala jsem ho až do 13.tt 8o, zabraňuje potratu a předčasné vysazení není pro plod dobré :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
25.3.15 13:16

@Angelina.22 to znám, můj dr mluvil úplně stejně - i o tom naskočení, asi to do nich tak hustí na VŠ, ale já už HA prostě nevěřím, je to svinstvo a hlavně v tom jsou veliké prachy :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.15 13:59

Děkuju za názor. teď babo raď…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
25.3.15 14:04
@Campari1 píše:
@InExile občas tuhle diskuzi čtu, tak ti chci napsat, že mi je líto, že to nevyšlo :hug: a ještě k metforminu - až zase otěhotníš (a věřím tomu, že to bude brzy :kytka: ), určitě ho nevysazuj, ať nepotratíš :hug: já jsem brala metformin 850 mg 1-0-1 a po potvrzení těhotenství jsem ho měla snížit na 1-0-0, ale brala jsem ho až do 13.tt 8o, zabraňuje potratu a předčasné vysazení není pro plod dobré :think:

Jee dekuju, je to pesek…hold..snad to do ttetice vyjde jinak uz pak asi nebudu mit silu vsak to znas…dik za radu metforminem urcite ho budu brat dal aspon mi uklidni ty hormony…nebo ja uz pak nevim dik za radu. Ja mysli mela metformin 500 jednou denne ale to bych ted kecala. Chgela bych se od cervna zkusit zacit snazit :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1555
25.3.15 15:34

@Angelina.22 přidám se ke stejnému názoru jako tady holky. Mě tohle taky říkala moje doktorka když PCO a dítě jsem nechtěla tak HA. Pak jsem už mimčo chtěla, poté jsem mudr. změnila a hned mi řekla, že to je to nejhorší co při téhle diagnoze můžeš udělat, je to stará studie! Vajčníky ti prostě přestanou pracovat tak jak mají. Já díky HA mám i menší dělohu. Takže pokud v dalších 5-ti letech neplánuješ mimčo doporučila bych ti tělísko nehormonální, které je i pro ženy které nerodili. Nebo nejšetrnější způsob čepka ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.3.15 16:01

No vy mi dáváte.. :zed: moc děkuji za názory!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
25.3.15 21:29

@Angelina.22 podla toho, co viem ja tak HA nelieci, len akoby stopne pco. Cize med prestanes brat HA, pco budu presne tam kde su teraz, akurat budes starsia a mozno sa ti budu ťažšie liecit, nebudes mat tolko času, atd. Ale ked este dieta nechces, asi by som sa tiez rozhodla pre HA. Moj nazor je, ze toto aspon stopne pco, pri nehormonalnej antike sa pco vyvyja dalej a moze sa zhoršiť. Aleto je len moj nazor, teraz ma baby co su proti HA ukamenuju. :-)
A k tomu aky druh HA. No urciteby som si vybrala nizkohormonalnu, ked uz pchat do seba hormony, tak co najmenej. A potom taku, co riesi aj ine problemy suvisiace s pco. Teda ak mas nadvahu, taka z ktorej sa nepribera, ak mas ochlpenie, vyberiem taku, co ma na toto dobry vplyv. Ja uz si nepamätám co som brala, predsa su to uzroky, ale sadla mi na prvy krat. A kamoska musela vyskusat tri druhy, kym jej sadla. Takze si nechaj poradit urcite od doktora a ak ti nebude pasovat, treba zme it.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
26.3.15 08:22
@Angelina.22 píše:
No vy mi dáváte.. :zed: moc děkuji za názory!

síla co??? A pak veř doktorum…já o tom taky nic nevedela, začala jsem brát antikáču s přestávkami záležel jestli byl chlap nebo ne :oops: ale mám tohle…neřeknu jestli fakt z anti…to nevím, ale ted se snažíme o mimčo, mám za sebou laparku, lečení metforminem 4 otehotnení a dvakrát se špatným koncem. Jaký máš třeba příznaky?
@nikushka2 @nikushka2 neukamenuju…já nevím co bych jí poradila, jako pokud mimčo nechtejí kondomy je nejspíš nebavěj což snad i chápu, nevím leda se optat na neco jinýho :think: proste ted PCO stopne a až přestane brát HA tak ho zase nastartuje…bohužel za pár let se tady třrba potkáme a třeba bude zrovna vyjímka a povede se jí to, ve finále to rozhodnutí bude stejne na ní co bude brát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
26.3.15 14:50

@InExile ahoj, moc mě mrzí že to zase nevyšlo :hug:
@Campari1 tak co teď říkáš na Reprofit nebo-li IVF Clinic? Mě se tam teď ani moc chodit nechce, když se tam tak střídají. Už aby se Soušková vrátila, se Šimečkové mám divný pocit :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1820
26.3.15 15:01

Ahoj holky, zdravím vás po dlouhé době :mavam: Teď 3měsíce nechci otěhotnět a chtěla bych se s vámi poradit jak to řešit. Napadá mě několik možností

1. chodit každý měsíc na folikulmetr a po 30DC si nechat píchnout Agolutin (zase absolutně nefunguju :( )
  2. začít brát Clostilbegit aby se tělo rozběhlo a chránit se
  3. vůbec nic neřešit a zůstat bez ms (pochybuji totiž že by sama dorazila)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.3.15 15:03
@nikushka2 píše:
@Angelina.22 podla toho, co viem ja tak HA nelieci, len akoby stopne pco. Cize med prestanes brat HA, pco budu presne tam kde su teraz, akurat budes starsia a mozno sa ti budu ťažšie liecit, nebudes mat tolko času, atd. Ale ked este dieta nechces, asi by som sa tiez rozhodla pre HA. Moj nazor je, ze toto aspon stopne pco, pri nehormonalnej antike sa pco vyvyja dalej a moze sa zhoršiť. Aleto je len moj nazor, teraz ma baby co su proti HA ukamenuju. :-)
A k tomu aky druh HA. No urciteby som si vybrala nizkohormonalnu, ked uz pchat do seba hormony, tak co najmenej. A potom taku, co riesi aj ine problemy suvisiace s pco. Teda ak mas nadvahu, taka z ktorej sa nepribera, ak mas ochlpenie, vyberiem taku, co ma na toto dobry vplyv. Ja uz si nepamätám co som brala, predsa su to uzroky, ale sadla mi na prvy krat. A kamoska musela vyskusat tri druhy, kym jej sadla. Takze si nechaj poradit urcite od doktora a ak ti nebude pasovat, treba zme it.

moc děkuju, to je přesně co jsem chtěla „slyšet“ :-) taky si totiž myslím, že jen tak to nechat není úplně dobré a je lepší nasadit HA. ale nakonec je to stejně buď a nebo… to že to stopne jsem se taky dočetla a zkrátka souhlasím s tebou. snad je to teda správné rozhodnutí :-)

@InExile píše:
síla co??? A pak veř doktorum…já o tom taky nic nevedela, začala jsem brát antikáču s přestávkami záležel jestli byl chlap nebo ne :oops: ale mám tohle…neřeknu jestli fakt z anti…to nevím, ale ted se snažíme o mimčo, mám za sebou laparku, lečení metforminem 4 otehotnení a dvakrát se špatným koncem. Jaký máš třeba příznaky?
@nikushka2 @nikushka2 neukamenuju…já nevím co bych jí poradila, jako pokud mimčo nechtejí kondomy je nejspíš nebavěj což snad i chápu, nevím leda se optat na neco jinýho :think: proste ted PCO stopne a až přestane brát HA tak ho zase nastartuje…bohužel za pár let se tady třrba potkáme a třeba bude zrovna vyjímka a povede se jí to, ve finále to rozhodnutí bude stejne na ní co bude brát

kvůli nechtěnému těhu to nenasazuju, čistě jen kvůli pco. chránili jsme se celou dobu jinak než HA takže to není ten důvod proč ji mám začít brát. příznaky ani velké nemám, vysoká hladina testosteronu, sem tam chloupky, zastavení růstu prsou, nadváhu nemám, jsem jak lunt…
asi do toho půjdu, možná je opravdu lepší to stopnout než nechat být… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
26.3.15 15:04

@kajmi no, já jsem byla v RF (resp. IVF Clinic) celkem čtyřikrát a pokaždé jsem byla u někoho jiného :nevim: vstupní konzultace Machač, ten byl vtipný; :mrgreen pak ultrazvuk u Souškové - ta byla strašně milá a příjemná :palec: pak další ultrazvuk u Šimečkové - jako nebyla nepříjemná, ale moc mi nesedla :roll: a naposledy ultrazvuk u Vrublovského - ten mi asi sedl ze všech nejvíce, fakt sympaťák :dance:
ale taky mě to střídání nebaví, na další ko budu chtít Vrublovského nebo Machače, asi radši chodím k chlapům :think: kdy se má vrátit Soušková? to už bude těch 6 týdnů, co se jí stal ten úraz, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí