Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@Skaris ahoj
u mě to můj gynekolog řešil stejně, nasazením HA, tady to dost holek odsuzuje, ale já si myslim, že je to správný postup, mám nejlepšího gynekologa ve městě a věřím mu, že by mi nikdy nedoporučil něco, co by nebylo správně
vysvětloval mi to tak, že pokud nechci dítě, je zbytečný se cpát hormonama na vyvolání ovulace a menstruace, že v tomhle případě je HA menší zlo a je to pohodlnější, než si počítat dny cyklu a podle toho brát jiný hormony. Upozornil mě i na to, že pokud žádný hormony brát nebudu, budou se mi cysty tvořit dál a dál a jak je tam hodně, tuším estrogenu?
tak že tam jsou vyšší rizika rakovin apod, navíc já měla tak hrozný stavy, když jsem neměla cyklus (jak v přechodu - návaly, nálady, depky) že jsem nakonec byla za HA ráda, i když jsem jí v květnu vysazovala s tim, že už jí nikdy nechci vidět…až budu HA vysazovat, tak plánuju cvičit hormonální jogu, slyšela jsem jen samý skvělý reference, ale jsem zastánce kompromisu mezi klasickou a alternativní medicínou, zase se spoléhat na jogu nebo bylinky, podle mě v případě takovýhle,,nemoci,,, nevim no…:) jinak, jsem se gyndaře ptala, jestli to PCO může být z HA a řekl mi, že definitivně ně, akorát se to vysazením projeví… ![]()
@vejuu17 Díky moc za příspěvek, zase trochu jiný pohled. To mě docela „uklidnilo“ že se to po vysazení HA jen projeví. Já byla celou dobu naštvaná, že to mám po deseti letech braní HA. Dobré vědět.
Jinak souhlasím, nějak vyrovnat přírodní cestu (hormon. jóga, Mojžíšovka atd) s moderní medicínou mi přijde jako ideální cesta ![]()
Holky, ještě by mě zajímalo: jak jste na tom v případě PCO s pletí? já vypadám hrozně:( a jsem už na to trochu „stará“ Vyzkoušela jsem v životě už všechno a stále stejná „puberťácká“ pleť ![]()
@Kawi08 tak já jsem jako puberták vypadala půl roku po vysazení HA, plet hrůza, vlasy mastné snad hodinu po umytí ![]()
Začala jsem brát ráno 3 tablety pangaminu a ted je to jako dřív, pupínek jen vyjímečně a vlasy mám dobré i tři dny ![]()
@Zupa Díky, to zkusím, ten už jsem dlouho neměla a je to přírodní…
@InExile tak jak jsi pochodila u doktorky? s tou krví nevím, jestli se to takhle třeba při říznutí dá poznat, mě se to zatím projevuje tak, že když dlouho sedím nebo stojím, tak mě bolí lýtka
@x.Luca.x píše:
@InExile tak jak jsi pochodila u doktorky? s tou krví nevím, jestli se to takhle třeba při říznutí dá poznat, mě se to zatím projevuje tak, že když dlouho sedím nebo stojím, tak mě bolí lýtka
u doktorky dobrý jdu na tu hematologii 30.4. tak snad aspon tohle máme to zkusit ješte jednou nejsem z toho nadšená ale pokud se nezadaří ani ted udeláme genetický testy, aspon už ale budu vedet ty vysledky z tý hematologie když se neco najde nasadej mi léčbu…jsem z toho otrávená
@InExile to chápu, je to běh na dlouhou trať a nejhorší je to čekání, člověk by to chtěl mít už za sebou a pořád nic, ale alespoň už zjistí, zda tomu nebrání něco jiného a víc tě pak pohlídají, já jsem si už řekla, že začnu šetřit na umělé, kdyby to náhodou bylo špatný a kdyby se to povedlo, tak alespoň budu mít našetřeno
Holky zdravím z nemocnice, včera proběhla operace, oba vajecníky jsou průchozi, prý mi do každého udělali pět dírek. Našli malé ložisko endometriozi a kus poslali na rozbor, nic moc o tom ale nevím, co to přesně je
jinak včera to bolelo pekelně
dneska už dobrý, kdyby nevěděla ze mě operovali tak to v leže ani nevím ![]()
@Zupa Ahojky,můžu se prosím zeptat, když jsi šla na laparku kvůli průchodnosti, šla jsi po MS? Nebo to nemělo vliv v jaké části cyklu jsi? Já totiž byla 27.3. na vyvolávačce, MS nedorazila, v neděli nastupuji do nemocnice v pondělí operace. V CAR Zlín mi řekli, že se to dělá co nejtěsněji po MS, včera jsem volala do nemocnice kde má probíhat operace a tam mi řekli, že když to nedostanu, tak mám dojít a operaci normálně udělají, tak fakt nevím no
. Protože pokud to dostanu třeba v pátek, tak už by mi to do operace neskončilo
. Děkuji za rady a pomoc ![]()
@pajduška já jsem byla týden po MS ale když jsem se objednavala k operaci, tak jsem taky ještě nevěděla kdy dorazí a doktor říkal že je to jedno, klidně by operovali při MS, takže to asi takovou roli hrát nebude.
@Zupa Super,děkuji moc za odpověď, tak snad to dobře dopadne a budou mě operovat už v pondělí
. A jak jinak po operaci? Snad se to zlepšuje…Měla jsi i dren nebo se to obešlo bez něho?
. Je dobře, že máš vše průchozí a i výsledek z rozboru bude v pořádku
![]()
@pajduška dren jsem neměla vůbec, hned večer mě nahnali ještě do sprchy abych si sundala naplasti ze stehu to jsem byla rada, ze tu byl se mnou přítel a pomohl mi jinak bych musela se sestrou. A bolest cítím jen jako při silnější MS a dalo by se to zvládnout i bez léků na bolest, ale proč zbytečně trpět
nejvíc mě po operaci boleli ramena, prý z toho jak nafukují břicho na operaci, druhy den už to bylo dobrý.
Budu držet palce at ti to dobře dopadne, a dej pak vědět jak jsi na tom. ![]()
@Zupa Ahojky,takže já dneska mluvila s doktorem, mám počkat jestli MS dorauí nebo ne, kdyby nedorazila, tak mě odoperují, pokud dorazí, tak mě budou muset přeobjednat, takže se modlím, aby nedorazila. ať už to mám za sebou a nemusím se nadále stresovat
. Určitě dám průběžně info, jak to vše probíhá ![]()
@Zupa Takže zrovna se dostavila MS, takže jsem volala na změnu termínu a ten se jim zrovna dneska uvolnil na 22.4. Jinak by to bylo až někdy v květnu…Takže na druhou stranu alespoň takhle no…:-(