PCOS - syndrom polycystických vaječníků

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1820
28.3.15 23:19

@Anyka po Agolutinu ms chodí az za 7-14 dni. Minulý měsíc jsem taky řešila ze týden pryč a porad nic :mrgreen:
@Campari1 ty jsi za laparku platila tolik? 8o Já nic neplatila… A jinak mam zjištěny ze pregnil je nejlevnější ve FN Ol ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6887
28.3.15 23:46

@kajmi jj, zjistila jsem to až po laparce, kdy najednou sestra v CARu natáhla ruku, že chce prachy :pocitac: :pocitac: prý platím za to, že byl pan dr. osobně u operace, že to je jako náhrada jeho mzdy nebo co :poblion: kdybych to věděla dopředu, tak jdu na laparku normálně do nemocnice a bylo by mi skoro šumák, kdo mě operuje :nevim: ale pár měsíců po mně už si účtoval méně :roll: :zed:, vždycky na srazu s holkama, co se známe z CARu, se smějeme, že jde vidět, koho nejvíce oškubal :lol: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
29.3.15 09:22
@Campari1 píše:
@nikushka2 budu ti držet palce, ať do toho 10. vydržíš 3v1, aby byly děti co nejdéle v bříšku :hug: a proč tě znepokojují Velikonoce? :think: neboj se, kdyby se porod rozjel, tak doktoři pracují i o svátcích :)

Ja viem ze pracuju, ale mam po it, ze len tak napoli. Uz som vola raz v nemocni i na vianoce a vsetky sestricky zaujimalo viac pecenie kolacov a objednavanie oplatok a nakupovanie cez internet ako ci pacientov nieco neboli. Dokonca aj vizita bola lenkazdy druhy den, co by normalne mala byt 2× denne.Tak mozno po tejto skusenosti sa tak nejak obavam tych sviatkov.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
29.3.15 10:23

Holkyyyyyy*
Chci se jeste zeptat.. vsude ctu, ze pri PCO je dulezite, co jite (zadne jednoduche cukry atd..) + hoodne pohybu..ze se to aktuálne považuje za prirozenou lecbu.. Teda samozrejme, ze pri otehotnovani všeobecne je jiste spravne mit zdravý zivotni štýl vcetne pohybu..ale zajima me, co si o tom myslite, jako o lecebne metode?? S nadváhou ani se zvýšeným cukrem problem nemam.. Ale je to popisovano, jako všeobecná lečebná metoda PCO..hm? :?:
Muzu vas taky poprosit o doporuceni nejakých bylinek nebo vyz. doplnku - co je treba dobre, osvedcene i na cysty?? Jedine co uz dlouho uzivam je konrtyhel+inofolic..
DEKUJIIIII :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1506
29.3.15 10:49

@Anyka mne diabetolog robil testy, tak povedal ze mam problem so vstrebavanim cukru prvu hodinu po konzumacii, po dboch hodinach je to uz ok. Kazal mi cuko uplne vynechať a sladit len steviou. Tak som cukor uplne vynechala, ale kedze som steviu hned nezohnala a na nete bolo milion druhov, nevedela som ktory si vybrať, tak som bola chvilu uplne bez sladenia. Ako nejako vyrazne mi to nevadilo, len mi zacalo byvat strasne spatne a nenormalne migreny som mala z toho. Tak potom mi moja znama doktorka povedala nech neblbnem a zacnem jest aj cukor, sladke jedla, len nech to obmedzujem. Takze obcas si dam aj sladke jedlo, palacinky, tvarohovy kolac. Len zjem jeden kusok, aj ked chut by som mala na viac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.3.15 12:20

Ahoj holky, tak jsem se dozvěděla asi tu nejnádhernější věc, kterou jsem mohla. Do této diskuze jsem vstoupila opravdu před chvíli, bylo mi totiž diagnostikováno PCO asi měsíc zpět. A jsem tedy těhu :) Takže i s PCO to jde :) Držím všem snažilkám pěstíky, ať je to u Vás co nejdřív :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
31.3.15 13:29

@olen Jé tak to gratuluju a jak jsi toho docílila? At se můžeme inspirovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
31.3.15 17:38

@olen Moc moc gratuluju. Kéž by nás bylo více, kterým se to takhle podaří :hug: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.3.15 19:56

@Zupa děkuji moc :) mám to štěstí, že mé PCO není tak závažné - menstruace mi chodila každý měsíc 33-35 dní. Ovulace občas ano, občas ne - mám špinění v tomto období, takže to poznám. Léčila jsem se s čípkem, protože měl doktor obavu, že tam něco mám a nasadil mi léčbu na dva týdny. Předpokládám, že mi to čípek vyčistilo a možná trochu pomohlo průchodnosti. Jednou večer jsme si s přítelem dali sklenku a řekli si pojď uděláme si miminko. Bez nervů v klidu, nic jsem nehlídala, nic už ani nebrala a dalších pár dní jsme měli nechráněný sex… no a světe div se jsou tam // :lol: samozřejmě partner pronesl, že přece ví co dělá :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
31.3.15 20:02

@pajduška Děkuji moc, neboj určitě se to podaří všem! Věřím tomu a Vy všechny také musíte :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
31.3.15 20:15

Ahoj holky, já mám taktéž diagnostikované PCOS. Je to opravdu hodně individuální, ale mě k ovulaci a normálnímu menstruačnímu cyklu pomohla hormonální jóga. Mám od lékařů přes ultrazvuk dokázané, že po cvičení hormonální jógy mám ovulaci. Takže maximálně doporučuju!!!
(bohužel i přes to jsme museli na IVF z důvodu manželova špatného spg.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
31.3.15 21:09

@InExile ahoj, tak jsem si u doktorky vybojovala laparoskopii a 22.4. nastupuji :-), na jednu stranu mám strach, ale na druhou stranu alespoň budeme vědět, na čem jsme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8237
31.3.15 21:15
@x.Luca.x píše:
@InExile ahoj, tak jsem si u doktorky vybojovala laparoskopii a 22.4. nastupuji :-), na jednu stranu mám strach, ale na druhou stranu alespoň budeme vědět, na čem jsme :-)

neboj dopadne to dobře..já se bala jako svin. a..a ješte jsem podepsala poapír že pokud nebudou vajcovody v pruchodní že mi je rovnou vemou to se mi to kráýsne usínalo :lol: naštestí dobré jednomu to trvalo trošku ale profoukli ho a bylo…dopadne to dobře aspon budeš vedet že jsi v pořádku a třeba te to uklidní a posune dál

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
217
31.3.15 21:33

@InExile já se taky bojím, že se třeba něco zkomplikuje nebo že se neprobudím nebo tak (mám totiž tu vysokou srážlivost krve, tak abych neměla případně embolii), mě se právě taky ptali, zda je budu chtít případně odstranit a při nástupu jim to mám říct (stále váhám zda ano či ne), kromě laparky mi budou dělat i hysteroskopii a možná i drilling, to věřím, že se ti krásně usínalo, je to těžké rozhodnutí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
31.3.15 21:38

@InExile Fakt jo 8o 8o A já myslela, že zprůchodnit je není žádný problém a oni by je hned vzali 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí