Peniaze v živote

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Minewka
8.10.10 22:01
momi33 píše:
Jen tak na okraj:V jednom domě jsme 3 maminy malých mimin-můj je nejstarší,pak je tu sousedka s o 2 měsíce mladším,a nakonec holčina s úplně malým miminem.Já se s manželem považujeme za normální lidi,manžel vysokoškolák,inteligent.Sousedka s o 2 měsíce mladším klukem neustále okolí dává najevo,že je podnikatelka-prodává Avon-malého v 5-ti měsících posazovala,aby seděl,teď ho tahá za ruce,aby už chodil.Jen proto,abych viděla,jak je dokonalý.Holčinu s malým miminkem opustil přítel,protože se ve 40-ti na dítě necítil,zůstala sama s dcerou na vysoké škole.Nechávám jí věci po malém,nemá evidentně peněz na zbyt.Věděla to už když byla těhotná,ale přesto nešla na potrat.Zrovna zítra jí vytřídím nějaké věci pro malého,a bojím se,aby se necítila blbě,až jí to dám.
Tak co,co si o tom myslíš,zakladatelko???myslíš,že té hvězdě co malémui systematicky ničí záda závidím?První dítě má spratka,co o něm i učitelky v MŚ říkají,že je nevychovaný,rozmazlený.Ta druhá,co má holku na VŠ jí pomáhá,jak jen může,aby si taky odpočinula,protože je ne dítě sama.

A čo s tým má spoločné, že dotyčná, ktorá malému „ničí záda“ je podnikateľka???

Čo si tým chcela povedať?

Uniká mi podstata. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13114
8.10.10 22:02

Angua, ono je to fakt lepší neřešit. Já si to dřív hodně vztahovala a byla jsem z toho špatná. Pak jsem se dostala do fáže, že je mi to jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
8.10.10 22:03

Napadlo vas nekdy, ze nekdo muze zavidet vam? A co? (to nema byt provokace, jen me to zajima)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.10.10 22:04
Minewka píše:
momi33 píše:
Jen tak na okraj:V jednom domě jsme 3 maminy malých mimin-můj je nejstarší,pak je tu sousedka s o 2 měsíce mladším,a nakonec holčina s úplně malým miminem.Já se s manželem považujeme za normální lidi,manžel vysokoškolák,inteligent.Sousedka s o 2 měsíce mladším klukem neustále okolí dává najevo,že je podnikatelka-prodává Avon-malého v 5-ti měsících posazovala,aby seděl,teď ho tahá za ruce,aby už chodil.Jen proto,abych viděla,jak je dokonalý.Holčinu s malým miminkem opustil přítel,protože se ve 40-ti na dítě necítil,zůstala sama s dcerou na vysoké škole.Nechávám jí věci po malém,nemá evidentně peněz na zbyt.Věděla to už když byla těhotná,ale přesto nešla na potrat.Zrovna zítra jí vytřídím nějaké věci pro malého,a bojím se,aby se necítila blbě,až jí to dám.
Tak co,co si o tom myslíš,zakladatelko???myslíš,že té hvězdě co malémui systematicky ničí záda závidím?První dítě má spratka,co o něm i učitelky v MŚ říkají,že je nevychovaný,rozmazlený.Ta druhá,co má holku na VŠ jí pomáhá,jak jen může,aby si taky odpočinula,protože je ne dítě sama.

A čo s tým má spoločné, že dotyčná, ktorá malému „ničí záda“ je podnikateľka???

Čo si tým chcela povedať?

Uniká mi podstata. :nevim:

Minewko, neboj, jistě tím nechtěla říct, že všechny podnikatelky ničí dětem záda. Doporučuju oprášit základy výrokové logiky )či jak se tomu nadává) :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
8.10.10 22:05

U nás se závidí i úspěchy :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
8.10.10 22:05

„Máš-li bohatství, jsi chudák jak osel, který se shýbá pod nákladem. Vleče své poklady jen kousek a smrt je složí“ W. Shakespeare - naprosto se s jeho citátem stotožňuji a i se podle něj řídím :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
8.10.10 22:06
eva valoi píše:
Dovolila bych si takovou malou poznámku. myslím si, že existuje rozdíl mezi bohatým člověkem a zbohatlíkem. Totiž bohatý člověk, člověk který nabyl své bohatství svými schopnostmi, pílí, většinou nemá potřebu se svým bohatsvím chlubit, nemá potřebu se nad nikým povyšovat a dost často, světe div se, žije poměrně skromně, tj. neutrácí za zbytečnosti, nerozhazuje, ale naopak myslí ekonomicky.
Naproti tomu zbohatlík, který přišel k majetku jak slepý k houslím, rychle a bez práce se většinou nad ostatní vyvyšuje, majetku si nijak neváží, rozhazuje, nakupuje kdejakou ptákovinu (jen at´všichni vidí, že mně na nějaké té koruně nesejde) atd.
Nemusí to platit na 100%.
Jinak není bohatý ten, kdo má nejvíc, ale ten, kdo potřebuje nejmíň.Příspěvek upraven 08.10.10 v 21:54

To by síce bolo pekné, ak by aj realita bola taká.

Skôr stále v 90% prevláda názor, že väčšina podnikateľov sú zbohatlíci…

Už len tým, že si kúpim lepšie, bezpečnejšie a komfortnejšie auto - vystatujem sa…

Pýtam sa prečo?? Lebo som si nekúpila starú Favoritku?

Máááááááááááááálokto si povie - nech si kúpi, keĎ na to má!

Keďže väčšina ľudí pochopila, že závisť ĺudí je nekonečná, naučila sa o svojom majetku a príjmoch nerozprávať…

Nie zo skromnosti.

Bohužiaľ kôli bezpečnosti opatrnosti.
Bohatstvo prezentované navonok totiž veľmi dráždi…

• Citovat
  • Upravit
13114
8.10.10 22:07
Kakika píše:
„Máš-li bohatství, jsi chudák jak osel, který se shýbá pod nákladem. Vleče své poklady jen kousek a smrt je složí“ W. Shakespeare - naprosto se s jeho citátem stotožňuji a i se podle něj řídím :srdce:

Nesouhlasím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.10.10 22:09
derida píše:
Angua, ono je to fakt lepší neřešit. Já si to dřív hodně vztahovala a byla jsem z toho špatná. Pak jsem se dostala do fáže, že je mi to jedno.

Já jsem taky dřív řešila, proč jsou na sebe lidi takoví a makoví - ale též už na to kašlu, bo bych se zbláznila - jak už jsem psala…

Pudloslava píše:
Napadlo vas nekdy, ze nekdo muze zavidet vam? A co? (to nema byt provokace, jen me to zajima)

Tak to by mě taky zajímalo :lol: :lol: :lol: Dovedu si představit, že mi někdo může závidět, že mám manžela, dítě, jsem těhotná, slabší povahy i to, že máme auto, že bydlíme v baráku (který není náš), že máme oba stálou práci (teda já doufám, že ji mám :lol: ), že chceme stavit může také u ledaskoho vyvolat spekulaci, že se válíme v prachách… :lol:

Když člověk chce, bude mi závidět i to, že si zajdu ke kadeřníkovi, když on se tam není schopen dostat, jak je rok dlouhý :lol: :lol: :lol:

Právě je tolik věcí, co si lidi můžou závidět, že nemá fakt cenu takové lidi řešit. Oni si něco najdou stejnak, když budou chtít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13114
8.10.10 22:09
Minewka píše:
eva valoi píše:
Dovolila bych si takovou malou poznámku. myslím si, že existuje rozdíl mezi bohatým člověkem a zbohatlíkem. Totiž bohatý člověk, člověk který nabyl své bohatství svými schopnostmi, pílí, většinou nemá potřebu se svým bohatsvím chlubit, nemá potřebu se nad nikým povyšovat a dost často, světe div se, žije poměrně skromně, tj. neutrácí za zbytečnosti, nerozhazuje, ale naopak myslí ekonomicky.
Naproti tomu zbohatlík, který přišel k majetku jak slepý k houslím, rychle a bez práce se většinou nad ostatní vyvyšuje, majetku si nijak neváží, rozhazuje, nakupuje kdejakou ptákovinu (jen at´všichni vidí, že mně na nějaké té koruně nesejde) atd.
Jinak není bohatý ten, kdo má nejvíc, ale ten, kdo potřebuje nejmíň.Příspěvek upraven 08.10.10 v 21:54

Už len tým, že si kúpim lepšie, bezpečnejšie a komfortnejšie auto - vystatujem sa…

Keďže väčšina ľudí pochopila, že závisť ĺudí je nekonečná, naučila sa o svojom majetku a príjmoch nerozprávať…

Nie zo skromnosti.

V dnešní době je lepší nic neříkat, pokud se jen trochu pochlubíš, tak už jsi tak nejhorší :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Minewka
8.10.10 22:11
Lesina píše:
Gabiko, ráda bych tě opravila - nadávky ve zmíněné diskusi sice přelétly z obou stran, ale nebylo to podstatou diskuse.

Šlo o to, že zakladatelka přišla do diskuse s vymezujícím postojem - já jsem lepší než blbky na mateřské - jenže jí jaksi nedošlo, že ani ostatní diskustující jaksi neodpovídají modelu uslinatné šišlající matce, které diskutuje o ničem (klasický mediální obraz internetové matky).

Takže tato diskuse bude jistě zajímavá, ale přesto se ohrazuji proti vstupnímu tvrzení, že se na eMiminu nadává a kamenuje. Je to jen a pouze o slušnosti a ochotě vcítění a empatie diskutujících.

Asi máme diametrálne odlišné názory na to, čo je pred a čo za hranicou slušnosti.

• Citovat
  • Upravit
16694
8.10.10 22:12
derida píše:
Kakika píše:
„Máš-li bohatství, jsi chudák jak osel, který se shýbá pod nákladem. Vleče své poklady jen kousek a smrt je složí“ W. Shakespeare - naprosto se s jeho citátem stotožňuji a i se podle něj řídím :srdce:
Nesouhlasím :mrgreen:

v pořádku, já ti to neberu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14809
8.10.10 22:14
Pudloslava píše:

No mě to nejen napadlo, ale bohužel jsem to i tak nějak poznala. Když byly malé dva měsíce, vrátila jsem se do práce, na tři hodiny odpolko 3krát týdně. Vozil manžel nebo hlídala babička. Pokaždý když jsem šla do práce, mi to trhalo srdce, měla jsem problémy s kojením (přesto jsme to s malou vydržely do deseti měsíců), byla jsem matka s naditou šrajtoflí, mohla jsem si vlastně koupit co se mi líbilo…ale byla jsem uštvaná a neštástná. Švagrová o mě tvrdila, že mám nos nahoru, že si myslím, že když mám prachy a bla bla bla. Neviděla ani trochu, co za tím je práce. Vykašlala jsem se na to, protože jsem pochopila několik pro život podstatných věcí:
1. Dítě bude malé jen chviličku
2. V životě se nadělám ještě dost a dost
3. V práci jsem nahraditelná, doma mě nikdo nenahradí
4. Peníze mi opravdu ale opravdu štěstí nepřinesly.
Jo, mám ted´podstatně míň peněz, ale taky je ze mě konečně odpovědný hospodář (a na rozdíl od páně Kalouska, který chtěl být také konečně odpovědným hospodářem, já hospodařím bez deficitu rodinného rozpočtu). Mohl by ke mně přijít na konzultaci, kluk jeden. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Ukázala bych mu, jak se dělají z prdu kuličky. A fakt mě to baví. Jsem daleko spokojenější než dřív. A nejsem tak uštvaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
8.10.10 22:14
Minewka píše:
eva valoi píše:

Nie zo skromnosti.

Ježiši, ale proč to řešíš, co si o tobě kdo myslí? Ty víš, proč sis koupila takové auto, jaké máš, víš, kdes na něho vzala (či nevzala, protože máš leasing třeba) a co si o tom myslí někdo jiný ti může být putna. Rozumný člověk se tě zeptá, pochopí. A řešit blbečky nemáš zapotřebí.

Ty taková nebuď, svědomí máš čisté a máš vystarané. Ostatní, ať se zalknou… Ale chce to k tomuto postoji asi dospět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
8.10.10 22:15
Kakika píše:
:palec:
Mit ci byt. Ja ma jasno :wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová