Peníze v manželství a rozvod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53190
14.9.21 20:40
@Jendan píše:
Začni vydělávat, pak ti to bude jedno. A nárok máš jen na to co najdeš, pokud to ulije na účet na cizí jméno nebo do cashe máš smůlu.

Tak ještě prosím o návod, jak se vydělává třeba s ročním dítětem na krku 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
14.9.21 20:45

To je to čeho jsem se vždycky bála, vždycky jsem raději chodila i při rodičáku na nějaké zkrácené úvazky dompráce, protože být uplně bez peněz.. to je tak ponižující. Zkus zakladatelko nějak pracovat, alespoň minimalně, ať máš něco jistýho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
14.9.21 20:47
@unuděná píše:
Tak ještě prosím o návod, jak se vydělává třeba s ročním dítětem na krku 8)

Já si platila hlídání u prvního jsem šla od pul roku pracovat jsko asistentka ke křeslu, našla jsem si studentku a pul vyplaty slo na hlidani, pul mi zbylo :nevim: dcerka ta šla do školky od dvou let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
14.9.21 22:45
@Královna Kosmíru píše:
Já si platila hlídání u prvního jsem šla od pul roku pracovat jsko asistentka ke křeslu, našla jsem si studentku a pul vyplaty slo na hlidani, pul mi zbylo :nevim: dcerka ta šla do školky od dvou let.

To zni hrozne, pokud jsi to delala jen proto, ze se partnerovi neda verit :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13988
15.9.21 00:16
@Anonymní píše:
Zakládám jako anonym. S manželem máme každý svůj účet. Manžel vydělává a já ne. Dostávám každý měsíc určitou částku a ta mi musí stačit na všechno. Manžel si šetří peníze pro sebe. Takže v případě rozvodu mi tvrdí že mi nebude muset nic z této částky dát. Je to pravda?
anonym

Není…
A jestli máš nějaký zaječí úmysl - nehledej rady tady :zed:, ale najdi si nějakou ostrou právničku nebo lotra právníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
15.9.21 05:40
@unuděná píše:
To zni hrozne, pokud jsi to delala jen proto, ze se partnerovi neda verit :?

Vyplatilo se to zejmena ted v covidu.. manžel přišel o praci a ja domu nosila penize. Msnzel platí vždycky všechno, ale ty tendence … jsem živitel a bla bla občas měl.. tak jsem to stopla s prvni moji vejplatou 8)..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.21 06:57
@Královna Kosmíru píše:
Vyplatilo se to zejmena ted v covidu.. manžel přišel o praci a ja domu nosila penize. Msnzel platí vždycky všechno, ale ty tendence … jsem živitel a bla bla občas měl.. tak jsem to stopla s prvni moji vejplatou 8)..

Jak říkám, smutné :nevim: Já taky chodila do práce na DPP a celkem brzy po mateřské se vracela do procesu, nikoli ale proto, abych stopla nějaké kecy manžela nebo abych se od něj finančně odtrhla, ale proto, abych mu s tou živitelskou rolí pomohla (protože co si budeme, on byl živitel těch 5 let mých dvou mateřských :nevim: ) a trochu mu ulehčila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
15.9.21 08:16
@unuděná píše:
Jak říkám, smutné :nevim: Já taky chodila do práce na DPP a celkem brzy po mateřské se vracela do procesu, nikoli ale proto, abych stopla nějaké kecy manžela nebo abych se od něj finančně odtrhla, ale proto, abych mu s tou živitelskou rolí pomohla (protože co si budeme, on byl živitel těch 5 let mých dvou mateřských :nevim: ) a trochu mu ulehčila.

Mám to stejne, pomaham mu s tim bremenem.. ale vybrala sis asi lepe.. jestli si to checes precist..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
15.9.21 08:34
@Královna Kosmíru píše:
Mám to stejne, pomaham mu s tim bremenem.. ale vybrala sis asi lepe.. jestli si to checes precist..

To určitě není to, co si chci přečíst :nevim: Jen mi přijde smutné, žes napsala, že ses vždycky bála toho, že budeš na chlapovi finančně závislá a proto jsi chodila do práce i na rodičáku. To holt vypovídá o tom, že jsi mu nikdy nemohla věřit a opřít se o něj. To je bohužel škoda, já bych třeba měla problém do takového partnerství vůbec přivést děti. To, že se pak dva lidi přetahujou o peníze, když dojde na rozvod, je celkem normální a nejspíš by se to stalo i nám :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
15.9.21 10:08
@unuděná píše:
To určitě není to, co si chci přečíst :nevim: Jen mi přijde smutné, žes napsala, že ses vždycky bála toho, že budeš na chlapovi finančně závislá a proto jsi chodila do práce i na rodičáku. To holt vypovídá o tom, že jsi mu nikdy nemohla věřit a opřít se o něj. To je bohužel škoda, já bych třeba měla problém do takového partnerství vůbec přivést děti. To, že se pak dva lidi přetahujou o peníze, když dojde na rozvod, je celkem normální a nejspíš by se to stalo i nám :mrgreen: :mrgreen:

Nevim, ja vzdycky měla raději svoje prachy. Muj manzel je sporivej typ, a ja mam rada plnou lednici, cvičení, kadeřnice, pedikura, kosmetika… to vsechno stoji penize… tak jsem proste měla svuj zdroj..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí