Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jendan píše:
Začni vydělávat, pak ti to bude jedno. A nárok máš jen na to co najdeš, pokud to ulije na účet na cizí jméno nebo do cashe máš smůlu.
Tak ještě prosím o návod, jak se vydělává třeba s ročním dítětem na krku ![]()
To je to čeho jsem se vždycky bála, vždycky jsem raději chodila i při rodičáku na nějaké zkrácené úvazky dompráce, protože být uplně bez peněz.. to je tak ponižující. Zkus zakladatelko nějak pracovat, alespoň minimalně, ať máš něco jistýho.
@unuděná píše:
Tak ještě prosím o návod, jak se vydělává třeba s ročním dítětem na krku
Já si platila hlídání u prvního jsem šla od pul roku pracovat jsko asistentka ke křeslu, našla jsem si studentku a pul vyplaty slo na hlidani, pul mi zbylo
dcerka ta šla do školky od dvou let.
@Královna Kosmíru píše:
Já si platila hlídání u prvního jsem šla od pul roku pracovat jsko asistentka ke křeslu, našla jsem si studentku a pul vyplaty slo na hlidani, pul mi zbylodcerka ta šla do školky od dvou let.
To zni hrozne, pokud jsi to delala jen proto, ze se partnerovi neda verit ![]()
@Anonymní píše:
Zakládám jako anonym. S manželem máme každý svůj účet. Manžel vydělává a já ne. Dostávám každý měsíc určitou částku a ta mi musí stačit na všechno. Manžel si šetří peníze pro sebe. Takže v případě rozvodu mi tvrdí že mi nebude muset nic z této částky dát. Je to pravda?
anonym
Není…
A jestli máš nějaký zaječí úmysl - nehledej rady tady
, ale najdi si nějakou ostrou právničku nebo lotra právníka.
@unuděná píše:
To zni hrozne, pokud jsi to delala jen proto, ze se partnerovi neda verit
Vyplatilo se to zejmena ted v covidu.. manžel přišel o praci a ja domu nosila penize. Msnzel platí vždycky všechno, ale ty tendence … jsem živitel a bla bla občas měl.. tak jsem to stopla s prvni moji vejplatou
..
@Královna Kosmíru píše:
Vyplatilo se to zejmena ted v covidu.. manžel přišel o praci a ja domu nosila penize. Msnzel platí vždycky všechno, ale ty tendence … jsem živitel a bla bla občas měl.. tak jsem to stopla s prvni moji vejplatou..
Jak říkám, smutné
Já taky chodila do práce na DPP a celkem brzy po mateřské se vracela do procesu, nikoli ale proto, abych stopla nějaké kecy manžela nebo abych se od něj finančně odtrhla, ale proto, abych mu s tou živitelskou rolí pomohla (protože co si budeme, on byl živitel těch 5 let mých dvou mateřských
) a trochu mu ulehčila.
@unuděná píše:
Jak říkám, smutnéJá taky chodila do práce na DPP a celkem brzy po mateřské se vracela do procesu, nikoli ale proto, abych stopla nějaké kecy manžela nebo abych se od něj finančně odtrhla, ale proto, abych mu s tou živitelskou rolí pomohla (protože co si budeme, on byl živitel těch 5 let mých dvou mateřských
) a trochu mu ulehčila.
Mám to stejne, pomaham mu s tim bremenem.. ale vybrala sis asi lepe.. jestli si to checes precist..
@Královna Kosmíru píše:
Mám to stejne, pomaham mu s tim bremenem.. ale vybrala sis asi lepe.. jestli si to checes precist..
To určitě není to, co si chci přečíst
Jen mi přijde smutné, žes napsala, že ses vždycky bála toho, že budeš na chlapovi finančně závislá a proto jsi chodila do práce i na rodičáku. To holt vypovídá o tom, že jsi mu nikdy nemohla věřit a opřít se o něj. To je bohužel škoda, já bych třeba měla problém do takového partnerství vůbec přivést děti. To, že se pak dva lidi přetahujou o peníze, když dojde na rozvod, je celkem normální a nejspíš by se to stalo i nám
![]()
@unuděná píše:
To určitě není to, co si chci přečístJen mi přijde smutné, žes napsala, že ses vždycky bála toho, že budeš na chlapovi finančně závislá a proto jsi chodila do práce i na rodičáku. To holt vypovídá o tom, že jsi mu nikdy nemohla věřit a opřít se o něj. To je bohužel škoda, já bych třeba měla problém do takového partnerství vůbec přivést děti. To, že se pak dva lidi přetahujou o peníze, když dojde na rozvod, je celkem normální a nejspíš by se to stalo i nám
![]()
Nevim, ja vzdycky měla raději svoje prachy. Muj manzel je sporivej typ, a ja mam rada plnou lednici, cvičení, kadeřnice, pedikura, kosmetika… to vsechno stoji penize… tak jsem proste měla svuj zdroj..