Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hnusné je ještě prostěDadlo a neteřinka, když byla malá, říkala místo utáhnout tkaničky - usilnit tkaničky (asi na to potřebovala velkou sílu)
Nečetla´jsem celou diskuzi, ale mě na střední na intru dostala spolužačka, když mi řekla - „rožni“. Nechápala jsem. První co mě napadlo byl rožeň a na něm selátko ![]()
A pak kolegyně v práci, která chodí „spíš“!
taky jsem pár slyšela ,čekuláda ,labudě,egelit ,pychtl,falář,ksift
![]()
danyk píše:
Nebo je dobré eventuálně a eventuelně.
Jo, to mi připomnělo patvary jako OPTIMELNÍ, SEXUELNÍ, AKTUELNÍ ![]()
neumisa píše:Weru píše:je tam i fotka?
No a ted koukam do jedny diskuse a tam se nejakej provokater pta : kdo ma rad hezkyho PENISA![]()
![]()
![]()
Nebyla
![]()
Lizbeth píše:Asteria píše:naše dcera říká KOKO na hovínko..takže tak..a to neumí italsky..Weru píše:Tak to jste kontextově blízko, protože výraz kokino je italsky (možná i španělsky?) hovínko. Proto se mi to slovo v souvislosti s bonbóny dost ekluje.barhule píše:My rikame kokinu, i kdyz jdem na velkou
Nééé kokina nééé…to slovo úplně nesnáším.....Nechápu, jak to někdo mohl vůbec vymyslet…Jen to slyším , tak mám osypky…Každopádně nic proti těm , co to používají, ale já z toho rostu
Ale je na dobre ceste se italsky naucit ![]()
xyz píše:Petra Z píše:Řekla bych, že paní je z Karviné (kraviné) a přešla (přesila) ji celou a doktora zubného nenašla (nenasála) - tož tak můj překlad
Tak já chyby vidím a někdy mě vysloveně bijou do očí..
Plýnka,običejný,oblyčej…to je strašný
ale někdy najdu něco,co prostě ani přečíst a pak si přeložit neumím…
viz toto
ahoj všem já a moje mala nemamme žádného doktora zubného přej už vůbec Nepřejovu pacienti tak sili a chodím stále na pohotovost a celu kravinu sem přesila a nic tak sem nasraná proc tak to je moje mala má hoden kazu a dost dlouho chodím po doktorech aby sem nasála nějakou doktora zubného děkuji![]()
![]()
Ani snad nechtěj vědět, jak se místně říká Karviné (poradím, první samohláska se nahrazuje jinou samohláskou)
Lenczii píše:andela píše:Mě (to je pro koho co) - 2. a 4. pád MĚ
podpaží … já si meju podžábří, v souvislosti s tímtomě napadl deodorant a dezodorant
Jo děvčata a chlapci, gramatiku neřeším až toliko, sama nejsem dokonalá. Víc mě vytáčí lidi po telefonu (nebo na telefonu??
) no prostě ti co mi volají když jsem v práci. Oni ani nepozdraví, natož aby se představili, hned spustí co chtějí.Tak já je pozdravím a představím se ještě jednou nahlas, domnívajíc se, že je to trkne … z velké části netrkne. Najdou se i tací, kteří když se jich zeptám na jméno, tak mě odálkují že do telefonu nebudou sdělovat své jméno
.
To je pro mně/mě ?? (to nikdy nevím) trauma mnohem větší … on toho totiž človk víc nakecá než napíše … a jak chcete aby někdo uměl psát, když se neumí ani slušně chovat a vyjadřovat
3. a 6. pád MNĚ
díky tomuhle si to pamatuju já
Dobrá pomůcka je říct si tutéž větu s výrazem TĚ/TOBĚ - kde je kratší tě, je i kratší mě, kde je delší tobě, je i delší mně. Funguje to spolehlivě a bez znalosti pádů ![]()
Issobel píše:neumisa píše:já pořád nevím co je na tom špatnýho. U nás se to používá úplně běžně
a za „přijdu dýl“ bych byla ochotná vraždit![]()
no jasný, u nás taky ![]()
Lizbeth píše:
Já před týdnem prodávala kočárek..odpověď na izerát zněla: máme zájem o kočárek SME z mostu vezmeme hnedTak si říkám, aha spoluobčané..
Příspěvek upraven 11.03.12 v 11:16
Další konverazce po sms: napište nám přesnou adresu přímo k vám k baráku![]()
( jakoby existovala i jiná adresa, která končí kilometr od cíle - to jsem nepochopila)..
tálinka píše:Issobel píše:no jasný, u nás takyneumisa píše:já pořád nevím co je na tom špatnýho. U nás se to používá úplně běžně
a za „přijdu dýl“ bych byla ochotná vraždit![]()
my taky chodíme dýl
![]()
elanaa píše:
mně se dělá špatně z výrazu „nadělej si“, ve smyslu „nandej si na talíř“, který se používá okolo Slavkova u Brna (Pozořice, Viničné Šumice atd.).jinak pravopis v diskuzích už ani nekomentuju…poslední perlu jsem zahlédla včera, čísi dcerka byla chytrá jak LYŠKA
(tak s takovou mě napadlo, že ještěže není po mamince
)
nadělej si, mi přijde jak do kalhot a ne na talíř ![]()
Jsem z moravy takže mě málo co překvapí.
naposledy mě dostal náš známý z Prahy, co nám volal, že jede do VOTROKOVIC, tak že se staví. Pro ty z Čech podotýkám, že my tady máme Otrokovice.
můj muž je od Krnova a používá vydělat ,jako vyndat
to mi přijde taky jako vy…
![]()