Perly v českém jazyce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
18305
11.3.12 15:49

To jako hospodář = návštěvník hospody??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
11.3.12 16:01
andela píše:
podpaží … já si meju podžábří :D, v souvislosti s tímtomě napadl deodorant a dezodorant :DJo děvčata a chlapci, gramatiku neřeším až toliko, sama nejsem dokonalá. Víc mě vytáčí lidi po telefonu (nebo na telefonu?? :think: ) no prostě ti co mi volají když jsem v práci. Oni ani nepozdraví, natož aby se představili, hned spustí co chtějí.Tak já je pozdravím a představím se ještě jednou nahlas, domnívajíc se, že je to trkne … z velké části netrkne. Najdou se i tací, kteří když se jich zeptám na jméno, tak mě odálkují že do telefonu nebudou sdělovat své jméno :-O.
To je pro mně/mě ?? (to nikdy nevím :zed: ) trauma mnohem větší … on toho totiž človk víc nakecá než napíše … a jak chcete aby někdo uměl psát, když se neumí ani slušně chovat a vyjadřovat :roll:

Mě (to je pro koho co) - 2. a 4. pád MĚ
3. a 6. pád MNĚ
díky tomuhle si to pamatuju já ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6096
11.3.12 16:02
Clementine píše:
a tohle je ovšem skutečná perla, když už jsme u těch perel :lol:http://danielbohuslav.blog.idnes.cz/…cebooku.html
:lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
11.3.12 16:04
Jura007 píše:
To jako hospodář = návštěvník hospody??? 8o

Navštěvník hospody je u nás pijus :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
11.3.12 16:26
barhule píše:
Nééé kokina nééé…to slovo úplně nesnáším.....Nechápu, jak to někdo mohl vůbec vymyslet…Jen to slyším , tak mám osypky… :D Každopádně nic proti těm , co to používají, ale já z toho rostu :pocitac:

Poprvé jsem toto slovo slyšela právě od holek z emimina.
Když slyším „kokino“, okamžitě se mi vybaví hovno :nevim: Asi jako „kakino“, já nevím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
11.3.12 16:28
Jura007 píše:
barhule píše:
Nééé kokina nééé…to slovo úplně nesnáším.....Nechápu, jak to někdo mohl vůbec vymyslet…Jen to slyším , tak mám osypky… :D Každopádně nic proti těm , co to používají, ale já z toho rostu :pocitac:
No a pak se stává, že někteří lidi nechodí posedět do cukrárny, ale do kokinárny… :mrgreen:

Bože, jen to nééééé :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
xyz
3294
11.3.12 16:30
ncc1701 píše:
Par lidi v mem okoli zamenuje „kloudne“ za „kloubne“. A pak mi taky vadi spatne psani tecek za cislovkou - „budu tam od 13 ledna“, ale „mam doma 2. deti“…

Hele, ale to už jsi moc náročná… :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8268
11.3.12 16:38

moje švagrová zase říká marjorjánka místo majoránka a labrambor místo labrador :mrgreen: ještě mě vytáčí kalimatka místo karimatka. vzpoměla jsem si, že učitelka na nás na základce řvala ať nepoužíváme ,,pičifuky" před její hodinou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
316
11.3.12 17:08

Mě/mně je mnemotechnická pomůcka říct si tam tebe/tobě - tebe=mě, tobě=mně :) U nás se vede bitva o „okurek“ (říkám já) místo „okurka“ (říká manžel), dále rejsnítko=dřevěná špachtle do pánvičky, páčalinky = palačinky, čutňáci=tučnáci (ty jsou moji oblíbení :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
11.3.12 17:10
Girly píše:
Mě/mně je mnemotechnická pomůcka říct si tam tebe/tobě - tebe=mě, tobě=mně :) U nás se vede bitva o „okurek“ (říkám já) místo „okurka“ (říká manžel), dále rejsnítko=dřevěná špachtle do pánvičky, páčalinky = palačinky, čutňáci=tučnáci (ty jsou moji oblíbení :-)

Kamarádky dcera jim říkala kuňáčci, ji to přešlo, mně to zůstalo ;)

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
11.3.12 17:11
xyz píše:
ncc1701 píše:
Par lidi v mem okoli zamenuje „kloudne“ za „kloubne“. A pak mi taky vadi spatne psani tecek za cislovkou - „budu tam od 13 ledna“, ale „mam doma 2. deti“…
Hele, ale to už jsi moc náročná… :lol: :lol: :lol: :lol:

Snad neee :-)

• Citovat
  • Upravit
46867
11.3.12 17:50
barhule píše:
Weru píše:
barhule píše:
My rikame kokinu, i kdyz jdem na velkou :oops:
Tak to už bych asi chápala víc :) Ale stejnak mi to slovo neleze přes pusu… :)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.3.12 17:54
xyz píše:
Jura007 píše:
barhule píše:
No a pak se stává, že někteří lidi nechodí posedět do cukrárny, ale do kokinárny… :mrgreen:
Bože, jen to nééééé :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

hahahaaaaaaaaaaa :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46867
11.3.12 17:55

No a ted koukam do jedny diskuse a tam se nejakej provokater pta : kdo ma rad hezkyho PENISA 8o 8o :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26251
11.3.12 17:59
Weru píše:
No a ted koukam do jedny diskuse a tam se nejakej provokater pta : kdo ma rad hezkyho PENISA 8o 8o :lol:

je tam i fotka? :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová