Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
byron píše: Bublano,
jak je to tady správně? Já si nejsme jistá
No, to se ptáš té pravé
. Když vás tady čtu, tak zjišťuji, že je to se mnou a mým pravopisem dost špatné ![]()
EDIT: Amber_1977 psala, že s- a ta má určitě pravdu.
Příspěvek upraven 13.03.12 v 11:03
sprdnout je se s - za to dám krk, i když je to „změna stavu“ ![]()
Bublana píše:byron píše: Bublano,No, to se ptáš té pravé
jak je to tady správně? Já si nejsme jistá![]()
. Když vás tady čtu, tak zjišťuji, že je to se mnou a mým pravopisem dost špatné
Jo - ta to musí vědět, když tu píše takové perly jako nejnóbl a zapřemýšlela, že jo ![]()
tak mě napadlo ,,sbouchnout ,, taky se s že? taky změna stavu
![]()
Amber_1977 píše:Bublana píše:Jo - ta to musí vědět, když tu píše takové perly jako nejnóbl a zapřemýšlela, že jobyron píše: Bublano,No, to se ptáš té pravé
jak je to tady správně? Já si nejsme jistá![]()
. Když vás tady čtu, tak zjišťuji, že je to se mnou a mým pravopisem dost špatné
Mně to přijde v pohodě
.
saracenka píše:
tak mě napadlo ,,sbouchnout ,, taky se s že? taky změna stavu![]()
Zbouchnout jako „nechat se otěhotnět“
změna stavu, už dokonaná ![]()
neumisa píše:saracenka píše:Zbouchnout jako „nechat se otěhotnět“
změna stavu, už dokonaná
Amber_1977 píše:
Ale onehdá mě dostala maminka (mimochodem, narozdíl ode mě má červený diplom z UK a před jménem zkratku PedDr. … proč to tu zmiňuji, pochopíte dále..) - dala mi k přečtení návrh kupní smlouvy.. Opravila jsem tam stočtyřicetpětkorun na sto čtyřicet pět korun (to vím úplně přesně kvůli prvnímu diktátu na gympl, který obsahoval tuto sviňárnu, za kterou jsem kvůli počtu neodtržených slov = hrubek dostala svoji první pětku
), na základě čehož jsme se pak s mámou pohádaly, protože mi řekla, že takhle to do smlouvy napsali právníci (mimochodem furt z té samé velké pojišťony) a ti to přeci musí vědět líp než já
no? co mám doma smlouvy, nájemní smlouvy, případně upomínky, výhrůžky nezaplaceného apod. tak částka slovy se opravdu stále píše dohromady jako 1 slovo.
Taky na pokladní doklady nebo stvrzenky, kde se vypisuje částka slovy musí být v celku, o složenkách nemluvě
saracenka píše:
záleží, co sbuchuješ - jestli prkna do sebe, nebo ženskou do jinýho stavu ![]()
CokeLady píše:
Mně vstávají hrůzou vlasy na hlavě, když po mně někdo chce INICIÁLY!Myslím, že drtivá většina lidí si myslí, že to jsou opravdu základní osobní údaje, někteří přechytralí ještě dodají, že ne, že základní údaje jsou iniciálE!Ježkovy voči!
No, už je to tak zažitý
![]()
To mají být správně nacionále, ne? Snad to nepletu, abych nebyla ostuda.
CokeLady píše:Milli píše:
To mají být správně nacionále, ne? Snad to nepletu, abych nebyla ostuda.Jasně…
Nacionále jsou: Bohumila Kropáčková, nar. 14.2.1967, bytem Havířova 10, Praha 1
Iniciály jsou: B K
![]()
Ale musela jsem asi 3 vteřiny přemýšlet, hledala jsem v tom nějaký chyták.
CokeLady píše:
Mně vstávají hrůzou vlasy na hlavě, když po mně někdo chce INICIÁLY!Myslím, že drtivá většina lidí si myslí, že to jsou opravdu základní osobní údaje, někteří přechytralí ještě dodají, že ne, že základní údaje jsou iniciálE!Ježkovy voči!
teda ještě jsem se nesetkala s tím, aby si někdo spletl iniciály a nacionále… ani by mě teda nenapadlo,ž e je to vůbec možné… ![]()
Ano, uz latiny iniciály jsou první velká písmena… Nebo nemusí být první? Kouknu na net, už si to nepanatuju