Perly v českém jazyce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6094
13.3.12 17:31

já vraždím když mi někdo poví: podpáždí!!! :cert: :zed: :pocitac:
co pak má člověk paždi??ježiš mam z toho husinu,ale všimla jsem si že to říká spoustu mých známých

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.3.12 17:44

Jo :! Už jsem si, díky jedné admin, vzpomněla na ten rusismus, co mě tak vytáčí :idea: potencionálně… Znáte někdo nějaký potencionál? :zed:

• Citovat
  • Upravit
1713
13.3.12 17:57

Super diskuze.
Celou jsem ji přečetla a směju se tu už hodinu.
Mám kamarádku, která neměla stahy /kontrakce/, ale měla vztahy :lol:

A pak ještě „pernamentka“ - správně permanentka od slova permanentní - je to tak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
13.3.12 17:58
CokeLady píše:
Holky a co pravopis takhle na internetu? Já jsem i párkrát na nějakou extrahrubku upozornila, ale většinou mě vynesli v zubech, že na to se přece na netu nehraje a že jsem chytrá a bla bla.

O překlepech vůbec nemluvím, když někomu ujede v rychlosti shoda přísudku s podmětem nebo s/z… ale když někdo píše: K obědu jsme mněli špagety. Prodám nové ryfle s vysačkou. Mi jsme byly na dovolené v řecku. Udělejte to rači ihnet.

Tak to uplně ztratím zájem o to, co se v textu píše a trochu toho člověka odsoudím. Myslím, že dysgrafií se dnes ohání kde kdo aniž by přiznal, že je to lempl, který není schopen se důstojně vyjádřit v mateřském jazyce psanou formou. Napsat mi chlap v smsce „Myluji tě“, tak by mě asi trefil šlak. Naštěstí se to tomu mému stát nemůže :D

Jo jo, ještě když jsem chodila na pubertální seznamku (tj. libimseti), ráda jsem se tam odreagovala u diskuzí. A když někdo fakt napsal blbost a já se ozvala, tak jsem byla za krávu (v lepším případě) :lol:
Jinak když jsem jezdila na tábor, zamiloval se tam jeden kluk do jedné holky a napsal jí „my lujutě“…

• Citovat
  • Upravit
13.3.12 18:13

A co taková ofina x afina?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1713
13.3.12 18:26

Taky jsem tu četla, že si někdo něco „obědnal“,
nebo jak dítě nechce papat „objed“ :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17977
13.3.12 18:30

Dneska jsem tu četla cornflaksy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To vyvolává tak super asociace :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26251
13.3.12 19:04
Eliška píše:
Dneska jsem tu četla cornflaksy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: To vyvolává tak super asociace :lol:

bože … asi bych u toho neměla večeřet … :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.3.12 19:25

Furt lepší než Kornflaksy - flaksy z Kornů bych asi nechtěla vidět :oops:

• Citovat
  • Upravit
17977
13.3.12 19:26

To je ještě lepší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26251
13.3.12 19:28

dobře, já to jídlo zase odnesu :lol: :lol: :lol: mám příliš bujnou fantazii. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.3.12 19:40

neumiso, nesmíš být taková citlivka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :válímsesmíchypozemi: Mně se zrovna dělá večeře a už se móóóc těším :dance:

• Citovat
  • Upravit
26251
13.3.12 19:43
Amber_1977 píše:
neumiso, nesmíš být taková citlivka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :válímsesmíchypozemi: Mně se zrovna dělá večeře a už se móóóc těším :dance:

problém není s nedojedky, problém je s drobky a kapkami na monitoru a v klábosnici :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mimochodem, teď jsem četla slůvko „podezdření“ - taky kvalitka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.3.12 19:46

Jo tááák, tak to budu mít na displeji za chvíli čůrky tomato omáčky a můžu vytvořit novou znělku na Dextera :pankac:

• Citovat
  • Upravit
14598
13.3.12 20:28
CokeLady píše:
Amber_1977 píše:
Lenczii píše:
Amber_1977 píše:
No a když už jsme u té češtiny.. Zná slovo „každopádně“?
Neříkej, že to je taky špatně??
tipuju, že každopádně 8) :mrgreen:
Každopádně se každopádně používá… ani word to neopravuje a ten ví všecko :mrgreen:

neopravuje to ani google :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová