Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Bublana píše:elanaa píše:jj, takhle disco v Malenicích
u Strakonic jsou vesnice Čkyně, Malenice a Cehnice.jezdí se do Čkyně, do Malenic a do Cehnic.
bydlí se ve Čkyních, v Malenicích a v Cehnicích.
i v Cehnicích se dobře trsá, Leoš Mareš tam taky byl
![]()
ještě mě z opačného konce republiky zarazilo, že někdo používá ten Olomouc a ta Břeclav(a) ![]()
Eliška píše:
Břeclav je ženská, ne? Mě překvapuje ten Florenc.
jo, Břeclav jo…ale oni tomu říkají jakoby to byla Břeclava. „Bydlím v Břeclavě“ např…já bych řekla v Břeclavi ![]()
ten Florenc taky neznám…stejně jak ten Olomouc právě.
už jsem slyšela i v Prachatici, v Kaplicích
pak místo kremžská hořčice křemežská (výroba v Křemži
)
tak v Prachatici mě dostalo
, v Kaplicích jsem slyšela už taky, i když mi to taky tahá uši. Ačkoli proč, když v Cehnicích říkám běžně, žejo ![]()
Bublana píše:
už jsem slyšela i v Prachatici, v Kaplicíchpak místo kremžská hořčice křemežská (výroba v Křemži)
No, myslím že to není česká receptura… Podle mě je pojmenovaná podle města Kreims.
Jura007 píše:Bublana píše:No, myslím že to není česká receptura… Podle mě je pojmenovaná podle města Kreims.
už jsem slyšela i v Prachatici, v Kaplicíchpak místo kremžská hořčice křemežská (výroba v Křemži)
Nee, to jsem se jako smála, jak z toho někdo udělal výrobu právě v Křemži. Jinak je to podle rakouského města Krems.
CokeLady píše:
Já bych tedy z pusy nevypustila, do Mělníka, do Kladna…
A kam jinam bys chtěla jezdit ???
Do města - Do Mělníka, do Kladna. Do Olomouce, TA OLOMOUC, Ta Břeclav a jedu DO BŘECLAVI,
TEN FLORENC, ten Brod, ten Hradec.....
Nevím, jestli to už tady někde padlo, ale na podzim jsem v autobuse zaslechl, jak se dvě středoškolačky baví o diktátech. A jedna povídá: su úplně blbá, pořád zapomínám ty interrupční znamínka… ![]()
Lesina píše:AdelQa píše:
Ještě jsem si vzpomněla - specialita jedné uživatelky e-mimina - „můj chlop“..jako chlap.. to je taky děs! (pokud se v tom dotyčná najde, nechť se nezlobí)
Nezlobí, pokud to bylo na mě. Zde je to běžně používané slovo a mně je rozhodně příjemnější než na emiminu běžný manža
Mimochodem, přemýšlím o diskutované předložce na a do - všechno beru, ale jet do Vsetína mi prostě přes pusu ani přes prsty nejde. Jezdí se na Vsetín… A do Valmezu, když už jsme na ValašskuJe to míněno s jistou dávkou nadsázky a tak si ho budu používat dál.
Mimochodem, Nohavicovu písničku " V jednym dumku na Zarubku " znáte? No a tak nějak to u nás vzniklo
Ne, na tebe to nebylo
U nikoho jiného jsem si toho nevšimla, protože když to někdo prohodí někde jednou, tak to si nepamatuju. Ale na diskuzi Zoufalých manželek..prásknu jí-Januliiik
… tak ti jdou koukat s chlopem, už jsme to s chlopem viděli, musím počkat na chlopa…atd… tak proto se mi to tak vrylo ![]()