Perly v českém jazyce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
21184
14.3.12 09:30
Issobel píše:
my z Budějc ;) když jedeme na Prahu, na Brno, na Vsetín… tak jedeme tím směrem. Když chceme jet do města, tak jedeme do Prahy, do Brna, do Vsetína… 8)

my z Pelhřimova taky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21184
14.3.12 09:32

A kamarádky táta říká kapecník a kuláš, taky dobrý :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
14.3.12 09:38

M"j chlop se používá běžně.

Vydělat jako vyndat používala moje babi z jižní Moravy, tak jsem měla za to,ž e je to od tamtud a ne z Ostravska

Lesi - znám a měla jsme tu kamaráda z Prahy a druhý mu to zazpíval a pražák byl totálně mimo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
14.3.12 09:42

chlop slyším prvně až tady a teda :poblion: Ale mě se třeba nelíbí ani těhule/těhulka, a zvykla jsem si :nevim: :)

• Citovat
  • Upravit
9867
14.3.12 09:44
Marau píše:

Vydělat jako vyndat používala moje babi z jižní Moravy, tak jsem měla za to,ž e je to od tamtud a ne z Ostravska

Lesi - znám a měla jsme tu kamaráda z Prahy a druhý mu to zazpíval a pražák byl totálně mimo :lol:

Máme lístky na Nohavicův koncert a tak jsme si teď, cestou k našim, v autě pouštěli jeho alba - a celou cestu (cca 3 hodiny) zpívali a poslouchali. No a tuhle jsme si pustili hned třikrát :) Mimochodem, nejstarší dítko moc nerozumělo (mladší taky ne) - je to příliš rychlé a příliš nářečím. Ale je to dokonalé! Si vzpomínám, že mi dlouho trvalo než jsem začala stíhat zpívat do písničky - to tempo je vražedné (i mimo dálnici).

Já se na ten koncert táááák těším! A jdu na něho s mojim chlopem, jo a jo a jo! :pankac: :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
14.3.12 09:47
Lesina píše:
Marau píše:

Lesi - znám a měla jsme tu kamaráda z Prahy a druhý mu to zazpíval a pražák byl totálně mimo :lol:

Máme lístky na Nohavicův koncert a tak jsme si teď, cestou k našim, v autě pouštěli jeho alba - a celou cestu (cca 3 hodiny) zpívali a poslouchali. No a tuhle jsme si pustili hned třikrát :) Mimochodem, nejstarší dítko moc nerozumělo (mladší taky ne) - je to příliš rychlé a příliš nářečím. Ale je to dokonalé! Si vzpomínám, že mi dlouho trvalo než jsem začala stíhat zpívat do písničky - to tempo je vražedné (i mimo dálnici).

Já se na ten koncert táááák těším! A jdu na něho s mojim chlopem, jo a jo a jo! :pankac: :pankac: :pankac:

No ono to chce napsat si text a učit jako básničku a zrychlovat. Je to mazec :D :D

Máme doma celou jeho diskografii. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
14.3.12 10:01

lesi

koncert závidím, Nohavica je geniální a vždycky tak trefný … lša bych hned, jen nemám komu hodit na krk děti :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
14.3.12 10:24

Také názvy vesnice. Kamýk = Kamejk, Sedlčany = Selčany :lol: Skřípe mi to mezi zuby. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
14.3.12 10:34

Ještě jsem si vzpomněla na „žencká“ a „dětska“ :roll:
K tomu naa do: Já když jedu nějakým směrem, tak jedu třeba naKarlovy Vary, ale znamená to a v mém okolí to tak každý chápe, že nejedu až doVarů, ale jen tím směrem…

• Citovat
  • Upravit
ncc1701
14.3.12 10:35

Jejda, šetřím mezerama (mezerami)

• Citovat
  • Upravit
18305
14.3.12 10:37

Před spaním jsem si probíral svoje dětství na Moravském Slovácku a vzpomněl jsem si, jak babička dělávala „lukše s makem“ (nebo taky „lokše s makem“). Pak se mně ještě vybavila čtveřice sloves - „zgúňat, lúšňat, palundovat, kulandovat“. Všechna v podstatě znamenají „chodit od ničeho k ničemu“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26248
14.3.12 10:39
Jura007 píše:
Pak se mně ještě vybavila čtveřice sloves - „zgúňat, lúšňat, palundovat, kulandovat“. Všechna v podstatě znamenají „chodit od ničeho k ničemu“.

takže „šukat po světnici“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
14.3.12 11:30
CokeLady píše:
s tou Louč(e)ní je to takový všechno divný :mrgreen: asi bych řekla: Bydlím v Loučni, jedu do Loučně… :nevim: V Loučeni mi nejde přes pusu.

No jo, to je sice hezký, ale neexistuje jediný loučeňák, který by to takhle řekl a tato obec existuje již od nějakého 13. století a vždy se skloňovala takto.. viz. i oficiální stránky obce:
 http://www.loucen.cz/…d-1064/p1=52

• Citovat
  • Upravit
31390
14.3.12 11:30

u Strakonic jsou vesnice Čkyně, Malenice a Cehnice.

jezdí se do Čkyně, do Malenic a do Cehnic.

bydlí se ve Čkyních, v Malenicích a v Cehnicích. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.3.12 11:57
elanaa píše:
u Strakonic jsou vesnice Čkyně, Malenice a Cehnice.

jezdí se do Čkyně, do Malenic a do Cehnic.

bydlí se ve Čkyních, v Malenicích a v Cehnicích. :D

jj, takhle disco v Malenicích :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová