Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Issobel píše:
my z Budějckdyž jedeme na Prahu, na Brno, na Vsetín… tak jedeme tím směrem. Když chceme jet do města, tak jedeme do Prahy, do Brna, do Vsetína…
my z Pelhřimova taky ![]()
M"j chlop se používá běžně.
Vydělat jako vyndat používala moje babi z jižní Moravy, tak jsem měla za to,ž e je to od tamtud a ne z Ostravska
Lesi - znám a měla jsme tu kamaráda z Prahy a druhý mu to zazpíval a pražák byl totálně mimo ![]()
chlop slyším prvně až tady a teda
Ale mě se třeba nelíbí ani těhule/těhulka, a zvykla jsem si
![]()
Marau píše:
M"j chlop se používá běžně.Vydělat jako vyndat používala moje babi z jižní Moravy, tak jsem měla za to,ž e je to od tamtud a ne z Ostravska
Lesi - znám a měla jsme tu kamaráda z Prahy a druhý mu to zazpíval a pražák byl totálně mimo
Máme lístky na Nohavicův koncert a tak jsme si teď, cestou k našim, v autě pouštěli jeho alba - a celou cestu (cca 3 hodiny) zpívali a poslouchali. No a tuhle jsme si pustili hned třikrát
Mimochodem, nejstarší dítko moc nerozumělo (mladší taky ne) - je to příliš rychlé a příliš nářečím. Ale je to dokonalé! Si vzpomínám, že mi dlouho trvalo než jsem začala stíhat zpívat do písničky - to tempo je vražedné (i mimo dálnici).
Já se na ten koncert táááák těším! A jdu na něho s mojim chlopem, jo a jo a jo!
![]()
Lesina píše:Marau píše:
M"j chlop se používá běžně.Vydělat jako vyndat používala moje babi z jižní Moravy, tak jsem měla za to,ž e je to od tamtud a ne z Ostravska
Lesi - znám a měla jsme tu kamaráda z Prahy a druhý mu to zazpíval a pražák byl totálně mimoMáme lístky na Nohavicův koncert a tak jsme si teď, cestou k našim, v autě pouštěli jeho alba - a celou cestu (cca 3 hodiny) zpívali a poslouchali. No a tuhle jsme si pustili hned třikrát
Já se na ten koncert táááák těším! A jdu na něho s mojim chlopem, jo a jo a jo!Mimochodem, nejstarší dítko moc nerozumělo (mladší taky ne) - je to příliš rychlé a příliš nářečím. Ale je to dokonalé! Si vzpomínám, že mi dlouho trvalo než jsem začala stíhat zpívat do písničky - to tempo je vražedné (i mimo dálnici).
![]()
![]()
No ono to chce napsat si text a učit jako básničku a zrychlovat. Je to mazec
![]()
Máme doma celou jeho diskografii. ![]()
lesi
koncert závidím, Nohavica je geniální a vždycky tak trefný … lša bych hned, jen nemám komu hodit na krk děti
![]()
Také názvy vesnice. Kamýk = Kamejk, Sedlčany = Selčany
Skřípe mi to mezi zuby. ![]()
Ještě jsem si vzpomněla na „žencká“ a „dětska“ ![]()
K tomu naa do: Já když jedu nějakým směrem, tak jedu třeba naKarlovy Vary, ale znamená to a v mém okolí to tak každý chápe, že nejedu až doVarů, ale jen tím směrem…
Před spaním jsem si probíral svoje dětství na Moravském Slovácku a vzpomněl jsem si, jak babička dělávala „lukše s makem“ (nebo taky „lokše s makem“). Pak se mně ještě vybavila čtveřice sloves - „zgúňat, lúšňat, palundovat, kulandovat“. Všechna v podstatě znamenají „chodit od ničeho k ničemu“.
Jura007 píše:
Pak se mně ještě vybavila čtveřice sloves - „zgúňat, lúšňat, palundovat, kulandovat“. Všechna v podstatě znamenají „chodit od ničeho k ničemu“.
takže „šukat po světnici“ ![]()
CokeLady píše:
s tou Louč(e)ní je to takový všechno divnýasi bych řekla: Bydlím v Loučni, jedu do Loučně…
V Loučeni mi nejde přes pusu.
No jo, to je sice hezký, ale neexistuje jediný loučeňák, který by to takhle řekl a tato obec existuje již od nějakého 13. století a vždy se skloňovala takto.. viz. i oficiální stránky obce:
http://www.loucen.cz/…d-1064/p1=52
u Strakonic jsou vesnice Čkyně, Malenice a Cehnice.
jezdí se do Čkyně, do Malenic a do Cehnic.
bydlí se ve Čkyních, v Malenicích a v Cehnicích. ![]()
elanaa píše:
u Strakonic jsou vesnice Čkyně, Malenice a Cehnice.jezdí se do Čkyně, do Malenic a do Cehnic.
bydlí se ve Čkyních, v Malenicích a v Cehnicích.
jj, takhle disco v Malenicích ![]()