Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
andela píše:
Dostal mě kotouč (rozhraní JČ,JM a Vysočiny).my používáme na dřevo kolečko. Ale u ségry jsem fakt nevěděla co mám dovézt když mě posílala pro kotouč.
U nás se je to radvanec (teda byl, to už fakt moc lidí nepoužívá, já to říkám s oblibou).
neumisa píše:
a ještě jeden patvar, který je tady normální a mně rve uši - „psace a tiskace“
a jak jinak?
![]()
Jura007 píše:mag píše:Za minulého režimu říkávali někteří vtipálci „coby Pershingem dohodil a zbytek doběhl s plynovou maskou na ksichtě…“Jura007 píše:No to je možné, máme to tam co by kamenem.mag píše:„Tuten“ se říká i na Chodsku, ne?
Jinak jako plzeňák vytáčím lidi s oblibou například skřipkou. Nebo výrazy tutady, tuten.
eLena F píše:
Kdysi dávno, mně jako cizinku zarážela věta „přijdu za chvíli“ někdy ta chvíle trvala 5 hodin, někdy dva dny![]()
Leni, asi jako ruské „pridu sejčas“… ![]()
Bublana píše:neumisa píše:a jak jinak?
a ještě jeden patvar, který je tady normální a mně rve uši - „psace a tiskace“![]()
no pěkně spisovně - psací a tiskací přece ![]()
andela mrazák mrazí, proto mi tam nesedí ž
psace a tiskace u nás používají i učitelky ve škole, taky na tom nic špatnýho nevidím ![]()
neumisa píše:
tak my dřevo vozíme ve fúriku
fůrik
to používá tatínek zedník, myslím že to bude odvozené ze slovenštiny ![]()
a místo nebo říkám i píšu jen bo, páč je to kratší. ![]()
Já před týdnem prodávala kočárek..odpověď na izerát zněla: máme zájem o kočárek SME z mostu vezmeme hned
Tak si říkám, aha spoluobčané..
Další konverazce po sms: napište nám přesnou adresu přímo k vám k baráku
![]()
( jakoby existovala i jiná adresa, která končí kilometr od cíle - to jsem nepochopila)..
Příspěvek upraven 11.03.12 v 11:16
neumisa píše:Bublana píše:no pěkně spisovně - psací a tiskací přeceneumisa píše:a jak jinak?
a ještě jeden patvar, který je tady normální a mně rve uši - „psace a tiskace“![]()
píšu psace nebo tiskace a písmo je psací a tiskací ![]()
Issobel píše:
andela mrazák mrazí, proto mi tam nesedí žpsace a tiskace u nás používají i učitelky ve škole, taky na tom nic špatnýho nevidím
mně to používají v hodinách žáci a já jim „nerozumím“
ale správnou verzi znají, takže se vždycky napodruhé opraví ![]()
ted mě dostal jeden příspěvek se slovy, nechám malího doma, půjdu na arelgologii, a diagnouzou a odbidou tě u doktora.
Issobel píše:neumisa píše:píšu psace nebo tiskace a písmo je psací a tiskacíBublana píše:no pěkně spisovně - psací a tiskací přeceneumisa píše:a jak jinak?
ne, píšeš psacím nebo tiskacím (písmem) ![]()
Issobel píše:neumisa píše:píšu psace nebo tiskace a písmo je psací a tiskacíBublana píše:no pěkně spisovně - psací a tiskací přeceneumisa píše:a jak jinak?
romype píše:
ted mě dostal jeden příspěvek se slovy, nechám malího doma, půjdu na arelgologii, a diagnouzou a odbidou tě u doktora.
a to všechno v jednom příspěvku? ![]()