Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@G12Babička prodávala boloňáky a kolikrát se spálila a prodala psa lidem, který psa týrali a nikdo by to do nich neřekl. Tím chci říct, že lidé se nedají odhadnout, jak tady paní furt dokola píše. Takže je fuk zda pes půjde do útulku nebo ho prodá sama, tak jako tak nebude vědět kam ten pes jde.
@offi píše: @G12Babička prodávala boloňáky a kolikrát se spálila a prodala psa lidem, který psa týrali a nikdo by to do nich neřekl. Tím chci říct, že lidé se nedají odhadnout, jak tady paní furt dokola píše. Takže je fuk zda pes půjde do útulku nebo ho prodá sama, tak jako tak nebude vědět kam ten pes jde.
jo to ano, v tom se nepřu.
@Bella1988 Nenervuj se, holčička to vnímá. Běž se radši natáhnout s kočkama, dej si čokoládu nebo něco dobrého a kašli na to, stejně ti tu nic pořádného neporadí.
Predchozi diskuzi jsem nedocetla.
Majitelka pise, jak zkusila vse, pes ma vse, nic nepomohlo. Mam par otazek - jake mel pes za svuj zivot mantinely, omezeni, rezim? Ted tim nemyslim povely sedni, lehni. U psa se nastoli psychicka rovnovaha rezimem, koneckoncu stejne jak u ditete (tusim, ze o tomto neco vi). Pes je nevyrovnany, flustrovany. Garantuji, ze by na zmenu pohledu majitelky stacila jedna kniha o vychove/psychologii psa. Majitelka by hned zmenila uhel pohledu „davam psovi vse, zkusila jsem vse“. Dalsi otazkou, pouzivali jste jako vychovnou pomucku klec - na vytvoreni rezimu? A to hlavni, co me zajima. Jak stimulujete psychicky rozvoj psa?
Tohle je podle me duvod jeho nevyrovnanosti. Vzit psa do lesa a nechat ho behat je velice snadne. Agility, vystava - jaky ta ma konkretni prinos pro nej? Ano, unavi se fyzicky. Prijde domu, vyspi se hodinku, ale jeho neuspokojena psychika samozrejme nikam nevymizi. Jake stimulacni hry majitelka provadi? Treba s laskominami „na schovku“?
Samozrejme, majitelka tu zacne zase prskat, jak zkusila vse. V poradku, ona bude muset vydrzet se svym svedomim. Nemusite mi psat odpoved, proberte si je sama se sebou a zamyslete se.
@Bella1988 píše:
@Teeny Nejspíš nesedly, jak píšeš, ale ráda ji mám. Měla jsem ale opravdu popřemýšlet ohledně plemena. Tohle se ke mně nehodí. A bohužel už toho začínám mít i deprese. A ten dnešek tady mě dostal ještě víc na dno.Je mi z toho fakt smutno, ale pořád věřím, že ji jinde bude líp a mě taky. Jde mi hlavně o dceru. Protože to co cítím, na ni přece musí mít dopad.
Já to vidím u nás, jedna fena je křížená se špicem a co ostatní psi ani nevnímají, ji okamžitě vytočí do vývrtky a mít ji někdo se slabšími nervy a bez zkušeností, bude stejná jako ta tvoje… Navíc je strašně citlivá a když mi není nejlíp, okamžitě se začne chovat jako magor, ta tvoje bude asi podobné pako… Jde o to jí pak ukázat, že řeší kraviny, zklidnit ji, ale to už chce fakt zkušenosti, není to pro každého. A jestli jste na ni s mužem naštvaní doma, ona to moc dobře ví a tohle může být klidně příčina, proč se zhoršuje, strašně těžko se s tímto pracuje, proto jí přeju, ať se jí ujme někdo, kdo bude „vědět“, může tu být klidně do 16 let a takový život nepřeju ani vám, ani jí.
Ještě pár let zpět bych ti tu psala jako holky, ale po tom, co mi to naše pako předvádí denně, vím o čem píšeš a chápu tě, že to nezvládáte, protože je to fakt na nervy, i když ten pes za to nemůže, neumí si to nikdo představit.
@Adelinne mluviš mi z duše taky jsem si myslela že mam vychovaného psa a miluju ho a proto jsem dělala ve vychove spoustu chyb po pravde dela je asi 70% pejskařu ani si je neuvědomi ja jsem je nevidela az odborník mě na ně upozornil a to není muj první pes
je třeba si pripustit ze jsem nekde udelala chybu
@saani Nezlob se, ale to je pro mě špatná odpověď. Rodina má vždycky být na prvním místě a pokud není, je něco špatně.
Nejde jen o štěkot, ale hysterické záchvaty a další věci, které zakladatelka psala. Musela bych psa vidět, ale připadá mi to, že pejsek chce pána u kterého vše projde a že vyloženě terorizuje svoje okolí.
Pokud pes zlobí takovým stylem, že takto obtěžuje okolí je několik možností - psa dát na převýchovu, což je nákladné a nevím jak na tom rodina je. Cvičák a podobné věci jsou náročné časově. Myslím si, že nebude pes středem pozornosti, když v rodině bude malé miminko. Pak je tu možnost psa nabídnout známým, rodině, přátelům, chovatelům. Pakliže ani toto nejde, pak útulek. To se nedá nic dělat. Ale odsuzovat člověka, kterého neznáš jen protože pro Tebe je pes 100% člen rodiny je velmi nedospělé.
@Teeny Tohle právě člověk musí zažít, aby tomu porozuměl. Tady děvčata si asi myslí, že s ní v tomto stavu budu skákat agelity a hrozně mi vyčítají procházky v lese, že si dovolím v 9. měsíci rizikovém těhotenství sednout na lavičku! Opravdu mi připadá, že sem pišou lidim co snad ani nemají děti a už vůbec si nedovedou představit takovýho psa. Kdybych doma měla kliďase, co je happy, taky bych se na to koukala jinak ale mýho psa vynervuje jenom to, že si beru z věšáku klíče.
A fakt mě mrzí, že jsou tu tak slepí lidi, co si neuvědomují fakt, že to, že dám psa pryč bude vysvobození hlavně pro ní a pro moji rodinu. Mně o sebe fakt nejde! Pro mě za mě. Ale nedovolím, aby to odnášelo okolí, který za to fakt nemůže.
@Neytiri píše:
@saaniNejde jen o štěkot, ale hysterické záchvaty a další věci, které zakladatelka psala. Musela bych psa vidět, ale připadá mi to, že pejsek chce pána u kterého vše projde a že vyloženě terorizuje svoje okolí.
To právě nemusí být, může jít o takto nevyrovnanou fenu, která potkala trošku na „nervy slabší“ paničku a už to jede… necítí u ní jistotu a klid vůdce, jinej pes by to neřešil, ale tahle to prostě nedá. Kdyby byla u silnější osobnosti, mohla být pes pohodář, to samé, kdyby si zakladatelka pořídila třeba labradora, kteří jsou často „splachovací“, nemusela by sem vůbec psát…
Proto ji nebudu hned odsuzovat… zakladatelku ani fenu vůbec neznáme, takže těžko říct. Chce to někoho, kdo ví, aby na ně mrkl, ale to by chtělo tak před dvěma lety už…
Jo, je potreba se obratit na odbornika. Treba jen pro radu, neco si nastudovat atd. No, tak jak si to udelala ty
@Teeny Víš slabší nervy… kdo by ji neměl, kdyby na Tebe ustavičně zvonili sousedé, že pes vyje, štěká, skučí, řvali na tebe lidi na ulici, že je pes zase otravuje apod. A ty jsi se pořád dokola omlouvala. Víš kolikrát jsem sousedům vysvětlovala, že psovi se nic neděje? Já zásadně nenávidím fyzické tresty!! V životě jsem nepraštila člověka, natož 5kg psa. Nevím čí nervy by zůstaly v pohodě, když tě vzbudí ve dvě ráno a začne štěkat na celý kolo. Ne začne kvičet protože se nohou praští o misku s vodou..
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
A jak jsem tu psala, pes jde do soukromého malého útulku a posílám jej tam plně vybaveného s krmením na půl roku. Tím nebude finančně zatěžovat útulek a jsem si jistá, že pro její krásu si ji někdo vezme hodně rychle.