Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
děkuji moc za další rady. Teď mě ještě napadá, že už mám objednaný kočárek a nepřemýšlela jsem nad tím jestli se mi tam s dlažkama vejde:( Můžete mi prosím říct jak tak širokou korbu máte aby se Vám tam s dlažkama mimisek vešel
Díky ![]()
My jsme tohle nějak neřešili, dlažky by měli být na šířku ramen, takže by se měl vejít do jakékoli korbičky, máme celkem malou a vejdem se tam v pohodě i s fusakem a dekou zastrkanou do stran ![]()
Ahoj holky, když měli vaše děti botičky na 23 hodin denně, dávaly jste je s nima na bříško? Díky
Gábina1987 Ahoj náš Jakoubek se s nimi naučil na bříško otáčet a také plazit, myslím, že v tom není vůbec žádný problém když se bude pokládat na bříško aby pásl koníčky… Myslím že ne to nemají vliv… ![]()
@Gábina1987 píše:
Ahoj holky, když měli vaše děti botičky na 23 hodin denně, dávaly jste je s nima na bříško? Díky
jo jo, dávala jsem Sama s dlažkama na bříško, naučil se i přetáčet, plazit a nakonec s nima i lozil po 4 ![]()
Zdravím po delší době, před měsícem jsme se díky přístupu tady u nás v Ústí rozhodli, že raději budem jezdit do Prahy. Díky bohu za to, že jsme se tak rozhodli. Přes známou jsme se dostali k prof. Dunglovi na Bulovku, ktery nám oznámil, že malýho(11měs.) celou dobu špatně diagnostikovali
. Na bulovce mu udělali okamžitě RTG kde zjistili že kůstky jsou jinak než mají, takkže nás v nejbližší době čeká operace McKay
.Malej chodil celou dobu po špičkách (i přesto, že měl za sebou 2 discize achylovek) a v Ústí nám furt říkali jak se to rozcvičí a ejhle
najednou v Praze se dozvíme, že to měl mít už za sebou. Není nad Prahu, myslíte si jak je to celou dobu dobrý a pak skoro po roce zjistíte, že jste jen ztraceli čas a operace předchozí byli k ničemu, škoda, že jsme se pro Prahu nerozhodli už dříve.
@inefable tak to je teda síla
, pak má člověk věřit lékařům. Důležité ale je, že jste už léčeni v Praze a u opravdové kapacity prof. Dungla, přeji tobě a malému hodně sil, ať vše zvládnete, hlavně, ať se co nejdříve dají nožky do pořádku. A uvidíš, co nevidět ti malý bude běhat
.
@inefable to je mazec teda, hlavně, že se na to přišlo, teď už to bude určitě v pořádku a malej bude běhat
ale někteří doktoři by teda zasloužil
takový zbytečný trápení
a nic z toho
Ahoj.
Nam na tuto vadu prisli az druhy den po narozeni syna.Pak nasledoval kolobeh sadrovani, prelozeni do prahy na bulovku a tam opet sadrovani a operace.Po operaci sadrovani a dlahy.
Dnes mame dlahy na 12 hodin. Zatim vse v poradku.Syn s dlahama bez problemu.leze,otaci a stavi se.Dnes uz zacinme chodit. Chodime k mudr. Frydrychove..4.3.2013 jdem na kontrolu tak uvidime co nam povi. Lecba zatim uspesna.Ale ze zacatku sme meli obavi a studovali vse dostupne.Syn si na dlahy zvyknul a mame to bez problemu, jen obleceni bylo problem uli prebalovani…jinak rada pro vsechny..je i narok na proplaceni cestaku pokud jezdite na kontroly atd s touto vadou…krasny den.
Ahoj maminky taky jsem se prokousala prispevkama. me zjistili že ma mala vpacene chodidlo tak me hnali na velkej ultrazvuk a na genetiku kde jsme si s doktorem povidali. Po porodu nam bylo řeceno že se to zpravi masirovanim. asi v 10 dnu jsme byli objednyn k ortopedovi do vinohradske klde jsem rodila a ten to videl poprve a hned nas poslal na bulovku. tam jsem dojiždel na sadrovani pak operace sadra a 10.4 jsme dostal ty užasne boty. mela je na 23 hodin jen ležela a mela nožky do praku jak ja řikam. dneska mame 13 mesicu a botky mame jen na noc už se samam postavi a chodi okolo nabytku. Na kontrolach je vse ok. dalsi kontroli mame 26.5.2013. Mejte se krasne maminky a držte se.
Ahoj,
tak furt čekám až se malej narodí:) už je to celkem dlouhý to těhotenství:) Můžu se zeptat na jak dlouho měly vaše dětičky ty dlažky na 23hod., vim, že je to asi u každého miminka jinak, ale..Děkuji. ![]()
Ahoj, my jsme měli dlažky pořád na sobě (23,5h) 3,5 měsíce pak následovalo nošení jen na noční spaní a to máme do teď.
aaddeellkkaa a kdy máš termín porodu?
XKristinkax 3,5 měsíce, to je celkem dost, já mám asi z toho největší strach, jak to bude malej zvládat, jak ho budu s těma dlažkami převalovat, ale zvládly jste to tady všechny, tak musím i já:) Termín mám 16. května.
Ahoj Adélko, čekání je dlouhé to znám, ale pak to stojí za to ![]()
Náš Matyášek měl dlažky na 23hod 3měsíce pak na dení a noční spaní 3 měsíce a ted je má jen na noc. A ted je to katastrofa s nošením. Vůbec je nechce
nandavám mu je vždy když usne, ale má jen max 3hodiny a pak řev a řev a řev. Ale pořád protahujem achylovku a začátkem května jdem na kontrolu tak jsem zvědavá co nám doc. řekne. Tobě držim palečky ať to malej má co nejmíň komplikované ![]()
Anabell tak to koukám, že to Matyášek takhle těžce zvládá. Je tedy pravda, že než Jakoubek začal nosit dlahy, tak spinkal celou noc a teď se mi tak cca. 4-5 krát vzbudí, ale vždy ho uspím i s dlažkami. Má je na sobě cca. 11 hodin co spinká a nasazování nám vůbec nevadí. Jen to probouzení ![]()