Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Eemii No mě tabletku ani nikdy nenabídli. Psa mám prvně a paní veterinářka mi doporučila když mu bylo pul roku, abych mu dala jen obojek proti blechám. On je nikdy neměl, ale jako prevenci. No, kupuju mu pravidelně a ani ten ho neochránil
Protoze byl stene, proto ti nabidla tehdy obojek. Ted ma rok. Nic jineho nez tableta nepomuze + vyhodit pelech, deky.
Psovi doporučenou tabletu a byt nech profesionálně desinsektovat. Problém je, že blechy mají vajíčka v každé škvíře a postupně se líhnou. Ten pes je nechytá venku, ale doma. Biokill pomáhá, ale lepší je jednorázová profi akce než neustálý skrápění bytu jedem.
Na veterinu, jen bez psa. Mívají tam i Biokill. Obojky, pipety, úplně na nic… Mě se psík potkal s ježkem, měla jsem i kočky. Po půl roce anabáze a utracených tisících jsem tabletkou a postřikem, dohromady asi za 1000 Kč spravila celé to nadeleni. Biokill je po zaschnutí neškodný i pro dítě
@Anonymní píše:
@Tarjei Super díky. A myslíte, že tam proto mohu skočit bez psa? nebo musím se psem a oni mu to dají sami? Abych ho nemusela tahat sebou
Můžete i bez psa, ale musíte znát hmotnost psa +-na celá kila. Tableta se dává podle hmotnosti a podle toho je i cena. Čím větší pes, tím dražší. Platí pro Bravecto.
@Jencus mnohokrát děkuji za rady. Počkám až přijde manžel z práce a letím na veterinu pro tabletku. Možná budou mít i ten sprej. Hlavně aby měli ale tu tabletku. Snad to zabere.
Biokill bych nepoužívala. S blechami mám mnoho zkušeností a stačí když: 1. Psa vykoupes v antiblechaci a buď mu dáš tabletu nebo obojek proti klíšťatům a blechám. Nejlepší je Foresto. Ostatní jsou levnější, ale podle mých zkušeností nefungují nebo fungují na chvilku. 2. Vše budeš uklízet: vysávat, vytirat - každý den. 3. Pelech, koberečky doma, deky apod vyprat na 60. Postupně se takto blech zbavis, ale nebude to ze dne na den. Chce to čas, počítej s tím, aby ses nehroutila, když zase uvidíš blechu.
Už jsem to tu psala v podobné diskuzi. Takže začít u psa, tzn. koupit pipetu nebo tabletu, jak ti radí jiní (já s ní zkušenosti nemám). Poté na vyčištění bytu stačil Biolit, ale musí na něm být napsáno, že je i na blechy a s ním poctivě vystrikat celý byt. Všude - koberce, sedačku, prostě všechno. Pak důkladně vyluxovat a po několika dnech tento postup zopakovat. Držím palce.
1. Kup tabletu, to je neujucinnejsi pro psa.
2. Blechy na psovi jsou jen maly zlomek toho, co mate v byte.. Plus vajicka.. Blecha je na vsem calounenem, na vsech latkach.. Je potreba udelat generalni uklid a poradny a po 14 dnech znovu (az se zacnou lihnout vejce).
Tzn vse, kam pes mel pristup, vyprat, gauc a to dalsi, co nevyperes, prostrikat tim Biokilem, poradne vyluxovat a sacek hned vyhodit, vsechny spary mezi dlazdicemi, skvirky… Nejlepsi je parni cistic…
A obrnit se trpelivosti.
Ale jakmile to mate takhle rozjete, asi bych se spolehla na profi desinsekci…
Žádnou tabletu jsem psovi nedala a taky jsme se blech zbavili. Byli zablešení všichni 3 + kočka
podcenili jsme slabou zimu a výměnu obojků a pipet. zabral hned biokill. vše vyprat na 60, biokillem vše vytřít a setřít (i pod gaučem, za skříní, veškeré spáry nastříkat) a za 14dní repete. zabralo to hned ( + výměna obojků a kočce nová pipeta)
1. Psa vykoupat v šamponu s protibleším účinkem a použít buď kvalitní obojek (správně dotažený!), pipetu nebo i tu tabletu (osobně jsem proti tabletám, ale budiž). U pipety a tablety hlídat, kdy je potřeba obnovit. Dodržet pokyny v návodu (např. u pipety by pes neměl pár dní zmoknout atd.).
2a. Pozvat firmu, která byt profesionálně zbaví blech. Sice dražší, ale spolehlivější. Taky by měli poradit co a jak dál.
2b. Provést generální úklid. Všechno co jde, vyprat na 60°C a nejlepe i přežehlit. Co nejde vyprat, tak vysát nějakým lepším vysavačem, opakovaně (pokaždé vyhodit sáček). Byt důkladně vystříkat Biokillem, opravdu každou škvírku.
3. Pelech i hračky, vodítka, obojky, náhubek… vyprat, vydezinfikovat, ošetřit Biokillem.
4. Každý den luxovat vše co jde.
5. Po týdnu zopakovat bod 2b a 3.
Tenhle režim dodržovat dokud se blech nezbavíte.
Až bude vše ok, tak jednou za měsíc preventivně použít Biokill. ČTĚTE PŘÍBALOVÉ LETÁKY VŠECH PROSTŘEDKŮ.
Vyzkoušeno opakovaně a funguje to. Doma nebo u domu máme stále 4-5 psů, dvě vlastní a nepočítaně cizích koček.
Volala jsem p. veterinářce, prášek tam mám schovaný a odpoledne můžu vyzvednout. Ten Biokill koupím v superzoo. Psa jsem zatím vykoupala ještě v šamponu proti blechám, dala jsem prát povlečení atd. A všude pořádně vysála. Odpolko dám tabletu, všechno se budu snažit vystříkat a uvidíme no
Jsem už z toho hotová.
Zazili jsme - vysavat, vysavat, vysavat… Samozrejme psa porad samponovat. On uz muze byt pejsek cisty, ale jakmile blechy kladou vajicky tak se potvory zas rozmnozi. Musi se odstranovat taky uz jsem nevedela co skakali nam v byte bylo to hrozny a cetla jsem, ze se musi vysavat skoro jednou za hodinu kde pejsek prosel a nam to pomohlo
@Anonymní píše:
Volala jsem p. veterinářce, prášek tam mám schovaný a odpoledne můžu vyzvednout. Ten Biokill koupím v superzoo. Psa jsem zatím vykoupala ještě v šamponu proti blechám, dala jsem prát povlečení atd. A všude pořádně vysála. Odpolko dám tabletu, všechno se budu snažit vystříkat a uvidíme noJsem už z toho hotová.
Neboj, toho se zbavíte. Co skočí na ošetřeného psa se napije a chcípne, něco zabiješ postřikem, něco vysaješ, vytřeš, vypereš. Nebudou se množit a postupně zmizí.
@Zlatývoči Prášek už dostal, peru všechno co se dá. Snad to zabere, vytírám, zametám, vysávám. Nejhorší je, že to může být všude, pejsek chodí po celým bytě. A jelikož miluje děti a oni jeho, tak se nedají od sebe moc odtrhávat, furt se spolu mazlej a proto asi dvouleté lezou do vlásků, to mě teda ničí nejvíc, je to hroznej pocit, vidět jak ji tam běhá blecha, každý dem vždy najdu.. Uplně se stydím
Ale že bych třeba viděla, že blechy skáčou po bytě, to vůbec. Třeba najdu někde nějakou ale nikdy jsem nezahlédla skákat třeba po zemi. Hrozně mě to mrzí. Je to můj první pes a snažila jsem se dělat vše, jak se má. Ale tohle jsem asi,, pokakala,, když jich má tolik.