Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Už zase ty s ovčákama? Nechceš už porodit? Ony tě ty nesmysli přejdou. ![]()
Kamarádka asi úklidu moc nedá. Kdyby pravidelně vysávala, nemohla by to být přece až taková hrůza. Nebo kdyby aspoň před tou plánovanou návštěvou rychle sjela podlahy i sedačku.
Pokud je to opravdu dobrá kamarádka, ke které můžeš být upřímná, tak bys jí to měla říct normálně narovinu. ![]()
Jinak jí to jedině nějak naznačit, třeba se začít bavit o tom, jak je pruda řešit furt ty chlupy, nebo při odchodu z návštěvy prohodit, že zas vypadáš jak Yetti, díky bohu za vlčáky… ![]()
Řekla bych to jednoduše - ten pes za nic nemůže. Kamarádce - pokud je to skutečná kamarádka, bych řekla, že pokud chce, aby k ní chodili lidé na návštěvu, měla by víc uklízet a dbát na odstraňování chlupů z nábytku a ze psa v podobě (pravidelného vyčesávání, kartáčování hafana několikrát za den, psovi i ostatním se výrazně uleví a zároveň bych jí požádala, aby prostě hafana k tobě domů nevodila. Že víš, že pes za to fakt nemůže, ale prostě chlupy z něj jsou všude a ty máš sama dost práce kolem svých, tak nechceš uklízet ještě po dalších.
A zároveň jí upozornit, že pes není jen dekorace, ale je to živá bytost, která má nejen své fyzické potřeby, ale i city a potřebuje péči, pozornost, lásku a hrát si, že by se mu prostě měla víc věnovat.
Osobně nevidím problém ve psovi, ale kamarádce. Klasický příklad majitele, který si pořídil psa a neví, jak se o něj pořádně starat.
Ke kamarádce bych prostě nechodila, sejít se můžete jinde. Bylo by mi trapné jí do očí říct, že se u ní štítim nebo že nemám ráda jejího psa. Zvlášť, když tenhle typ lidí má psa často pomalu jak vlastní dítě.
Tak taky mam linajici psy, ale vysavam porad. A ti kteri k nam chodi sem tam s nejakym chlupem na kalhotech pocitaji..
Bych si na návštěvu přibalila takový ten samolepící čistič oblečení
a je po problému ![]()
Já psy miluju. Mě fakt nevadí sem tam nějaký chlup v jídle nebo na oblečení, ale tam fakt jdu a jsem obalená od hlavy k patě, ale je mi blbý to říct no, je to přeci jen její domácnost, ale teda že sedím na gauči a pes mi leze pořád do klína a prelejza přeze mě, to mi vadí, ale zase na návštěvy chodím ráda pokecat tak je lepší asi mlčet a brát si oblečení na vyhození ![]()
Neříkala bych jí nic, zvlášť jestli o ní jako kamarádku stojíš. Už daleko větší kraviny rozhodily letitá přátelství. Na návštěvu k ní bych si brala obyč. oblečení, do kabelky přibalila takový ten lepící váleček a od ní bych pelášila domů a nic dalšího pak neplánovala. Že je pes nevychovaný je horší, zvykni si, nejspíš bude mít jednou stejné i děti a ty Ti polezou na nervy mnohem víc. ![]()
Je to bordera, ty otravuji s aktivitou docela bezne, protoze jsou to pracovni psi a jsou akcni. Spis by ji mela mit naucenou na misto, aby neobtezovala. A chlupy bych neresila, proste si vem do auta valecek a ovaleckuj se od nich. Prilezitostne muzes kamaradce poradit, aby borderu okoupala, ze se proces linani urychli, nebo k ni na navstevu nechod, kdyz ti ty chlupy vadi, a hotovo. Starosti nekterych lidi bych fakt chtela mit ![]()
Ahoj. Mám kamarádku, dá se říct nejlepší, známe se od dětství. Jediný co mi vadí je její pes. Ne jako takový já psy miluju sama mám doma dva velké psy. Jenže k ní jít na návštěvu, člověk odchází jako yetti. Nelze si nikam sednout, všude jsou chlupy, člověk je má i na ponozkach, nohy a mikina jako mamut a pak někam jít ještě od ní, to se ani nedá. Včera jsme třeba ty chlupy natahali i ke druhé návštěvě kam jsme jeli od ní, mě bylo trapně jak jsme byli chlupatí. Má border kolii. No a navíc ten pes pořád chodí a otravuje. Leze po nás po sedačce, když ho pošlu domů tak prileze zas, pořád nosí nějaký hračky a vnucuje se. Asi se mu moc nevěnuje tak jak potřebuje. My občas spolu vencime, občas přijede ona k nám na návštěvu a pořád sebou bere toho psa. Já ho domů nechci tak ho nechává na dvoře. Svoje psy mám doma, dva německý ovčáky, ale uklízím a vysavam a ty chlupy jsou minimální. Nevím jestli je vhodný jí to říct, aby se neurazila. Přeci jen je to její věc a nemusím tam jezdit i když mě zve.