Pěstounská péče-otázka

Anonymní
26.5.22 22:25

Pěstounská péče-otázka

Jsem rodičem dítěte, které nemám u sebe a které je u pěstounů. Jak je to prosím s vyplňovaním kolonky nezaopatřené dítě pro rozhodnutí sociální dávky? mám ho tam napsat ikdyž ho nemám u sebe? moc se v tom nevyznám.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5889
26.5.22 22:38

Předpokládám že ne. Protože třeba u živobytí se počítá prostě příjem domácnosti. Dítě je svěřené do pěstounské péče. Takže stejně tak jako rodič, který po rozchodu neuvádí dítě, které nemá v péči do příjmů, tak bych to asi neuvedla. Alespoň toto mi říká logika a pořád je jednodušší to nevypsat a doplnit přímo na úřadě až to budou kontrolovat, než to vypsat a pak vypsat to opravovat. Předpokládám, že máte papír o svěření do pěstounské péče, tak bych ho vzala sebou, ať si to okopírují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2650
26.5.22 22:44

U toho nezaopatřeného dítěte bývá zpravidla dodatek „žijící ve společné domácnosti“.

A většinou k těm formulářům bývá i tahák jak vyplnit.

Každopádně jak píše @Fiveone lepší nevyplnit a zeptat se na úřadě, než vyplnit a vypisovat to znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5593
27.5.22 05:54
@Anonymní píše:
Jsem rodičem dítěte, které nemám u sebe a které je u pěstounů. Jak je to prosím s vyplňovaním kolonky nezaopatřené dítě pro rozhodnutí sociální dávky?mám ho tam napsat ikdyž ho nemám u sebe? moc se v tom nevyznám.

To by se Ti hodilo že? Nestarat se, ale k sosání dávek dítě moci využít :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14957
27.5.22 08:14
@prokr píše:
To by se Ti hodilo že? Nestarat se, ale k sosání dávek dítě moci využít :poblion:

Ona se jenom ptá. Jenom ptá! Já nevím, proč se někteří chovají jako hovada od samého rána. :roll: To, že si promítáš do otázky něco, co tam není, je pouze obraz o tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.5.22 08:44
@prokr píše:
To by se Ti hodilo že? Nestarat se, ale k sosání dávek dítě moci využít :poblion:

Jde o papír který musím vyplnit kvůli srážkám na nemocenské, ne kvůli sosání dávek :roll:
Jde o to že jde o vyživované osoby které musím vypnit pro rozhodnost o dávku, ale když ji nemám ve společné domácnosti tak prostě nevím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová