Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Předpokládám že ne. Protože třeba u živobytí se počítá prostě příjem domácnosti. Dítě je svěřené do pěstounské péče. Takže stejně tak jako rodič, který po rozchodu neuvádí dítě, které nemá v péči do příjmů, tak bych to asi neuvedla. Alespoň toto mi říká logika a pořád je jednodušší to nevypsat a doplnit přímo na úřadě až to budou kontrolovat, než to vypsat a pak vypsat to opravovat. Předpokládám, že máte papír o svěření do pěstounské péče, tak bych ho vzala sebou, ať si to okopírují.
U toho nezaopatřeného dítěte bývá zpravidla dodatek „žijící ve společné domácnosti“.
A většinou k těm formulářům bývá i tahák jak vyplnit.
Každopádně jak píše @Fiveone lepší nevyplnit a zeptat se na úřadě, než vyplnit a vypisovat to znovu.
@Anonymní píše:
Jsem rodičem dítěte, které nemám u sebe a které je u pěstounů. Jak je to prosím s vyplňovaním kolonky nezaopatřené dítě pro rozhodnutí sociální dávky?mám ho tam napsat ikdyž ho nemám u sebe? moc se v tom nevyznám.
To by se Ti hodilo že? Nestarat se, ale k sosání dávek dítě moci využít ![]()
@prokr píše:
To by se Ti hodilo že? Nestarat se, ale k sosání dávek dítě moci využít
Ona se jenom ptá. Jenom ptá! Já nevím, proč se někteří chovají jako hovada od samého rána.
To, že si promítáš do otázky něco, co tam není, je pouze obraz o tobě.
@prokr píše:
To by se Ti hodilo že? Nestarat se, ale k sosání dávek dítě moci využít
Jde o papír který musím vyplnit kvůli srážkám na nemocenské, ne kvůli sosání dávek ![]()
Jde o to že jde o vyživované osoby které musím vypnit pro rozhodnost o dávku, ale když ji nemám ve společné domácnosti tak prostě nevím.
Jsem rodičem dítěte, které nemám u sebe a které je u pěstounů. Jak je to prosím s vyplňovaním kolonky nezaopatřené dítě pro rozhodnutí sociální dávky? mám ho tam napsat ikdyž ho nemám u sebe? moc se v tom nevyznám.