Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@75tomas.novotny píše:
The children are being cared for by her mother in Italy. British authorities said they liaised extensively with Pacchieri's extended family and that adoption was only considered after all other options were exhausted.A tohle je jako co? Britska socialka se nesnazila podle tebe jo? Jenom tady blijes nesmysly ktere si nekde vycetla na konspiracnich strankach a prekrucujes veci. Zajimalo by me co to bylo za povedenou rodinku ve Skotsku s temi 4 detmi. Dost pochybuju, ze to bylo jak matka popisuje, ze zdrhal s detma hned.
Priznavam ze mam podozrenie ze ta skotska rodinka mohli byt cigani. Ale ani s ciganskymi detmi sa takto jednat nema.
K tej talianke - dobre, uznavam ze mohla jej rodina s adopciou suhlasit. Napriek tomu mi pride priserne ze mozu len tak vyrezat dieta z tela. A preventivne ho dat na adopciu.
Napriek tomu si ma neupokojil. Toto nie je riesenie pre dobro deti. Riesenim by bolo co najviac podporovat siroku tradicnu rodinu. A nie masirovat masy aby nabonzovali ked sa im nieco nezda, lebo to dieta odvedla moze byt tyrane. Moja mama bola 40 rokov ucitelkou a takto tyrane dieta jej rukami nepreslo.
Oživuji diskuzi. Jako účastníkovi petice na podporu paní Michálkové mi přišla pozvánka na protestní shromáždění. Sama se nejspíš nezúčastním, ale kdybyste měl někdo zájem…
http://www.petice24.com/a/64211
Předpokládám, že to tu hodně sledujete, tak by možná mohl někdo vědět: mají ty případy, kdy takto ukradli rodičům děti, něco společného? Například jestli se zaměřují jen na přistěhovalce, nebo na lidi, co nějakým způsobem berou peníze od sociálky na děti něbo tak něco.
Napadlo mě totiž, jestli to není způsob, jak odstrašovat přistěhovalce z Norska.
@DanP ano vzdy jsou ti kerym bylo odebrano dite cizinci, staci aby jeden s rodicu byl Nor a da se to resit.Znam i pripad kdy bylo dite odebrano rodicum proto ze bylo ve skole smutne…prootze mu umrela babicka..rodice tim ze to dceri rekli ji zpusobili trauma a jeste navic byla na pohrbu, to stacilo k odebrani deti…divka byla dana k adopci…zachranil je pritel ktery deti adoptoval a odstehoval se do jejich zeme. A oni za ditetem. nevim zda jsem to popsala presne, ale v podstate tak nejak to bylo.
@DanP píše:
Předpokládám, že to tu hodně sledujete, tak by možná mohl někdo vědět: mají ty případy, kdy takto ukradli rodičům děti, něco společného? Například jestli se zaměřují jen na přistěhovalce, nebo na lidi, co nějakým způsobem berou peníze od sociálky na děti něbo tak něco.
Napadlo mě totiž, jestli to není způsob, jak odstrašovat přistěhovalce z Norska.
Ano je. Zvláště třeba ve VB je to vyloženě obrana systému proti těm, kdo ho přišli využít. Čelí obrovskému přílivu. Klasický příklad - přijde rodina z romské osady na slovensku a má šest dět´í, díky tomu mají nárok na velké eníze od sociálky. A tak se systém brání. Udělá šetření a v podstatě vždycky zjistí, že výchova neodpovídá britským standardům. (děti si neumí čistit zuby, nechodí pravidelně do školy, k lékaři atd.) Děti odebere a rodina nemá nárok na příspěvky. No a ještě to postraší ostatní
@KackaDoup jako, že norové neodebírají norům, ale jen cizincům? Tomu snad nevěříš.
@mag myslela jsem to tak ze kdyz odeberou cizincum tak presto nejede vlak…znam priklad matla si dala nekde grog, kdyz byla s ditetem, nekdo ji udal, bylo zle, hrozilo odebrani, ale manzel byl Nor, tak se t rychle sklidnilo. A prisla i omluva.tady ten pripad s tim odebranim kvuli pohrbu zjistim jak to bylo ![]()
@mag píše:
@KackaDoup jako, že norové neodebírají norům, ale jen cizincům? Tomu snad nevěříš.
To není o tom, čemu věřím nebo nevěřím, prostě se snažím zjistit fakta. Ale dovedu si celkem dobře představit různé varianty.
Zaprvé, pokud je to fakt jen byznys, tak by se řídili čistě strategií predátora, čili nejcennější kořist za nejmenší riziko.
Zadruhé, pokud by to byl nátlak na imigranty, zase by se chovali jinak.
Takže z jejich chování pak můžeš usoudit, co je k tomuhle svinstvu vede.
@mag píše:
Tak mam zjisteno, ti co jim byla odebrana dcera z duvodu psychickeho tyrani a dana do adopce, byli cizinci…zavirej si pred tim oci jak chces, je to realita! Bli to Polsti obcane. Zijici v Norsku.
@KackaDoup píše:
Tak mam zjisteno, ti co jim byla odebrana dcera z duvodu psychickeho tyrani a dana do adopce, byli cizinci…zavirej si pred tim oci jak chces, je to realita! Bli to Polsti obcane. Zijici v Norsku.
já se jen divila tvoji informaci, že odebírají děti jenom cizincům.
@KackaDoup píše:
http://kolackovsky.blog.idnes.cz/…vernetu.html
Tak to vypadá na kombinaci obojího, kradou děti imigrantům jednak proto, aby jim udělali dusno, a taky proto, že je to žádaný artikl, čili světlovlasí běloši. Předpokládám, že o kradení dětí arabským nebo černošským imigrantům takový zájem není.
Co mi ale dělá větší starosti - někde jsem v souvislosti s tímhle kradením dětí četl, že v Rusku UNICEF organizoval ve velkým vývoz dětí z Ruska. Tedy něco jako to, co dělali Norové, ale na území cizí země - asi za spolupráce s nějakou místní organizací. Ví o tom někdo podrobnosti či detaily? Vzhledem k tomu, že zatím nehodlám emigrovat, zajímají mě spíš tuzemská rizika a vývoj.
Prozatím se zdá, že odebrání dítěte bez výstrahy zde bezprostředně nehrozí, a že odebrání dítěte musí schválit soud. Jak jsem zjistil, mezinárodní adopce, tedy jak adopce českého dítěte cizincem, tak adopce dítěte z ciziny Čechem, tu už možná je.
Tak po své vlastní zkušenosti si myslim, že i místní vědi líp na co mjí nebo nemají nárok. A mají případně většinou víc peněz a možností se bránit. Nám skoro syna odebrali kvůli patné ženská na socialce, která tvrdila, že ona nám musí jenom buzerovat, ale změnit situaci nemuže. Příšla nová, která nás měla hlídat a naopak řekla já se pokusim váš případ, co nejrychleji uzavřit. Přitom předtim nám bylo několkrát řečeno, že to neni v kompetencích socialky a my nemáme právo se koukat do spisu. Ted jsem zjistila, že máme právo se i kouknou do spisu