Petice proti juvenilní justici

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8781
12.6.14 21:39

@annaei nezlob se na mě, ale pamatuji si tvé diskuze pár let zpět a vím co jsi prováděla a jaké jsi měla problémy už na škole a to nebylo po zásahu sociálky. Ty máš tyto problémy už dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
12.6.14 21:49

@Bábrdl Hlavně mýmu synovi se nikdy nic nestalo a nemyslim si, že někdy byl v ohrožení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12921
12.6.14 21:52

@AngelLilly Mam,ale měla jsem je před dítětem a po zasahu socialky mam problémy s leky. Před dítětem kor pokud jsem snim sama bych to nikdy neudělala. Kor jsem dlouhou dobu kojila a to bych neriskla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8781
12.6.14 21:56
@annaei píše:
@AngelLilly Mam,ale měla jsem je před dítětem a po zasahu socialky mam problémy s leky. Před dítětem kor pokud jsem snim sama bych to nikdy neudělala. Kor jsem dlouhou dobu kojila a to bych neriskla

Doted si pamatuji diskuzi, jak jsi byla s malým sama doma a předávkovala jsi se. :think: Ale to je jedno, to už je na jinou diskuzi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.6.14 23:08
@annaei píše:
@Bábrdl Tp vše, ale začalo až po zasahu socialky. Předtim jsem byla naprosto normální matka. Vlastně sama psycholožka netušila,,když to podávala jaký to bude mít dopad. Tim, že je řekyně tak ten system nezná. Já už dneska ten system znám a vim, že to tak nemuselo skončit. Měla jsem víc poslechnout rady a nesnažit se být perfektnní matka.
Doted si pamatuji slova socialky, která mi řekla, že pro mě je to dobře, že se složim aspon svoje problémy vyřešim. V té chvíli jsem jí měla chut zabít a měla jsem pocit, že je kráva. Všichni se proti mě spikli Ted vim, že to, že jsem kvůli synovi byla v pořádku by se rozpadlo, kteroukoliv krizí nebo stresem. A je pravda, že mě donutila soudní cestou moje problémy řešit.

Ale no tak… Já si tě pamatuju z debaty o předávkování bratra malike, dost jsme se bavily spolu…
Tys popisovala své problémy, které začaly dávno v dětství. Neber to prosím jako urážku, ale maminku jako ty by hlídala sociálka v každé zemi.

Ale je bezva, že na sobě pracuješ :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
12.6.14 23:10
@annaei píše:

vždyť jsi tu před rokem založila diskuzi, kde jsi psala, že ses předávkovala, jsi doma s malým sama a odmítala sis zavolat doktora, to byl prcek teda ve velkým ohrožení…

myslím, potenciálním ohrožení, kdyby to s tebou třeba seklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75tomas.novotny
13.6.14 09:42

@Lomikára Je to tak jak jsem napsal. Prekroucene jsou ty blaboly o tom jak schvalne odebiraji deti apod.

• Citovat
  • Upravit
801
13.6.14 10:04
@75tomas.novotny píše:
@Lomikára Je to tak jak jsem napsal. Prekroucene jsou ty blaboly o tom jak schvalne odebiraji deti apod.

Prošla jsem celou diskuzi znovu, jestli jsem něco nepřehlédla. Našla jsem jen ten tvůj příspěvek o tom, že britský systém sociální ochrany dětí byl změněn v důsledku dřívějších skandálních selhání. To vím, o tom není sporu. To ale nevysvětluje tu řadu nesrovnalostí, kterou se ohánějí odpůrci „juvenilní justice“.

Prosím tedy vysvětlit „jako pětiletému dítěti“ :) : Úřad má podezření, odebere děti, podezření se neprokáže, policie odloží, soud nesoudí nebo neodsoudí, vše skončí nulou. Přesto se děti nevrátí - naopak. Rychle se odešlou pěstounům a vlastní rodiče se odstřihnou. Jak to?
Co z toho je překroucené? Co bylo jinak? Jaké máš informace, které popírají či uvádějí na pravou míru tuto jinak na první pohled nespravedlnost a úřednickou zvůli?

Přece není možné, aby neexistovala vůbec žádná kontrola nad prací jakéhokoli úředníka nebo dokonce celých úřadů. Vše se pod záminkou mlčení o dětech tají, takže pak není divu, že vzniká spousta teorií a fám. Ani mě se nechce všemu věřit.
Právě proto se ptám - jaké máš informace, které potvrzují, že vše bylo ok? Máš nějaké informace, že děti byly odebrány odůvodněně? Jaké máš vůbec o tom informace, když tvrdíš, že vše je jinak a je to překroucené? Buď prosím konkrétnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
75tomas.novotny
13.6.14 10:31

@Lomikára Kdy konkretne se tohle stalo v UK? Nejsem si toho vedom.

• Citovat
  • Upravit
801
13.6.14 10:44
@75tomas.novotny píše:
@Lomikára Kdy konkretne se tohle stalo v UK? Nejsem si toho vedom.

Nooo, o tom mediálně nejznámějším případu p. Boorové jsi určitě slyšet musel, ne?
Někdo sem dal odkaz na pořad Reportéři ČT, kde jsou popsány další takové případy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.14 11:35
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.14 11:45

A takto „nenapadne“ to zacina uz na Slovensku

http://aktualne.atlas.sk/…ko/politika/

Dufam ze moje slecny budu aspon v puberte az sa u nas naplno rozbehne odoberanie deti kvoli vymyslenej/nepochopenej zamienke od bonzaka. Ale vazne sa zacinam bat, ze moje dcery uz nebudu mat pravo vychovavat ich deti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.14 12:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.14 12:04
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.6.14 12:06