Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dělají to i místním - viz tenhle článek: http://africanpress.me/…r-skaanland/
@annaei píše:
Tak po své vlastní zkušenosti si myslim, že i místní vědi líp na co mjí nebo nemají nárok. A mají případně většinou víc peněz a možností se bránit. Nám skoro syna odebrali kvůli patné ženská na socialce, která tvrdila, že ona nám musí jenom buzerovat, ale změnit situaci nemuže. Příšla nová, která nás měla hlídat a naopak řekla já se pokusim váš případ, co nejrychleji uzavřit. Přitom předtim nám bylo několkrát řečeno, že to neni v kompetencích socialky a my nemáme právo se koukat do spisu. Ted jsem zjistila, že máme právo se i kouknou do spisu
Co to celé nastartovalo (udání od koho), a kde se to stalo, taky v Norsku, nebo v České republice?
@DanP N2kde uplně jinde. Vlastně to nastartovala souhra několik událostí a strach mé psycholožky o moje pschické zdraví. Nikdy nechtěla, aby se stalo to, co se stalo. A sama ten systém jako řekyně neznala. Pak to šlo rychle a že mi soud měl nařídit aby syn musel být každý den do 5 v jeslích vzniklo, že snim nesmim být vubec sama a dalších 8 podmínek. A v jednu chvíli nám ho chtěli odebrat.
@merde no dyt, ten grog jsme tady zminovala..NOROVE jsou opravdu sileni!!
@DanP treba v Britanii mi pripada, ze se docela zameruji na pristehovalce, kteri berou benefity. Ale spadnou do toho i mistni, hlavne ti jednodussi a nebo duverivi k systemu. Ono je to tu hlavne o lidech a o tom, kdo sedi na te socialce. Ja neverim, ze ten system je nastaven, aby skodil, ale da se bohuzel i zneuzit a to je pruser. A samozrejme tajne soudy jaou svinstvo.
Ja si davam velkyho majzla koho pustim do blizkosti svych deti a koho ne.Chce to hlavne znat sva prava a nikomu ze statnich instituci se nesverovat a neocekavat pomoc.
@annaei Děvče, jenže vzpomínej, co sama jsi tady psala. Co jsi udělala, když nikdo nebyl doma, jen ty a syn. U tebe byly dost oprávněné pochyby, jestli péči zvládneš. Doufám, že už ti je líp ![]()
A hlavne je to opravdu treba v Britanii nastavene tak, ze se na tom strasne lidi zivi, navic je to financne motivovane tak, aby, co nejvice deti skoncilo v nahradnich rodinach. Taky to pak hezky zvysuje statistiky a je se cim chlubit.
@Bábrdl Tak,ale to bylo ve chvíli, kdy už socialka nad náma byla. Synovi se nikdy nic nestalo A mam velkou radost z toho, že nová pani ze socialky, i když nás ještě vůbec nezná tak konečně má rozum. Konečně dokázala logicky uvažovat, že to co po nás chtějí je nesmysl. Já jsem letos v létě hodně riskla odjela jsem sama 2 měsíce do čech. Ty starý jsem se modlila, že na to nepřijde. Ta nová po tom nepatrá a sama mi řekla doufám, že bude víc s vlastnim dítětem. A pokud o žadnym pruseru neuslyšim tak se bude tvářit, že se to neděje. Konečně nemusim já být tak ve stresu, co kdyby se na to přišlo.
A pevně věřim kdyby jsme tenkrát dostali tu novou pani ze socialky tak by mě to psychicky tak nezníčilo jako ta stará. Já pomoct potřebovala a taky od narození syna jsem pomoct okolo sebe měla. Ted vidim, že jsem vše hrotila do extremu. Ten trest byl až příliš krutý a hlavně ty důvody nebyli spravedlivý, proř to začlo.
@DanP píše:
Prozatím se zdá, že odebrání dítěte bez výstrahy zde bezprostředně nehrozí, a že odebrání dítěte musí schválit soud. Jak jsem zjistil, mezinárodní adopce, tedy jak adopce českého dítěte cizincem, tak adopce dítěte z ciziny Čechem, tu už možná je.
Samozřejmě, odebrání dítěte musí schválit soud a neschválí to jen tak. Zbavení rodičovských práv je ještě mnohem složitější. Podle rozsudků, co jsem k tomu četla, i podle mé kamarádky, která s odebranými dětmi a jejich rodinami pracovala, se zdá, že někdy nejsou děti odebrány ani z rodiny, kde by to laikovi připadalo na místě. Ale za ty rodiny, které se nakonec podaří sanovat, to asi stojí. Na druhou stranu, i ČR byla v minulosti kritizována za množství dětí odebraných z péče biologické rodiny. Ačkoli jsem v souvislosti se zahraničními kauzami četla o opaku (snad i v této diskusi), v současnosti je u nás jednoznačně preferována práce s biologickou rodinou před umístěním dítěte do náhradní péče. Pěstouni by k tomu mohli říct své.
Osvojení do zahraničí možné je, podrobněji např. zde: http://www.adopce.com/…a-zahranici/ Nepřipadá mi na tom nic špatného, naopak je to šance pro děti, které jsou tzv. právně volné, ale kvůli různým znevýhodněním (barva pleti, zdravotní postižení) pro ně v ČR nelze najít vhodnou rodinu.
@merde píše:
@DanP Ja neverim, ze ten system je nastaven, aby skodil, ale da se bohuzel i zneuzit a to je pruser. A samozrejme tajne soudy jaou svinstvo.
V systému může být díra, třeba i úmyslná zkratka, která má pomoct, když hrozí prodlení. Jenže pak může nastat problém s tím, že se do funkce dostane někdo, kdo nemá problém se zneužitím moci, naopak ho ta moc nad životama lidí dostává do extáze, a začne si hrát na osud pod záminkou konání dobra. Nemluvě o tom, když se v tom točí ty prachy.
Já vcelku věřím naší sociálce, podle toho, co jsem si zatím zjistil, je ten stav OK. Čeho se bojím, je vývoj. Ti obchodníci s dětmi se můžou pokusit rozšířit svůj byzbys do „zaostalých východních zemí“, když jim domácí zdroje, čili přistěhovalci, vyschnou. Tohle je přece super pohodlné, nemuset se namáhat a špinit doma, ale nechat tu špinavou práci udělat někde jinde. A doma jen shrábnout prachy. Už teď víme, že sem Norsko cpe peníze. S penězi přichází kontrola. Bojím se, aby ty ženské, co to dělají dneska a dobře, za chvíli nezmizely, poté, co je vyhází někdo mladý, dynamický, kterýho tam dosadí po dohodě s Norskem, co drží kasu, a nabere si tam svoje lidi. A ti pak nebudou mít problém najet na ten Norský systém státem posvěcených únosů dětí. Jde prostě o to, aby to tu nešlo legálně provádět. Nepřipadá v úvahu, aby pracovník sociálky, mohl mít kdekoli na světě ze zákona neomezenou moc nad tím, jestli dítě zůstane v rodině, nebo ne. Je nutný tohle sledovat a hned začít jednat, jakmile se objeví trendy prosazovat zákony nebo personální změny, co by usnadňovali tyhle únosy dětí krytý státem.
V Rusku se o tohle už snad někdo pokoušel pod pláštíkem UNICEF. K tomuhle bych se moc rád dozvěděl detaily. Čet jsem to jen v jednom článku na nějakém webu, kde to na mě nepůsobilo moc důvěryhodně.
@merde píše:
http://www.maminka.cz/…rali-helenku
Tak tohle je fakt hnus fialovej. Když si představím, jak jí to mrňe rvou, zatímco si může vyřvat plíce, tak vidím fakt RUDĚ.
A tohle je vrchol - z toho je jasný, jak je to tam rozkastovaný a jak se zaměřujou fakt na ty přistěhovalce. A že ty šmejdy svinské nakonec dokonce i napadlo, že by mládě potřebovalo přebalit. ![]()
"Manžel je Nor? A lékař? Tak to promiňte
Vše se vysvětlilo, až když na policejní stanici dorazil Ian. Vyděšený si nejdřív myslel, že se nám něco stalo. Jakmile policisté zjistili, že je Nor a ještě k tomu lékař, změnili najednou úplně tón. Nabídli nám vodu a zeptali se, jestli nepotřebujeme na záchod nebo malou přebalit. Po ‚formálním‘ vyplnění stížnosti, kterou ‚museli‘ kvůli udání prošetřit, nás během patnácti minut pustili."