Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Kámoška za mnou přišla s nabídkou těžby nové kryptoměny Pi - viz ***
Prý možný „nový bitcoin“. Samozřejmě to beru s rezervou, ale je fakt, že člověk neví, co se zrovna uchytí ![]()
Každopádně jsem se chtěla zeptat, zda s tím někdo z vás případně má nějaké zkušenosti. Abych měla info z více stran ![]()
Díky moc.
odkaz - edit adminem
Tak vzhledem k tomu, že ten, kdo pozve víc lidí y těží rychleji, je tenhle odkaz báječná forma, jak teoreticky zbohatnout (pokud to bude další bitcoin) @admin není ten odkaz proti pravidlům?
@Anonymní píše:
Tak vzhledem k tomu, že ten, kdo pozve víc lidí y těží rychleji, je tenhle odkaz báječná forma, jak teoreticky zbohatnout (pokud to bude další bitcoin) @admin není ten odkaz proti pravidlům?
Pravda, za ten odkaz se omlouvám.
Ale když už jsme u toho, není i ten tvůj anonym tak trochu proti pravidlům? @admin
Já tezim a upřímně nechci, aby to někdo věděl, jsou to finance - co kdyby to opravdu byl nový Bitcoin. Díky za pochopení ![]()
@Anonymní píše:
Já tezim a upřímně nechci, aby to někdo věděl, jsou to finance - co kdyby to opravdu byl nový Bitcoin. Díky za pochopení
A jak je to s tím, kdo pozve víc lidí, ten rychleji těží? Myslela jsem si, že kdo začne dřív, ten rychleji těží. Tak mi to bylo řečeno ![]()
Sama ještě netěžím a ani nevím, jestli budu, moc těmhle věcem nevěřím. Mám jen info z toho odkazu.
@Anonymní píše:Že bys tady zaúřadovala a nechala odstranit odkaz jen proto, aby sis mohla založit vlastní diskuzi?
Já tezim a upřímně nechci, aby to někdo věděl, jsou to finance - co kdyby to opravdu byl nový Bitcoin. Díky za pochopení
@Pindruša Dobrý den,
ne nejedná se o stejného uživatele. Ani podle ip adresy, ani podle nicku. Anonymita je tu sice na hraně, ale přimouřím oko, obzvláště po vysvětlení, proč byla použita.
Přeji krásný den
Diana ![]()
@Anonymní píše:
ATy to zkoušíš? A co o tom zatím říkáš?
@Pindruša @Hannulina Znám. A těžím ![]()
Jako že by to byl druhý bitcoin, tak to si fakt nemyslím. Na druhou stranu ale kryptoměny nejsou zdaleka jen bitcoin. Je celá řada dalších, na kterých se dalo slušně vydělat.
Jestli to bude tohle Pi, tak to v tuhle chvíli nikdo neví.
Každopádně ta jejich apka je v pohodě, je vidět, že se na tom dál pracuje (teď se třeba testuje peněženka), a na konci letošního nebo v příštím roce by mělo vstoupit na burzu (pak samozřejmě tahle „těžba zdarma“ už k dispozici nebude).
Asi takhle: Může z toho být velký kulový. Nebo něco málo. A nebo to může hodně překvapit. To ukáže čas.
Ale protože mě to nic nestojí, jediné úsilí, které to ode mě vyžaduje, je jednou denně kliknout v té jejich aplikaci a přihlásit se tak na dalších 24 hodin k podílu na těžbě, tak prostě to štěstíčko pokouším. ![]()
@deli33 Vyvedu tě z omylu - je prokázaný, že ta aplikace ve skutečnosti vůbec nic netěží, viz informace zde .
Je to spíše něco jako počítadlo. Je tedy otázka, proč je aplikace jejími autory prezentována jako těžební, když nic takového nedělá? Proč je vyžadováno pravidelné otevírání aplikace? Se zajímavou úvahou přišli v tomto článku , kde celkem jasně hovoří o monetizaci formou reklamy (která uživatelům v aplikaci vyskakuje a kvůli které je pravděpodobně vyžadováno pravidelné spouštění aplikace).
A nebo to zkrátka vyzobává osobní data, jako celá řada podobných „nic nedělajících“ apek.
@Zdenda004 Máš pravdu, apka jako taková nic netěží - to je jasné každému, kdo o těžbě kryptoměn něco ví. Přestože uživatelé tomu zjednodušeně říkají, že těží, tak tím každodennim kliknutím se jen přihlásíš k podílu na „těžbě zdarma“ - v podstatě je to airdrop, což je u kryptoměn naprosto běžná záležitost.
Pokud jde o tu reklamu, tak tu není problém v nastavení aplikace vypnout a neuvidíš ani jednu. ![]()
Jinak v tom článku, na který jsi sem dal odkaz, píšou, že boháče to z tebe pravděpodobně neudělá, ale svou hodnotu to rozhodně mít může, takže bych to tak úplně nezavrhovala. ![]()
@deli33 Airdropy jsou zpravidla odměny za nějaký úkol nebo činnost. Třeba za sdílení na sociálních sítích nebo participaci na těžbě atp. Je to logické - uživatel udělá nějaký úkon a za to je odměněn.
Za co ale dostávají odměnu uživatelé PI, když netěží a ani jinak tomu ekosystému nepomáhají?
Jasně, existují projekty, kde jsou rozdávány tokeny zdarma, ale u takových je to tak i veřejně prezentováno. Když se podíváš na web PI, tak tam je naopak X-krát zmíněno, že jde o mining app. Proč?
Jinak BEE Network, klon PI Network, přišel před několika hodinami o aplikaci v marketu. To taky o lecčems vypovídá… ![]()
Ahoj!
v případě že nemáte od koho získat pozvánku do aplikace pi network, použijte jako vstupní kód XxdomaxX.
Ať se daří
Z.
Mohu znovu otevrit diskuzi v tomto prispevku, jelikoz je starsiho data a dnes je duben 2024.
Mate nekdo PI Network a " tezite"