Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já už to mám takto 20 let. V pubertě to teda bylo nejhorší, to jsem se vždy zkroutila jak preclík a ani nedýchala. Teď tak jednou za měsíc na pár vteřin, pouze v oblasti srdce - spíše pod. Osobně si to dávám do souvislosti s nějakým nervem, neboť jsem jednou měla skřípnutý nerv a bylo to dost podobné. Ale pokud se doktorovi o tom zmíníš, tak nic nezkazíš a budeš mít případně klid, pokud to nebude nic závažného.
A nevíte z čeho by to mohl být ten skřipnuty sval v zádech?
No prostě se blbě pohneš nebo se preležíš, dlouho sedíš.. Další den to bude ok neboj.
@AnnaNuvoletta07 píše:
Já už to mám takto 20 let. V pubertě to teda bylo nejhorší, to jsem se vždy zkroutila jak preclík a ani nedýchala. Teď tak jednou za měsíc na pár vteřin, pouze v oblasti srdce - spíše pod. Osobně si to dávám do souvislosti s nějakým nervem, neboť jsem jednou měla skřípnutý nerv a bylo to dost podobné. Ale pokud se doktorovi o tom zmíníš, tak nic nezkazíš a budeš mít případně klid, pokud to nebude nic závažného.
Mám to stejné už tak od 10 let. Doktorů v dětství oběhaných nespočet a bez výsledku, žádná diagnóza, žádný skříplý nerv, nic se srdcem atd. Ale v posledních letech začínám tušit odkud to je - projev úzkosti. Tím jak jdu jak ty popisuješ do preclíku, tak začnu blbě dýchat a šprajcnu se a je to tam.
Co s tím dělat v ten moment bohužel nevím, většinou to do pár hodin nebo druhého dne odezní.
Zakladatelko vyspi se a ráno uvidíš. ![]()
pravděpodobně to nic není a zmizí to do druhého dne… kdyby ne, tak řekni mámě a zavolejte dětské lékařce A ta by vás navedla
A hlavně vůbec nekoukej na net na potenciální diagnózy, akorát se vystresuješ, kliiiid ![]()
Můžou to být i zaražené prdy. Opravdu nevtipkuji.
Neboj, bude lépe. Udělej si čaj, dej teplejší vanu a do rána bude hej🫶🏼
Děkuji moc za uklidnění..zatím to pořád neodeslo teď cítím i tlak…tak snad to nebude nic vážného
Ještě mě napadlo… nemáš nějaký stres?
Já měla takousituaci asi ve tvém věku, když jsem cítila sta šílenou úzkost ze ztráty strejdy, že jsem skoro odpadla…
Me se to stalo před pár dny a to jsem jen seděla u pc, ani jsem se moc nehybala a najednou strašná bolest na hrudi, píchání a těžce se mi dýchalo. Ani ve stresu jsem nebyla. Bylo mi řečeno že je to nerv ale jak a proč bolel to teda netuším, další den to ale bylo ok.
@Katarin97 nene stres nemám. Vzbudila jsem se a stále nic pořád to bolí
@Anonymní píše:
@Katarin97 nene stres nemám. Vzbudila jsem se a stále nic pořád to bolí
Tak to fakt může být něco bloklého v zádech. Řekni mámě a zajděte k doktorovi ![]()
Pokud nejde o skříplý nerv, tedy blbě hnutá záda - to vstřeluje do hrudníku, tak jde u dětí a mladých lidí obvykle o srdeční neurózu - je to nepříjemný, ale není to nic nebezpečného, je to jen otravné - v podstatě jde o vegetativní nervový problém.
Dobrý den je mi 16 let a když jsem byla na procházce se psem tak mě začalo píchat uprostřed na hrudi. Nejvíc to picha a bolí při vydechu. Občasné mi stane, že mě píchne na boční straně hrudi, ale to odezní. Teď je to ale už dlouho a já mám strach co by to mohlo být. Máte s tím někdo zkušenosti??