Píchání uprostřed hrudníku

Anonymní
28.12.22 21:47

Pichani uprostřed hrudniku

Dobrý den je mi 16 let a když jsem byla na procházce se psem tak mě začalo píchat uprostřed na hrudi. Nejvíc to picha a bolí při vydechu. Občasné mi stane, že mě píchne na boční straně hrudi, ale to odezní. Teď je to ale už dlouho a já mám strach co by to mohlo být. Máte s tím někdo zkušenosti??

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4100
28.12.22 21:50

Nejspíš bloklá hrudní páteř

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
998
28.12.22 21:56

Já už to mám takto 20 let. V pubertě to teda bylo nejhorší, to jsem se vždy zkroutila jak preclík a ani nedýchala. Teď tak jednou za měsíc na pár vteřin, pouze v oblasti srdce - spíše pod. Osobně si to dávám do souvislosti s nějakým nervem, neboť jsem jednou měla skřípnutý nerv a bylo to dost podobné. Ale pokud se doktorovi o tom zmíníš, tak nic nezkazíš a budeš mít případně klid, pokud to nebude nic závažného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 22:05

Měl by to být skřípnutý sval v zádech

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.22 22:07

A nevíte z čeho by to mohl být ten skřipnuty sval v zádech?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
28.12.22 22:09

No prostě se blbě pohneš nebo se preležíš, dlouho sedíš.. Další den to bude ok neboj.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
28.12.22 22:28
@AnnaNuvoletta07 píše:
Já už to mám takto 20 let. V pubertě to teda bylo nejhorší, to jsem se vždy zkroutila jak preclík a ani nedýchala. Teď tak jednou za měsíc na pár vteřin, pouze v oblasti srdce - spíše pod. Osobně si to dávám do souvislosti s nějakým nervem, neboť jsem jednou měla skřípnutý nerv a bylo to dost podobné. Ale pokud se doktorovi o tom zmíníš, tak nic nezkazíš a budeš mít případně klid, pokud to nebude nic závažného.

Mám to stejné už tak od 10 let. Doktorů v dětství oběhaných nespočet a bez výsledku, žádná diagnóza, žádný skříplý nerv, nic se srdcem atd. Ale v posledních letech začínám tušit odkud to je - projev úzkosti. Tím jak jdu jak ty popisuješ do preclíku, tak začnu blbě dýchat a šprajcnu se a je to tam. :nevim: Co s tím dělat v ten moment bohužel nevím, většinou to do pár hodin nebo druhého dne odezní.

• Citovat
  • Upravit
Parninas
28.12.22 22:32

Zakladatelko vyspi se a ráno uvidíš. :kytka:
pravděpodobně to nic není a zmizí to do druhého dne… kdyby ne, tak řekni mámě a zavolejte dětské lékařce A ta by vás navedla

A hlavně vůbec nekoukej na net na potenciální diagnózy, akorát se vystresuješ, kliiiid :hug:

• Citovat
  • Upravit
5
28.12.22 22:38

Můžou to být i zaražené prdy. Opravdu nevtipkuji.
Neboj, bude lépe. Udělej si čaj, dej teplejší vanu a do rána bude hej🫶🏼

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 22:42

Děkuji moc za uklidnění..zatím to pořád neodeslo teď cítím i tlak…tak snad to nebude nic vážného

• Citovat
  • Upravit
5
28.12.22 23:01

Ještě mě napadlo… nemáš nějaký stres?
Já měla takousituaci asi ve tvém věku, když jsem cítila sta šílenou úzkost ze ztráty strejdy, že jsem skoro odpadla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.12.22 23:15

Me se to stalo před pár dny a to jsem jen seděla u pc, ani jsem se moc nehybala a najednou strašná bolest na hrudi, píchání a těžce se mi dýchalo. Ani ve stresu jsem nebyla. Bylo mi řečeno že je to nerv ale jak a proč bolel to teda netuším, další den to ale bylo ok.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
29.12.22 11:15

@Katarin97 nene stres nemám. Vzbudila jsem se a stále nic pořád to bolí

• Citovat
  • Upravit
Parninas
29.12.22 12:03
@Anonymní píše:
@Katarin97 nene stres nemám. Vzbudila jsem se a stále nic pořád to bolí

Tak to fakt může být něco bloklého v zádech. Řekni mámě a zajděte k doktorovi ;)

• Citovat
  • Upravit
5950
29.12.22 12:08

Pokud nejde o skříplý nerv, tedy blbě hnutá záda - to vstřeluje do hrudníku, tak jde u dětí a mladých lidí obvykle o srdeční neurózu - je to nepříjemný, ale není to nic nebezpečného, je to jen otravné - v podstatě jde o vegetativní nervový problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová