Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@lucenka píše:
Bavíme se o školcea jeho přesnou slovní zásobu neznám. já s ním mluvím česky
tak jestli to není třeba jeden z důvodů, proč tak svým spolužákům neříká… a teoreticky, jak si můžeš být tak jistá, že to nikdy nepoužil, když ani neznáš jeho přesnou slovní zásobu? Zřejmě ho nemáš až tak pod kontrolou, jak tu prezentuješ… ![]()
No dobře… když tedy o školce… tak ve školce nikdy nikdy nikdy, a ve škole už by mohl? Tam už by to bylo něco jiného?
Příspěvek upraven 11.04.19 v 15:15
@bertoldina píše:
@Lynette Jedna moje příbuzná se směje jako cvok v situacích, kdy většina lidí zaraženě mlčí. Jinak je zcela normálníTo se fakt nedá vyhodnocovat podle toho, jak to máš Ty nebo většina lidí.
Znam kluka, ktery se usmival, kdyz rikal, ze deda zemrel. On to nemysli zle. Znam ho, jak se tvari, kdyz je nervozni, ve stresove situaci, kdyz se stydi, kdyz se boji, proste se usmiva. Takhle projevuje emoce, proste se porad usmiva.
Kdo ho nezna, tak by ho snadno oznacil, ze je nevychovany, tady by byl oznaceny asi za „pipin“.
@Regina Hero píše:
tak jestli to není třeba jeden z důvodů, proč tak svým spolužákům neříká… a teoreticky, jak si můžeš být tak jistá, že to nikdy nepoužil, když ani neznáš jeho přesnou slovní zásobu? Zřejmě ho nemáš až tak pod kontrolou, jak tu prezentuješ…
No dobře… když tedy o školce… tak ve školce nikdy nikdy nikdy, a ve škole už by mohl? Tam už by to bylo něco jiného?Příspěvek upraven 11.04.19 v 15:15
Ve škole by si to nedovolil. Vychovávají je tu k úctě k a respektu k sobě navzájem. A mám přehled o jeho české slovní zásobě. To mi stačí ![]()
@lucenka píše:
Ve škole by si to nedovolil. Vychovávají je tu k úctě k a respektu k sobě navzájem. A mám přehled o jeho české slovní zásobě. To mi stačí
takže by ani doma o nikom jiném nic takového neřekl?
@káťa píše:
prosím tě, chlapeček chodí do školky…
A co je tohle za argument??
@Regina Hero píše:
takže by ani doma o nikom jiném nic takového neřekl?
O lidech, které zná, to nikdy neřekl nebo si to nevybavuju. Párkrát použil sprosté slovo třeba v autě, když jsme museli kvůli někomu prudce zabrzdit apod.
@lucenka musím říct, že co se této diskuze týče tak s tebou souhlasím na 100%. To co píšeš jak kdybych psala já.
Jinak děkuji za podnětné rady které od některých padly. Mám z toho celkově lepší pocit a obavy které jsem měla jsou už pryč. Zbytek nekomentuju. ![]()
@bertoldina píše:
Njn, kdyby nám evoluce nadělila pipkovolometr, tak tu není co číst. Jenže evoluce potřebuje množit geny, ne pravidla slušného chování.
Kde se sdružují hezké, mladé, inteligentní? ![]()
@Regina Hero píše:vždycky jsem tě tu měla za hodně rozumnou ženskou, tak si to nezkaž…
Nevím, jestli jste se už dobrali, co je a co není pipkoidní, ale myslím, že si tím nemusíš kazit náladu… zejména ne dopředu, když dítě ještě není na světě… neumím si teda u malých holčiček představit, co přesně má to pipkoidní chování být, většinou se malé děti chovají jako malé děti, hrají si jako malé děti a sem tam nějaké to divočení nebo jiné dětské chování je přípustné… takže netuším, jestli tím myslíš klasické projevy děvčátek (jako že chtějí mít šatičky a líbí se jim růžová a lakované balerínky, chtějí mít šaty s Elsou nebo jinou pohádkovou postavou, která právě frčí, nebo jestli myslíš holčičí hry a holčičí chování… ale myslím, že až se ti dcerka narodí, tak budeš mít v hlavě všechno jiné, než nějaké tyhle pipkoidní pochybnosti… protože to, co budeš mít v rukou, bude kus tebe, tvoje dcera, tvoje geny, tvá krev… uzlíček, který bude zcela závislý na tobě…a který tě bude milovat, i kdybys byla největší pipka na světě, protože děti v tomhle věku prostě milují své maminky bezvýhradně… i se třema nohama, šesti prsty na nich a s padesáti kilogramy nadváhy… tak to neřeš a mysli spíš na to, co všechno ji můžeš naučit, co jí ukážeš, kam ji vezmeš a co spolu můžete dělat…
A co manža?
@ivašot. píše:
Tak tohle už mi přijde pomalu jak rouhání. Takovýhle starosti, když dítě není ani na světe ve mě vyvolávají představu, že ty nebudeš zrovna chytrá, pokorná nenána …
A to de? ![]()
@zrcadlo píše:
Mám dceru 3,5 roku a taky těžce nesu nápady jako „nabarvím si fixou nehty“ (já si nehty nelakuji, má to ze školky), „mám ráda jen růžovou a fialovou, ostatní barvy jsou hnusné“ (do nástupu do školky ji nenapadlo posuzovat barvy a už vůbec ne o nějaké říct, že je hnusná), „chci vlasy jako Locika, abych byla hezčí“ (do nástupu do školky naopak chtěla vlasy stříhat na mikádo, protože jí vadily zpocené nebo mokré vlasy na krku a měřítka krásy nezmínila ani jednou). Snažím se jí vysvětlovat, že nemusí mít pravdu, a doufám, že z toho vyroste.
Socializace. ![]()
@Knihomyš píše:
No počkej, dominance je nějaká dědičná dispozice, takže pokud je více a více dominantních žen (velitelek), tak to logicky znamená, že se úspěšně rozmnožují a předávají své geny, potažmo memy.
Druhá věc je to, že hledání muže je jejich problém, pochybuji, že by ti nějaká šéfová dala úkolem, abys jí našel partnera.
No a třetí věc je, že to, co si kolikrát najde nějaké hodné nevelitelské submisivní stvoření, sice může mít penis, ale do muže to má dost daleko… soudě podle některých diskusí na epipi například.
Takže rovnováha?
@Markéta80 píše:
Vali klukům teda jen těm vybraným ukazuje když má nové kalhotky. Kluci jí zase v šatně ukazují nová autíčka a včera mne její kamarád hned řekl že Vali má fakt pěkný kalhotky
Obléká si co se jí líbí, znám její vkus takže vím co koupit a nebudu jí nutit barvy co vím že by ve skříni zůstalo
Ona nebude rozhodně sportovní typ, to už je jasné teď. Kolik dalo přemlouvání že do školky bude mít tepláky, sice růžové ale tepláky
Po kom tohle má fakt nevím, ani nikoho takového v okolí nemáme. Na druhou stranu z manželovo strany se na narození holčičky čekalo hodně let. Tchán chtěl strašně dceru a má dva syny, pak dva vnuky a až třetí vnouče je holka
dědu a tatínka má omotané dokonale
Stejně nejde změnit jaké to dítě je, ač jsme si nemyslela že zrovna já budu mít holku co miluje všechny odstíny růžové a fialové. Modrou nesnáší tak že jako malinká jak někde viděla oblečení kluků házela do koše na odpadky
. Ani ted modrou na sebe nevezme. Vše je typicky holčičí, už v roce měla slzy když jsem jí dala neutrální triko
tak nač jí trápit
Jsou holky které klidně podědí po bráchovi oblečení, to by Vali raději nikam nešla
.Všechny zvířata maluje tak že na první pohled jsou to holky- dlouhé řasy, barevné drápy a to je se nemaluji vůbec takže to viděla kde
a když jí řeknu že i pejsek může být kluk tak že ona má svůj růžový svět a tam jsou jen psy holky
Echt holka. ![]()
A jde tvrdě za svým, jen aby jí to ukazování kalhotek opustilo ve správném věku. ![]()
@Průzkumník píše:
Kde se sdružují hezké, mladé, inteligentní?
No tady přece, diskuse jsou jich plné ![]()
@Průzkumník píše:A co manža?
manžel říká že dodal jen stavební materiál ale jinak jak si myslel že bude jeho kopií tak vůbec
Jsem mu říkala at je rád že není vzhledově po dědovi
![]()