"Pipkoidní" chování holčiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2536
11.4.19 13:51
@My Melody píše:
Neverim 8o protoze ve 12 letech neni mozne jeste nic vedet. Je to zacatek adolescence a mozek se jeste jenom zane konfigurovat, proste vsechno se meni, vsechno je ve vyvoji, vliva na to million veci a bude se to vyvijet az do 30 a proto rict o 12 diteti, ze z neho bude inzinir, anebo delnik, je blbost na entu.

Je to základní doporučení pro manuálně zručné, humanitní směr atd. Kočko, neber to až tak doslova. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
11.4.19 13:54
@Cuddy píše:
Tak ono je důležité to, že jim řeknou, kam by měly jít studovat, ne kam musí. A i od toho soustruhu může až na VS. Pěkně je to popsáno dle reálných zkušenosti zde https://www.rodicevitani.cz/…-nestudijni/

Dík kočeno. :kytka:

Tak dokonce 4 třída. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.4.19 14:02
@My Melody píše:
Souhlasim s tim, co pises, ja mela na mysli to, ze proste jde vysvetlit diteti, ze je hezke, pokud tu hracku pujci diteti, ktere ho o to poprosi, kdyz se s ni zrovna v tu chvili nechce hrat a ze zase mu pak jindy pujci nekto svou hracku, prosto o to mi slo, aby to dite vnimalo, ze pujcit hracku a udelat tim nekomu radost, je hezka vec…

Je to hezká věc. Ale když má někdo oblíbenou hračku, tak jí prostě nemusí chtít půjčit ani tak.

Já nevím jak ty, ale já mám věci co nikomu nepůjčím ani kdyby mu to udělalo sebevětší radosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
11.4.19 14:02
@Regina Hero píše:
takže kdyby jen vyplázla a nesmála se, není ani spratek, ani pipka? :nevim:

Přesně. Vždyť já mu to vysvětlovala tak že nevěděla jak zareagovat a že to nemyslela zle ale pak když se mu začala smát že brečí tak už jsem z ní pocit hodně holčičky fakt nemela. Neumět zareagovat na kompliment ze mě nedělá zlého člověka ale smát se někomu kdo brečí kvůli tomu že jsem ho ranila to mi přijde už vážně zlé chování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
11.4.19 14:08
@Keyllah píše:
zkusila bych prvně nikoho nahlas netitulovat jako pipku, mrchu nebo blbce -) prostě říct, že toto holčička moc nezvládla/nebylo to od ní hezké/nedělá se to atd. Hodnotit nahlas výchovu jiného nebo pochybení dítka a sama je titulovat jako zlé pipky, mrchy a blbce, je fakt mimo a kontraproduktivní. Slyšet tě, tak si pomyslím taky něco o nevychovanosti a nezvládnutí situace...….

Ale to není žádná obrana! To je jen jiný způsob rozboru situace. Ptám se jak má syn reagovat. Já ho učím aby si řekl že je to pipka a už si s ní nehrál. To je podle vás špatně, protože by se měl bránit a ne ignorovat. Podle mě je špatně aby ji jednu vrazil i aby na ni vyplazoval jazyk protože takhle se slušný člověk nechová. Tak jak se má on v takové situaci zachovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
11.4.19 14:08
@Markéta80 píše:
@Keyllah půjčit dítě musí chtít samo a pak je to ok, ale ne že nechce ale musí :?
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
11.4.19 14:11
@bertoldina píše:
Zapomínáš na to, že se mu ta holčička nejspíš líbila. On by třeba i předtím reagoval jinak, kdyby to byla jiná holčička. Jde o to, jestli ho rozhodila ta reakce jako taková nebo to, že tak reagovala tato konkrétní holčička. Ani dospělí většinou neumí přejít během pár vteřin z nastavení zamilovanosti do je to pipka.

A díky nim tu večer co večer čteme o 20leté nehynoucí lásce a jejím nepochopení. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
11.4.19 14:13
@Netopirek píše:
Je to hezká věc. Ale když má někdo oblíbenou hračku, tak jí prostě nemusí chtít půjčit ani tak.Já nevím jak ty, ale já mám věci co nikomu nepůjčím ani kdyby mu to udělalo sebevětší radosti.

Vše se dá zdůvodnit, ale i třeba kartáček se dá půjčit. ;-)

Nechal bych to na dětech. Ovšem co s pipkoidní milkou takového dítěte? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2536
11.4.19 14:14
@Lynette píše:
Ale to není žádná obrana! To je jen jiný způsob rozboru situace. Ptám se jak má syn reagovat.Já ho učím aby si řekl že je to pipka a už si s ní nehrál. To je podle vás špatně, protože by se měl bránit a ne ignorovat. Podle mě je špatně aby ji jednu vrazil i aby na ni vyplazoval jazyk protože takhle se slušný člověk nechová. Tak jak se má on v takové situaci zachovat?

Jak ho to učíš? Jaká slova volíš?

Pokud se někdo chová jako pipka, tak jedna výchovná dobře mířená v 5 letech vyřeší vše.

Ale když je matka milka, tak nic no. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
11.4.19 14:17
@elen-ka píše:
Taky jsem nyní začala přemýšlet, jak zakladatelka se 100% jistotou poznala, že daná holčička se směje jejímu synovi? :think: Já bych, pokud by daná holčička nevykřikovala něco, co bych si s tím spojila, jako jméno mého dítka a že on břečí ha ha ha, tak to nepoznám a rozhodně si její úsměv či smích nespojím s tím, že se směje mému dítěti.

Detailnější popis situace: holčička vyplazla jazyk a běžela k mamince. Pak se otočila a když viděla že syn brečí začala se smát a přitom se na něj divala. Fakt nevím jak jinak si to vyložit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
11.4.19 14:19
@Lynette píše:
Ale to není žádná obrana! To je jen jiný způsob rozboru situace. Ptám se jak má syn reagovat. Já ho učím aby si řekl že je to pipka a už si s ní nehrál. To je podle vás špatně, protože by se měl bránit a ne ignorovat. Podle mě je špatně aby ji jednu vrazil i aby na ni vyplazoval jazyk protože takhle se slušný člověk nechová. Tak jak se má on v takové situaci zachovat?

Prosím tě, to tu přece nikdo nepsal!! naopak ti psali, že vyplazení jazyku je prkotina, tak jaké „jednu jí vrazil“??? píšem ti tu, že titulování malých holčiček, co jen na někoho vypláznou jazyk jako zlá mrcha, pipina a blbec je ten problém na tvé straně. Vždyť se to dá říct i slušně a možná než hned urážet, bych se zamyslela, proč to ta holčička udělala a pokusila se to vysvětlit klukovi…
Moc nechápu jak popř. proč se vůbec bránit proti vyplazenému jazyku :think: prostě se holčička ještě neumí chovat, zvládat emoce a musí se to naučit. Obranou na to opravdu není ani titulování do pipin ani jí jednu vrazit.
Ty sama své dítko nějak biješ? že píšeš celkem dost o pohlavkování a vrážení někomu...….

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18249
11.4.19 14:20
@Průzkumník píše:
A díky nim tu večer co večer čteme o 20leté nehynoucí lásce a jejím nepochopení. :mrgreen:

Njn, kdyby nám evoluce nadělila pipkovolometr, tak tu není co číst. Jenže evoluce potřebuje množit geny, ne pravidla slušného chování :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
11.4.19 14:22
@Keyllah píše:
tak ona to snad řekla synovi už na té chodbě, ne? to ti přijde jako soukromí? :mrgreen: obzvlášť za situace, kdy předtím hlídala druhou maminku jestli holčičce něco řekne, nebo ne ;) ale jako jo, jednu maminku určitě slyšet a vidět šlo ( nic dcerce neřekla a ani nenaznačila) a tu druhou samozřejmě slyšet nešlo, ta holčičku titulovala pipkou v soukromí :mrgreen:

Holčička odběhla takže to že jsem jí pak označila za pipku fakt slyšet nemohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
11.4.19 14:24
@Lynette píše:
Detailnější popis situace: holčička vyplazla jazyk a běžela k mamince. Pak se otočila a když viděla že syn brečí začala se smát a přitom se na něj divala. Fakt nevím jak jinak si to vyložit.

možná bych až tak nezkoumala ostatní a nevsugerovávala bych si, co si určitě myslí a jaké jsou jejich charakterové vlastnosti na základě jedné situace a zaměřila bych se spíš na sebe a syna. Rozbrečení se kvůli vyplazenému jazyku v šesti letech, není až tak úplně běžné, stejně jako přemýšlení o malých dětech jako o blbcích, mrchách a pipinách.
Nemyslím to zle, ale neuvažovala jsi o nějaké odbornější pomoci? třeba by tě navedli jak s citlivějším dítkem pracovat a samotné by ti pomohli zpracovat minulost, protože tě to ovlivňuje do dnes a přenášíš to na syna...…..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18249
11.4.19 14:27

@Lynette Jedna moje příbuzná se směje jako cvok v situacích, kdy většina lidí zaraženě mlčí. Jinak je zcela normální :D To se fakt nedá vyhodnocovat podle toho, jak to máš Ty nebo většina lidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí