"Pipkoidní" chování holčiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
káťa
11.4.19 10:45
@Keyllah píše:
hádám že ve školce je tolik vyplazených jazyků/ošklivých pohledů/strčení/tahání o hračky za den, že to ani učitelka nespočítá :mrgreen: bych řekla slovy jedné maminky tady, že podle ní většina z těch dítek ve školce budou blbci a pipiny -) to se samozřejmě netýká lucenky, už vím, že jejích školka a škola je zcela jiná, zcela jiný je její syn a zbytek školkovní i školní třídy, u těch to samozřejmě neplatí ;)

asi tak :palec:

• Citovat
  • Upravit
2536
11.4.19 10:46
@káťa píše:
A hlavně úzkostlivé maminky, motající se mezi žabomyší spory dětí, jsou fakt trapné. Ty děti na sebe jeden den plazí jazyk a nemluví spolu a druhý den jsou zase nejlepší kamarádi. Dítě je dávno v pohodě a maminka pořád vynervovaná. Proč?

Protože je žena. Ženy vše více (emočně) prožívají. Stačí se podívat na chování otce na dětském hřišti. Dokud neslyší řev, tak jen kouká, případně pomůže s něčím složitějším, jinak nechá dítě sobě samému. ;-)

Vtip pro odlehčení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.4.19 10:47
@Keyllah píše:
hádám že ve školce je tolik vyplazených jazyků/ošklivých pohledů/strčení/tahání o hračky za den, že to ani učitelka nespočítá :mrgreen: bych řekla slovy jedné maminky tady, že podle ní většina z těch dítek ve školce budou blbci a pipiny -) to se samozřejmě netýká lucenky, už vím, že jejích školka a škola je zcela jiná, zcela jiný je její syn a zbytek školkovní i školní třídy, u těch to samozřejmě neplatí ;)

Tak kluk mi nikdy neříkal, že by na něj někdo vyplázl jazyka a ani si nevybavuju, že by to udělal on. Ale tak asi jsme vybrala divnou školku, školu a mám divné dítě, že nto nedělá.

• Citovat
  • Upravit
41603
11.4.19 10:53
@lucenka píše:
Tak kluk mi nikdy neříkal, že by na něj někdo vyplázl jazyka a ani si nevybavuju, že by to udělal on. Ale tak asi jsme vybrala divnou školku, školu a mám divné dítě, že nto nedělá.

však jsem psala, že u vás ve školce určitě nikdy nikdo na nikoho jazyk nevyplázl, a tvůj syn to určitě taky nikdy neudělal ;) a protože ti to kluk nikdy neřekl, tak se to určitě nikdy nestalo, protože on ti hlásí vše a vždy; a protože s ním trávíš 24 hodin denně a nespustíš z něho ani na sekundu oči, tak je taky zcela jasný, že to nikdy neudělal ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16302
11.4.19 10:53
@lucenka píše:
Jenže něco z toho dělám v soukromí a něco na veřejnosti někomu jinému. V tom je dost podstatný rozdíl ;)

Opravdu? Takže když kluk řekne holce na veřejnosti „ty jsi kráva“, tak bys mu pěkně vynadala, ale když si to řeknete spolu doma (že je ta holka kráva), tak je to naprosto v pořádku? Nestačím zírat. My jsme byli vychovávaní v tom, že chovat se máme správně, i když se nikdo nedívá.
A mám okna nad zahradou a budovou školní družiny, a můžu ti garantovat, že co ty 6-8leté děti zvládnou vyvádět, tak tomu by valná většina rodičů neuvěřila, protože „moje dítě tohle rozhodně nedělá“. Kdybych z toho okna měla odsoudit kluky jako agresivní grázly a holky jako namyšlené pipiny, tak by zůstalo tak 10% dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.4.19 10:59
@lucenka píše:
Tak já bza součást slušné výchovy považuji i omluvu. Takže by mi přišlo normální dítě sprdnout hned a hned mu říct, že se má omluvit.

Tohle vyžadovali i dětech učitelky ve školce. Jediný efekt který to mělo bylo, že děti sice říkali automaticky promiň/omlouvám se. Ale nemysleli to tak, bylo jim úplně jedno co udělali.
Takže automatický omluvy pro mě nemají hodnotu, když toho dotyčný nelituje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18249
11.4.19 11:00
@lucenka píše:
Jenže něco z toho dělám v soukromí a něco na veřejnosti někomu jinému. V tom je dost podstatný rozdíl ;)

Ale to je zas podle zakladatelky falešné, ne? A v soukromí je, že si to se synem řekneš sama nebo si to řekneš v duchu? Je teda lepší, než si to ty děti nechat vyřešit mezi sebou, učit je, že když si to pak řeknou spolu za rohem (ala Maruška a Pavlínka o Julince), tak je to v pohodě?
Socializace v kolektivu je jedním z hlavních vývojových úkolů konce předškolního a začátku školního věku, stát dítěti za zadkem a foukat mu každou bolístku mu ve výsledku může dost uškodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23966
11.4.19 11:03
@Keyllah píše:
já určitě vícekrát za den :think: hračky si půjčovat nechcou, občas do sebe žduchnou, jazyk na sebe vyplazovali jednu dobu celkem běžně a teď si nadávají do mimin...…. :mrgreen:

Klasická sourozencká láska.

Aneb Tu ledvinu ti dám, ale to triko ti nepůjčím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
11.4.19 11:08
@Netopirek píše:
Klasická sourozencká láska.Aneb Tu ledvinu ti dám, ale to triko ti nepůjčím :mrgreen:

přesně :mrgreen: když se chvilku nevidí, tak se objímají a hladí a říkají si, jak se milujou a za dvě minuty už se řežou hlava nehlava protože oba potřebují přesně tu jednu konkrétní hračku :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.4.19 11:11
@bertoldina píše:
Ale to je zas podle zakladatelky falešné, ne? A v soukromí je, že si to se synem řekneš sama nebo si to řekneš v duchu? Je teda lepší, než si to ty děti nechat vyřešit mezi sebou, učit je, že když si to pak řeknou spolu za rohem (ala Maruška a Pavlínka o Julince), tak je to v pohodě?
Socializace v kolektivu je jedním z hlavních vývojových úkolů konce předškolního a začátku školního věku, stát dítěti za zadkem a foukat mu každou bolístku mu ve výsledku může dost uškodit.

No vidíš, mně se osvědčilo být dítěti v takových situacích oporou. Je to samostatný jedinec, který se nebojí zastat slabších. Ale když mu někdo nějak ublíží (dá se ublížit i psychicky), tak ví, že u mě bude mít oporu a zastání a že na to není sám.

• Citovat
  • Upravit
5640
11.4.19 11:11
@lucenka píše:
Tak u kluka ve škole se učitele pohybují mezi dětmi i o přestávkách ;) a jak jsem psala, nesetkala jsem se s tím, že by se tam děti sobě navzájem posmívaly. Vychovávají je tam totiž k toleranci a vzájemné úctě.

To bude naraz s realitou, az si tvuj syn jednou najde zenu, ktera ti nebude po chuti (s tvoji povahou bych rekla temer jistota), bude chtit zit treba jinak, nez je tva predstava a celkove si bude zit po svem.

Prijdes mi takova nerealisticka, nekompromisni az tvrda. Tve ocekavani a tva jistota, ze neco je a proste bude tak a tak a ne jinak a to ostatni je divne. Presvedceni, ze jen ty vis co je spravne.

Vis co, puberta casto stoji za to a deti nejsou verna kopie svych rodicu, co se vzdy chovaji a ziji podle jejich jasne nalajnovanych predstav.

Ale jasne, tvuj syn je jiny nez deti tech ostatnich, je totiz tvuj a vse je a bude dokonale. Kdyby ne, urcite mu to dostatecne vysvelis, o tom nepochybuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
11.4.19 11:12
@Netopirek píše:
Klasická sourozencká láska.Aneb Tu ledvinu ti dám, ale to triko ti nepůjčím :mrgreen:

:mrgreen: u nás to stejné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.4.19 11:13
@Ms.Ragdoll píše:
To bude naraz s realitou, az si tvuj syn jednou najde zenu, ktera ti nebude po chuti (s tvoji povahou bych rekla temer jistota), bude chtit zit treba jinak, nez je tva predstava a celkove si bude zit po svem.

Prijdes mi takova nerealisticka, nekompromisni az tvrda. Tve ocekavani a tva jistota, ze neco je a proste bude tak a tak a ne jinak a to ostatni je divne. Presvedceni, ze jen ty vis co je spravne.

Vis co, puberta casto stoji za to a deti nejsou verna kopie svych rodicu, co se vzdy chovaji a ziji podle jejich jasne nalajnovanych predstav.

Ale jasne, tvuj syn je jiny nez deti tech ostatnich, je totiz tvuj a vse je a bude dokonale. Kdyby ne, urcite mu to dostatecne vysvelis, o tom nepochybuju.

Ne vše není dokonalé. Ale vím moc dobře, jaké chování bych u svého dítěte netolerovala. A pokud mu vydrží současný vkus na holčičky, tak se nebojím, že bych se s jeho partnerkou nesnesla ;)

Příspěvek upraven 11.04.19 v 11:14

• Citovat
  • Upravit
107637
11.4.19 11:13
@Ms.Ragdoll píše:

To bude problém i paní Lucenky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
11.4.19 11:15

@elen-ka ale já ho nechci učil aby byl stejně nevychovaný jako ostatní. Jak se má bránit a přitom se chovat slušně, to je má otázka!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí