"Pipkoidní" chování holčiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25138
11.4.19 08:53
@My Melody píše:
No dobre, ale zase nemusime ji tady ironizovat, zakladatelka dostala 30 stran kritiky, uz je toho trochu moc, zas netreba prehanet.
Opravdu zakladatelka nikde nerika, ze vsechny holky josu pipiny, to je fakt…snad si veme z diskuze to, co je pro ni dulezite… podle vseho mela jako divka zlou skusenost s partou holek, ktere ji ponizovali, odstrkovali a tuhle negativni zkusenost nema pravdepodobne dodnes spracovanou… takove veci jsou zranoujici, tak snad to dokaze spracovat a zapomenout a nebude na zaklade toho zevseobecnovat.
Preji ti @Lynette, at se ti to podari :kytka:.

Hlavně víš co, návod na použití jsme nikdo v porodnici nedostali. A v knihách o výchově jsou kolikrát takový blbosti, že by jeden zaplakal. Řekla bych, kdož jste bez viny, hoďte kamenem. Ať mi tu nějaká maminka napíše, že NIKDY neudělala ve výchově žádnou chybu a nezaváhala a srdečně se tomu zasměju. Tady je ale kolorit, že když má někdo problém nebo dotaz, vždycky se najdou tací, co přispěchají na veřejný lynč (nemyslím vůbec tebe).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24288
11.4.19 08:54
@Lynette píše:
S tím nemůžu souhlasit. Já si to nebrala osobně a vygradovalo to tak že mě nakonec šikanovala celá třída. Ignorovat to když se k tobě někdo nechová hezky se nevyplácí. Já to hodila za hlavu, neřešila to, toho jednoho blbečka neřešila a on se k němu pak přidal druhý a třetí až to nakonec byli vsichni. Takže podle mě je potřeba být ostražitý a trošku přemýšlet nad tím jak se kdo ke mně chová. Reagovat na to když se někdo chová zle je potřeba okamžitě, protože jinak ten druhý začne zkoumat kde máš hranice a dovoluje si k tobě víc a víc.

Je pravda, že když se ti něco nelíbí, tak je potřeba to říci slušně a jasně hned a nenechat si to líbit, ale musí se ohradit ten, komu se to nelíbí. Tvůj syn v podstatě reaguje na tyto situace pláčem (viz ten vypláznutý jazyk). Toto ale není reakce, která by lidi, kteří chtějí a užívají si v ubližování, zastavila. Toto je spíše reakce, u které by přitvrdili. Konkrétně u toho vyplazeného jazyka si dokáži představit reakci, kterou bych považovala v pořádku, že tvůj syn na holčičku ten jazyk vyplázne taky a to ještě s úsměvem. Ale ty svým přístupem „nevšímej si ho/ji, je to blbec/pipka“ učíš spíše to, že ty „nebezpečné“ situace bude přehlížet právě s pohledem je to blbec/pipka. A pak se mu může stát, že mu to opravdu přeteče přes hlavu s bude na tom stejně jako ty. To chceš?

Jinak toho psychologa bych ti doporučila taky, aby jsi si zpracovala trauma šikany z dětství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1089
11.4.19 08:59
@lucenka píše:
Asi jsem divná, ale nepřijde mi normální chování šestileté holky, aby vyplazovala jazyk na někoho, kdo ji pochválí :nevim:

Vždyť takhle malé dítě nemusí umět adekvátně reagovat. Neví, co odpovědět, udělá první, co ho napadne. Je běžné, že dítě svou náklonnost k druhému někdy vyjádří nevhodně. Mně spolužák ještě ve třetí třídě schovával věci, chytal mě na chodbě. Já z něj měla hrůzu, on byl jen, jak sem se později dozvěděla, zamilovaný a neuměl vyjádřit city. I kdyby je vyjádřil, věřím tomu, že tenkrát bych taky reagovala neadekvátně s neuměla zareagovat správně. V té době opravdu člověk nedostává komplimenty denně, aby věděl jak konat, co říct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.4.19 09:05
@Tichopredbouri píše:
Vždyť takhle malé dítě nemusí umět adekvátně reagovat. Neví, co odpovědět, udělá první, co ho napadne. Je běžné, že dítě svou náklonnost k druhému někdy vyjádří nevhodně. Mně spolužák ještě ve třetí třídě schovával věci, chytal mě na chodbě. Já z něj měla hrůzu, on byl jen, jak sem se později dozvěděla, zamilovaný a neuměl vyjádřit city. I kdyby je vyjádřil, věřím tomu, že tenkrát bych taky reagovala neadekvátně s neuměla zareagovat správně. V té době opravdu člověk nedostává komplimenty denně, aby věděl jak konat, co říct.

A právě od toho je rodič, aby dítěti vysvětlil, jak má reagovat. Ne, že se bude dívat, jak jeho smrádě rozbrečí druhé dítě a ještě se tomu směje.

• Citovat
  • Upravit
káťa
11.4.19 09:09
@Lynette píše:
@Reflex to ne. To asi jen tak vyznělo. On má kamarády a v kolektivu je oblíbený. Má i kamarádky. On díky tomu že je kluk nemusí řešit holčičí party ve kterých je vůdkyní většinou právě nějaká ta mrcha co se povyšuje nad ostatní. Někdo tady psal že takhle to je běžné, že to je ten holčičí svět a lucenka na to reagovala úplně stejně jak bych na to reagovala já. Já upřímně doufám že holčičí svět může být i jiný. Protože jestli opravdu každý holčičí kolektiv vypadá takto tak vážně nevím jak tu svoji holku před nějakou tou pipkoidni vůdkyní uchráním.

Nemusíš nikoho chránit. Pokud z ní vychováš normální sebevědomou holku (což ale u tebe bohužel pochybuju), sjedná si pořádek sama. Kdybych měla něco řešit pokaždý, když si děti ve škole něco provedou, nedělám nic jinýho. Pokud moje dítě vyloženě nikdo nešikanuje, do jejich žabomyších sporů se nemíchám. A vyplazenej jazyk opravdu jako důvod k jakémukoli řešení nebo komentáři nevidím…

• Citovat
  • Upravit
1089
11.4.19 09:10
@lucenka píše:
A právě od toho je rodič, aby dítěti vysvětlil, jak má reagovat. Ne, že se bude dívat, jak jeho smrádě rozbrečí druhé dítě a ještě se tomu směje.

To ano, ale neznamená to, že to dítě je pipka nebo dokonce mrcha. Je to dítě, které se všechno učí a tak, jako kluka vyplašil vyplaznuty jazyk, tam možná holku vyplašil nečekaný kompliment.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
11.4.19 09:10
@Lynette píše:
@Keyllah píšeš že ho mám uklidnit - to dělám. A vše v klidu vyřešit - jak? Buď konkrétní. Já třeba o tom diskutovala s manželem a on mi řekl, že by reagoval stejně.

Já vysvětluju a vysvětluju -) asi jako ze začátku ty, ale vypouštím ty řeči o blbcích a pipinách. Prostě tak, že ne vždycky každý reaguje správně a může to být z různých důvodů -) třeba holčička byla nejistá, nepochopila to atd., ale že to co udělal syn bylo hezké a milé a jsi na něj pyšná. Popravdě se ani nechci dostat do situace, že mi šestileté dítko bude před učitelkou opakovat něco o mrchách a pipinách s tím, že takto maminka tituluje spolužačky, rozumíš mi? V budoucnu se jim přihodí špatné věci, ale ty ty špatné vidíš všude a hned máš pocit, že každý chce jen ublížit. A ono to dítko zatím může být jen nevyzrálé, nejisté, špatně reagovat atd., ale nemusí to být apriori zlá mrcha. Syn je cíťa, moje dcerka taky, tak se jí snažím podpořit, vše vysvětlit a ano, nemyslím si, že je potřeba už v 6letech jim hustit do hlavičky, že každý druhý je zlý a blbec...……..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
11.4.19 09:13
@saadet píše:
@Lynette 8o dlouho jsem tu nenarazila na tak šílenou diskuzi, co není troll..ani nevím kde bych začala, ale urcite tím, že by jsi měla vyhledat psychologa. Bez pejorativniho podtextu. Evidentně jsi doteď nezpracovala trauma z dětství/dospívání a toho jak jsi byla neoblibena. A svoje (dnes už paranoidní) „strachy“ zbytečně přenášís na syna a hlavně vše ženeš do absurdna.
Jsem si téměř jistá že i teď žiješ spíše samotářsky s velmi vymezenou soc. bublinou a vystrasena hledáš „zlo“ v malých dětech?! Jezis říkat o predskolacich že jsou pipiny/mrchy/blbci? Na základě vyplaznuteho jazyka?
Ad tvůj syn, je evidentně citově labilnejsi (netusim do jaké míry po tvém genofondu, nebo výchově) a má skutečně nepřiměřené reakce (pláč na vyplazeny jazyk) a ty z něj svou reakci děláš ještě většího chudáka, což paradoxně bude mít dlouhodobě (z mého pohledu) akorát negativní dopad, kdy bude v ženských vidět mrchy, které je potřeba potrestat-ano extrém ale takto se většina rekrutuje…
Takže zapracuj hlavne na sobě, svém vnímání světa a zpracování svých krivd a pokus se vychovat normální slušne lidi :kytka:
Jestli někdo docte, gratuluji :andel: krátila jsem na maximum…
:potlesk:
  • Citovat
  • Upravit
lucenka
11.4.19 09:14
@Tichopredbouri píše:
To ano, ale neznamená to, že to dítě je pipka nebo dokonce mrcha. Je to dítě, které se všechno učí a tak, jako kluka vyplašil vyplaznuty jazyk, tam možná holku vyplašil nečekaný kompliment.

Reakce na nečekaný kompliment v podobě vyplaznuteho jazyku budiž. Ale smát se brečícímu dítěti, tak to už normální není a pro dané dítě bych taky neměla moc slušný výraz. Přiznám se, že bych použila i ostřejší než pipka.

• Citovat
  • Upravit
5640
11.4.19 09:15
@My Melody píše:
No dobre, ale zase nemusime ji tady ironizovat, zakladatelka dostala 30 stran kritiky, uz je toho trochu moc, zas netreba prehanet.
Opravdu zakladatelka nikde nerika, ze vsechny holky josu pipiny, to je fakt…snad si veme z diskuze to, co je pro ni dulezite… podle vseho mela jako divka zlou skusenost s partou holek, ktere ji ponizovali, odstrkovali a tuhle negativni zkusenost nema pravdepodobne dodnes spracovanou… takove veci jsou zranoujici, tak snad to dokaze spracovat a zapomenout a nebude na zaklade toho zevseobecnovat.
Preji ti @Lynette, at se ti to podari :kytka:.

Myslim si, ze drtiva vetsina diskutujicich tu prispela slusne a k veci. Ano, kritika tu je, ale myslíš, ze je neopravnena a tak prehnana? Sikana je strasna vec a kez by uz nikdy nikoho nepotkala, ale prestoze si zazila co zazila, tak ji to nedava pravo nekoho takovym zpusobem soudit a nalepkovat, a mela by se naopak snazit nevstepovat tohle pokrivene videni sveta vlastnim detem.

Zpracovane to opravdu nemá, ovsem ani nebude, pokud si dopad toho vseho, ktery to na ni ma, uprimne nepripusti a nezamaka na tom.

Kazdy si zivotem nese nejaka vetsi ci mensi zraneni, krivdy a jine nespravedlnosti. Zacneme proto detem hned ze startu vstepovat sve iracionalni strachy a učit je, ze kazdy, kdo nezapada do nauceneho meritka, je blb, mrcha a pipina, ze jimi muzou a maji z principu pohrdat?

Příspěvek upraven 11.04.19 v 09:23

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
11.4.19 09:16
@lucenka píše:
Asi jsem divná, ale nepřijde mi normální chování šestileté holky, aby vyplazovala jazyk na někoho, kdo ji pochválí :nevim:

Normální asi není, nicméně stát se to mojí dceři, tak na ní ten jazyk vyplázne taky nebo jí řekne, že je blbá a za 10 minut o tom neví. Rozhodně by se kvůli tomu nerozbrečela a nerozebírali bychom to psychologicky půl večera a už vůbec bych z toho neodvozovala, že holčička, která vyplázla jazyk, bude v dospělosti určitě zlá mrcha :roll:

• Citovat
  • Upravit
74217
11.4.19 09:21
@Regina Hero píše:
@Lynette nejdřív jsi to vše popsala, jako že se tvému synovi taková setkání s pipinami dějí běžně… a teď v závěru píšeš, že se to stalo jenom dvakrát… viz ty popsané zkušenosti… takže ze dvou eventualit vyvozuješ závěry, že všechny holky jsou akorát zlé velitelské pipiny, které ubližují všem kolem sebe? Přikláním se k názoru, že bys předně měla začít řešit svůj vztah k ženám a dívkám obecně… protože je na něm něco patologického… když si to v sobě vyřešíš, tak už nebudeš mít takové noční můry z existence všech zlých pipin kolem sebe…
Mám dcery tři, ale s tebou popisovaným hrozným pipinoidním jednáním jsem se snad ani nesetkala… není každé dítě stejné, děti jsou různé, v kolektivu se chovají taky jinak než když jsou jen samy, ale takové hrůzy, jakých se děsíš, tak to opravdu není běžné… už kvůli své budoucí dcerce bys na tom svém přístupu měla nějak zapracovat…

Presne. Jsem rada, ze jsem si toho nevsimla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
11.4.19 09:25
@Průzkumník píše:
No vidíš to. Chtěly jste vládnout, tak budete. My si hodíme nožky na stůl dodáme sperma a budem sledovat cvrkot, tak jak to dělají kucí v povodí Amazonky. ;-)

Tak podle pořadu Výměna manželek už to některé sociální skupiny dělají :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
11.4.19 09:34
@káťa píše:
Normální asi není, nicméně stát se to mojí dceři, tak na ní ten jazyk vyplázne taky nebo jí řekne, že je blbá a za 10 minut o tom neví. Rozhodně by se kvůli tomu nerozbrečela a nerozebírali bychom to psychologicky půl večera a už vůbec bych z toho neodvozovala, že holčička, která vyplázla jazyk, bude v dospělosti určitě zlá mrcha :roll:

Jenže každé dítě je jiné. Vy tu obhajujete, jak je normální, že holka na kompliment zareaguje vyplazeným jazykem. Ale když se kluk rozbrečí, když holka zareaguje jinak než čekal, tak je špatný, divný on? 8o

• Citovat
  • Upravit
24288
11.4.19 09:37
@MartinaIrena píše:
Ona ta omluva je vždycky spíš formalita. Do toho bych taky dítě nenutila. Ale zase oplácet stejnou mincí, to by se za chvíli mohly ty děti utlouct. Spíš bych ho učila mít tyhle věci na salámu. Nenechat se vytočit.

Tak já neříkám, že učím dítě reagovat vždy stylem jak ty na mě, tak já na tebe. Například, pokud dítěti někdo slovně ubližuje, slovně nadává, vysvětluji, že se má slušně ohradit. To stejné, když ho někdo bouchne, něco shodí apod. U toho nosu či vyplazeného jazyka mi to přijde jako ta nejmenší reakce na tutéž akci. Ale to neznamená, že dítěti řeknu, že je to v pořádku, nebo naopak, že mají na každého vyplazovat jazyk či dělat dlouhý nos. Mám dvě děti, blízko u sebe a věř mi, že „sociální“ situace takového to chování řeším dost často. A je jedno, zda je to vypláznutý jazyk, dlouhý nos či slovní či fyzické rozepře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí