"Pipkoidní" chování holčiček

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1537
15.4.19 14:35

@Alušáček to já taky ne, mám jen 2 děti a pracuju na plný úvazek, manžel podniká jako OSVČ. A vyžírky mi vadí jako tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
káťa
15.4.19 18:00
@robínek píše:
Tak já návštěvě taky neříkám, že mi jejich děti přijdou ujecene, rozcapene nebo prudici. :lol: mně to taky nikdo o našich neříká, akorát dobrá kámoška, co u ní byla starší dcera 3 dny na návštěvě na můj dotaz, jestli nezlobí, odpověděla, že ne, akorát je hrozně hlučná, což jsem byla ráda, že mi potvrdila můj dojem :lol: já opravdu nepochybuji, že naše děti někomu něčím. jdou na nervy, akorát my už jsme si na ně zvykli, tak jsme otupěli. :mrgreen:

Přesně, takové věci se nevypráví.
Já se taky v našich holkách vidím a připadají mi oproti jiným skvělé, hezké, samostatné a chytré. Ale stojím nohama na zemi a vím, že jiným maminkám zase připadají skvělé a skvěle vychované ty jejich děti a naše jim třeba sednout nemusí.
A i když jsou naše holky podle mého fakt rozumné, nerozmazlené a samostatné, taky se samozřejmě s kamarádkama chichotají, dělají si srandičky z lidí, parádí se před kluky atd…vždyť to jsou holky, pro Boha…nedělejme z dětí staré zapšklé báby… ;)

• Citovat
  • Upravit
29350
15.4.19 19:15
@alena36 píše:
@Alušáček a co komu závidím? Ten iPhone? a kočár za 30 tisíc? Tak to jsi vedle jak ta jedle. Na iPhone mám, ale nechci ho, kočár už nepotřebuju a když jsem ho potřebovala, kosmické vozítko do obchoďáků to fakt nebylo - prachy bych na něj měla, prostě se mi nelíbil. Nepotřebuju se před ostatními natřásat a ukazovat, že na něco mám. Promiň. Nejsem závistivý člověk.

a co když se prostě někomu líbí? No tak si ho koupí… o pipkoidnosti to nic nevypovídá… ale o tobě, že takhle odsuzuješ někoho, aniž bys věděla, jaký je, to vypovídá taky dost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
122849
15.4.19 20:45
@alena36 píše:
@robínek no je zajímavé, že naopak doma bych moje děti někdy přizabila, ale ostatní říkají, jak jsou hodné a klidné, když někam přijdou. Tak nevím.

Toto znám. Ve školce andílek, doma ďáblík. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
15.4.19 21:16

@Regina Hero tak si to mysli, no…tvoje věc. Já jen říkám, že chování holčiček jako pipinek má základ v rodině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41603
16.4.19 07:25
@Regina Hero píše:
a co když se prostě někomu líbí? No tak si ho koupí… o pipkoidnosti to nic nevypovídá… ale o tobě, že takhle odsuzuješ někoho, aniž bys věděla, jaký je, to vypovídá taky dost…

je to marný, je to marný ;) schválně jestli se dědí i přezíravost a předsudky, ale řekla bych, že v tomto případě asi ano ;) kdo má něco dražšího je sobec a z holčiček budou určitě pipky…ale o předsudky nebo závist nejde, to nee… :mrgreen:.teda, co se tady člověk nedoví :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
16.4.19 07:36

@Keyllah možná to říkám nejasně, ale mě je šumák, když má někdo drahou věc, když na to má, ať si to koupí, ale musíte uznat, že spousta lidí, když má něco drahého, tak to nevhodně prezentuje před ostatními a svým způsobem okatě dává najevo, že on je lepší, protože má na drahou věc. Už kolikrát jsem se s tím setkala. Klasické snobství. Ne každý je snob, logicky, ale občas když zaslechnu v MHD rozhovory náctiletých, jak se baví o svých rodičích typu „můj táta je právník“ a vy všichni si z toho musí sednout na zadek… Spousta dospělých se takto chová, nadřazují se na ostatní jen kvůli tomu, jak drahé mají auto nebo mobil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
16.4.19 07:41
@alena36 píše:
@Keyllah možná to říkám nejasně, ale mě je šumák, když má někdo drahou věc, když na to má, ať si to koupí, ale musíte uznat, že spousta lidí, když má něco drahého, tak to nevhodně prezentuje před ostatními a svým způsobem okatě dává najevo, že on je lepší, protože má na drahou věc. Už kolikrát jsem se s tím setkala. Klasické snobství. Ne každý je snob, logicky, ale občas když zaslechnu v MHD rozhovory náctiletých, jak se baví o svých rodičích typu „můj táta je právník“ a vy všichni si z toho musí sednout na zadek… Spousta dospělých se takto chová, nadřazují se na ostatní jen kvůli tomu, jak drahé mají auto nebo mobil.

Když je Ti to sumak, tak proč to vůbec zmiňuješ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
16.4.19 07:46

@stock tady se původně řešilo chování holčiček…já tvrdím a nebudu to už opakovat, to chování nemají děti odnikud. Pokud se holčička chová nadřazeně, namyšlěně apod., tak to v 90% viděla doma. Dítě vnímá, co dospělí říkají. A nadřazené chování mnohých dospělých souvisí s majetkem a drahými věcmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24857
16.4.19 08:25
@alena36 píše:
@stock tady se původně řešilo chování holčiček…já tvrdím a nebudu to už opakovat, to chování nemají děti odnikud. Pokud se holčička chová nadřazeně, namyšlěně apod., tak to v 90% viděla doma. Dítě vnímá, co dospělí říkají. A nadřazené chování mnohých dospělých souvisí s majetkem a drahými věcmi.

Myslim, ze se mýlís. Ne v tom, že si děti chování přinášejí z domova. Ale v tom, že ti, kteří opravdu mají, se chovají nadřazeně. Vetsinou to nikomu nevypraveji, ono je to stejne videt :lol: Ano, pokud se holčička chová nadřazeně a namyslene, vidí to zřejmě doma, anebo v okruhu svych kamaradek. Pokud je holčička zavistiva, slyší to doma a má potřebu vykládat, že oni mají taky, ale nechteji/nemají potřebu si kupovat drahé veci :lol:
Jinak věci, ktere jsou mi šumák nekomentuji, protože jsou mi zkrátka sumak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
16.4.19 11:44
@alena36 píše:
@Regina Hero tak si to mysli, no…tvoje věc. Já jen říkám, že chování holčiček jako pipinek má základ v rodině.

nepřetáčej to, napsala jsi ještě něco jiného… s tím chováním kopírujícím chování rodičů souhlasím, to jsem tu sama psala… nesouhlasím s tím, jak jsi napsala, že:
A upřímně, občas když vidím maminy s nastylovaným kočárem za 30 tisíc s nejnovějším iPhonem u ucha, jak se už pohledem navyšují nad ostatní, dokážu si představit, jak se to dítě bude chovat.
Na iPhone mám, ale nechci ho, kočár už nepotřebuju a když jsem ho potřebovala, kosmické vozítko do obchoďáků to fakt nebylo - prachy bych na něj měla, prostě se mi nelíbil. Nepotřebuju se před ostatními natřásat a ukazovat, že na něco mám.

Takže podle toho, co se nelíbí tobě, soudíš ostatní… ale to, že se ti nelíbí nějaký kočárek nebo že ty sama nechceš iPhone, neznamená, že každý, kdo ho má nebo komu se líbí jiný kočárek než tobě, nutně musí být vystajlovaná pipka a potřebuje se chlubit něčím drahým… z toho by plynulo, že i ten, kdo si koupí cereální rohlík za deset korun v místní pekárně je pipka, protože ty kupuješ obyčejné rohlíky za 1,90 v Tescu…
To, že někdo má něco dražšího, co si nekoupí každý (protože spousta lidí na to nemá), nutně neznamená, že se jen chce chlubit penězi nebo chce ukázat, že je něco lepšího…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1537
16.4.19 11:51

@Regina Hero nechápete rozdíl - mít drahou věc a chovat se normálně a mít drahou věc a svým chování neustále upozorňovat, že si to mohu dovolit a vy ostatní jste jen… To první je OK, to druhé je obyčejné snobství. Nic víc, nic míň, nikoho nesoudím, jen konstatuji, co vidím dnes a denně v ulicích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
16.4.19 13:01
@Lynette píše:
Ahoj všichni. Čekám holčičku a mám obavy jestli to zvládnu. Odjakživa nemám pochopení pro pipkoidni chování u holek. Díky tomu jsem si vždycky daleko víc rozuměla s klukama. S holkama jsem si nějak neměla co říct a vždy jsem si prišla jako outsider ve třídě až dokud jsem se nezačala kamarádit s klukama. S klukama jsem trávila i čas na střední i na vysoké. Nechci aby byla moje dcera taky outsider ale chování jako pipka bez mozku mě irituje. Strašně se na ni těším, mám koupený růžový dudlíky a růžový šatičky - v tomhle problém není. Dnes jsem byla se synem v parku a tam si hrály tři holčičky od něj že školky - dvě se chovají otřesně - ujecený, namyšlený, trapný nápady, nosanky nahoru jedna z nich mi vždy přišla v pohodě ale bylo vidět jak prostě se z ní při hře s pipinama stává taky pipina. :( Mám z toho špatný pocit.

Nechci být zlá, ale ty máš teda pocit, že jsi outsider, protože nejsi uječená, hysterická a nemáš nos nahoru, a že se ženská populace teda dělí na pár vyvolených, jako jsi ty, a pak hysterické slepice? Myslím si, že hledáš problém u okolí a v ještě nenarozené dceři, přestože ten problém bude někde v jádru tebe (nezačlenění v dětství, vyhledávání zásadně chlapské společnosti, absence kamarádek atd…) Nemyslím to zle.

• Citovat
  • Upravit
29350
16.4.19 13:35
@alena36 píše:
@Regina Hero nechápete rozdíl - mít drahou věc a chovat se normálně a mít drahou věc a svým chování neustále upozorňovat, že si to mohu dovolit a vy ostatní jste jen… To první je OK, to druhé je obyčejné snobství. Nic víc, nic míň, nikoho nesoudím, jen konstatuji, co vidím dnes a denně v ulicích.

já to chápu… ale to přece není o vlastnictví té věci, ale o tom, co člověk dělá… a na to nemusí mít iPhone nebo nějaký dražší kočárek, dělají to lidi i s daleko obyčejnějšími věcmi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
15.8.20 18:41

Přesně tyhle typy jsou pak naprosto nesnesitelné i v dospělém životě.
Uječená, rozmazlená, nafrněná, fiflena jak vrata, panovačná, labilní… budoucí megera a fůrie.
Tyhle příšery pak rozvraceji vztahy, pomlouvají, rozvádějí se kvůli totálním nesmyslúm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí