Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pockej,
tys tam mela neco o mimcu,ze jo ![]()
To se stane…
Ja tady sedim s teplotou a zvracenim a srac…,takze cekam,kdy se taky v necem uplne rozplynu
![]()
Anonymní píše:
Na výživné na tebe máš nárok po rozvodu, pokud se výrazně sníží tvá životní úroveň. Jak ty píšeš, soud ti může stanovit alimenty na syna a výživné pro tebe. Budeš ho pobírat do doby, než např. začneš pracovat a tím se na původní úroveň dostaneš sama nebo než se znovu provdáš. Ale musíš se rozvést.
Farská - jojo měla…
přetože neumím číst
![]()
Víš manžel mi do teď docela „záviděl“ že se s ex dokážem bavit a domluvit..... ale dneska na něj jdu podat trestní oznámení. Za těch 5 let mi dluží na alimentech 9500,– už toho mám fakt dost. trochu splatí, pak 2 měs nezaplatí alimenty vůbec a je to zpět. Poslední kapkou bylo v pátek, když mi řekl, že mám napsat do jeho práce o stahování přímo z platu apřitom tam cca měsíc nedělá. Zmetek
Markit.Hl píše:
Farská - jojo měla…přetože neumím číst
![]()
Víš manžel mi do teď docela „záviděl“ že se s ex dokážem bavit a domluvit..... ale dneska na něj jdu podat trestní oznámení. Za těch 5 let mi dluží na alimentech 9500,– už toho mám fakt dost. trochu splatí, pak 2 měs nezaplatí alimenty vůbec a je to zpět. Poslední kapkou bylo v pátek, když mi řekl, že mám napsat do jeho práce o stahování přímo z platu apřitom tam cca měsíc nedělá. Zmetek
To je naprd..
Deti potrebuji jist pravidelne ![]()
Dnes již neplatí výživné po rozvodu na manželku.Musela by dokázat,že je na tom psychicky hodně špatně,ale pak by zase řešili komu dítě svěřit…toto mám od právníka jako nové zákony.Je to cca půl roku stará záležitost.
Jinak to funguje jak psali holky..sečtou se tvé a jeho příjmy a vaše dluhy odečtou a pak dělí na půl.
Ze své zkušenosti…nerozvádět se..ti doporučuji pravý opak.Jakmile získáš majetek,tak to bude patřit i manželovi a jakmile on udělá dluhy,tak půjdou i za tebou.A je jedno,že jste odloučeni.
Já zůstala s malým sama ve třetím měsíci těhu a po IVF a manžílek si našel 20letou slečnu.Hypotéka na krku,auto na splátky a on se třeba měsíc neozval.Po roce jsem se dokopala k rozvodu a ničeho nelituji.Ex platí dost na alimentech a já mám své jisté..byt je můj auto taky a on dostal jen odstupné.Ale podrazy mi dělal..kdybych neměla doklady,že vše platím já,tak jsem dnes na chodníku i s malým.Držím ti palce,ať vše dopadne podle tvých představ a aby jsi zachovala ten správný postup!!Já byla hodná,vycházela vztříc a momentálně jsem opět u soudu.Takže já už mu taky nic nedaruji!!
monapupp - s těmi dluhy máš pravdu,. fakt to tak je… já měla na poslední chvíli udělané rozdělení majetku.. díky bohu za to.
Právě jsem se vrátila z Policie. Chtěla jsme podat žalobu na ex pro neplacení výživného.
Jsem nepříčetná. v Tomto státě opravdu nemají zastání matky zmetků, co neplatí :@
Bohužel aby to mohlo jíz k soudu, nesmí platit v kuse minimálně 4 měs. stačí, aby během té doby dal něco - i kdyby to nebyla ani celá měsíční částka a už na něj právníé systém nemůže a dluýhy můžou narůstat takhle do aleluja… ;(
Jo jo zákony
.Jsem teď taky nasr…Ex jezdil tak jednou za měsíc a i déle.Nikdy malého nepřebalil,nenakrmil,jen sedí a kouká a dle sociální pracovnice má nárok na to,aby měl malého na víkend
.Je toho víc..nic méně,i když nejeví zájem,tak ho může mít jak dlouho chce a na dítě a jeho potřeby nikdo nekouká!!
![]()
Moni - jak máte určené návštěvy…?? My máme naštěstí dohodou, tak tam Kity jezdí, dkyž chce a vyjde to a když on má náhodou čas..... aspoň není povinnost co 14 dní.
Jak starého máš toho sviště?? Co vím, tak do 2 let věku dítka nemá otec nárok mít mrně přes noc.
18m a máme dohodu,že po dohodě kdykoliv.Já mu umožňuji vždy když si řekne..asi dvakrát jsem řekla jiný den.
Jenže před dvěmi měsíci na mě začal tlačit,že mu mám malého vozit..bydlí v Domažlicích a já v Chebu.No já samo,že ne,že ať jezdí on..Pak to bylo..že ho chce celý den.Jenže ne pro sebe,ale jeho matinku.Ta taky to sjednala u právníka
.Děsná rodina.Škoda,že to člověk nevidí dříve.
Jinak aby jsi byla v obraze,jaká já jsem dobrá duše
,tak dokonce mu umožňujeme chodit k příteli domů,aby měl možnost se s malým lépe poznat a aby se ohl naučit přebalovat a krmit.Jenže on nic vědět nechce a ani se na nic nezeptá
![]()
monapupp píše:
18m a máme dohodu,že po dohodě kdykoliv.Já mu umožňuji vždy když si řekne..asi dvakrát jsem řekla jiný den.
Jenže před dvěmi měsíci na mě začal tlačit,že mu mám malého vozit..bydlí v Domažlicích a já v Chebu.No já samo,že ne,že ať jezdí on..Pak to bylo..že ho chce celý den.Jenže ne pro sebe,ale jeho matinku.Ta taky to sjednala u právníka.Děsná rodina.Škoda,že to člověk nevidí dříve.
Jinak aby jsi byla v obraze,jaká já jsem dobrá duše,tak dokonce mu umožňujeme chodit k příteli domů,aby měl možnost se s malým lépe poznat a aby se ohl naučit přebalovat a krmit.Jenže on nic vědět nechce a ani se na nic nezeptá
![]()
Znam… ![]()
My vozili cca 16mesicu nase tehdy dve holcicky/mladsi rok a ctvrt/ memu exakovi kazdy treti patky (bydlel 240 km daleko a 4 hodiny tam a 4 zpatky to vychazelo) a pak zase v nedele jsme si pro ne stejnou trasou jezdili-TO VSE ,ABY HOLKY NEZRTATILY TATU A JA MELA SVEDOMI CISTE ![]()
Nebyl si pro ne ANI JEDNOU,pry je to daleko ![]()
MARKKIT,
ted uz je to ‚jen‘4 mesice,byvalo to pul roku!!!!
Farská vím o tom…
NO já bych teda nevozila. Chceš, nebráním ti, ale přijeĎ si a tak to i praktikujeme.
A dítě má právo na styk s širší rodinou zákoně, ale opět nejsi povinna vozit.
Já neupírám ani jeho matince,aby jezdila,ale ona nepřijede,nezavolá ani na narozeniny,Vánoce prostě nikdy a pak jen slyším kecy,že jim ho nechci vozit..a to mají oba auta.Ale na to aby ex si vzal malého a strčil ho na víkend k babičce,že on nemá čas,tak na to nejedu
.Prý když nebudu moct,tak si ho vezme v den návštěv máma
.
Babička ne.To už mám zjištěno..jde o návštěvy a úpravu styku otce a ne zbývající rodiny.Jim malého mohu i okamžitě vzít,pokud to zjistím.Já chci,aby si malý zvykl na otce a ne na tety a strejdy a bůh ví koho ještě.A pokud na něj nemá čas,tak je podle mého lepší nechat dítě tak kde je a ne mu motat hlavu.Malý novou rodinu má a i nového tatínka,který se o něj stará a né jen tehdy,když se mu chce.Vím,že to vypadá blbě..jak to píšu,ale oni nikdo nejeví zájem a chtějí jen mstu a tohmu já chci zabránit.Kdyby jim šlo o malého,tak přeci volají a píší a navštěvují a prostě se zajímají.Jenže oni chtějí snížit alimenty a to můžou až za rok,takže do té doby bude asi peklo.
Babička ano, Kamarádka to te'd zjišťovala - jsou to 2-3 měsíce. DÍTĚ MÁ PRÁVO NA STYK S ŠIRŠÍ RODINOU - myšleno prarodiče. nesmíš bránit styku.
Koukám, že mají stejný zájem jako ex o moji starší.. sem tam víkend a sem tam alimenty.