Placení na dítě a manželku

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Michaelakkk
18.10.10 12:46
monapupp píše:
Babička ne.To už mám zjištěno..jde o návštěvy a úpravu styku otce a ne zbývající rodiny.Jim malého mohu i okamžitě vzít,pokud to zjistím.Já chci,aby si malý zvykl na otce a ne na tety a strejdy a bůh ví koho ještě.A pokud na něj nemá čas,tak je podle mého lepší nechat dítě tak kde je a ne mu motat hlavu.Malý novou rodinu má a i nového tatínka,který se o něj stará a né jen tehdy,když se mu chce.Vím,že to vypadá blbě..jak to píšu,ale oni nikdo nejeví zájem a chtějí jen mstu a tohmu já chci zabránit.Kdyby jim šlo o malého,tak přeci volají a píší a navštěvují a prostě se zajímají.Jenže oni chtějí snížit alimenty a to můžou až za rok,takže do té doby bude asi peklo.

I babička má právo na styk s vnoučaty… :roll:

• Citovat
  • Upravit
836
18.10.10 13:19
Michaelakkk píše:
monapupp píše:
Babička ne.To už mám zjištěno..jde o návštěvy a úpravu styku otce a ne zbývající rodiny.Jim malého mohu i okamžitě vzít,pokud to zjistím.Já chci,aby si malý zvykl na otce a ne na tety a strejdy a bůh ví koho ještě.A pokud na něj nemá čas,tak je podle mého lepší nechat dítě tak kde je a ne mu motat hlavu.Malý novou rodinu má a i nového tatínka,který se o něj stará a né jen tehdy,když se mu chce.Vím,že to vypadá blbě..jak to píšu,ale oni nikdo nejeví zájem a chtějí jen mstu a tohmu já chci zabránit.Kdyby jim šlo o malého,tak přeci volají a píší a navštěvují a prostě se zajímají.Jenže oni chtějí snížit alimenty a to můžou až za rok,takže do té doby bude asi peklo.

A jak se to tedy myslí???Už tomu nerozumím..každý jiný názor :-( .Myslela jsem,že jde o styk otce a dítěte..u soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
Michaelakkk píše:
monapupp píše:

A jak se to tedy myslí???Už tomu nerozumím..každý jiný názor :-( .Myslela jsem,že jde o styk otce a dítěte..u soudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
Michaelakkk píše:
monapupp píše:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
18.10.10 15:23
monapupp píše:
Michaelakkk píše:
monapupp píše:

Ano, ale jestliže se prarodič rozhodne vídat vnouče a ty mu to nedovolíš může to dát k soudu taky a ten určí právně pravidelný styk úplně stejně jako u otce…

• Citovat
  • Upravit
836
18.10.10 15:29

Aha! :-) Tak to už chápu.Ale já jim nezakazuji vídat malého a ani navštěvovat.Oni nejezdí,jen mají plno keců.Teď je ale soud o styk otce s dítětem.Tudíž mi bylo řečeno,že v návštěvách kdy ho má otec ho nemá dávat nikomu jinému.Je to tak? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.10.10 17:02
monapupp píše:
Dnes již neplatí výživné po rozvodu na manželku.Musela by dokázat,že je na tom psychicky hodně špatně,ale pak by zase řešili komu dítě svěřit…toto mám od právníka jako nové zákony.Je to cca půl roku stará záležitost.

Promiň, ale toto je blbost. O výživné na rozvedenou manželku může určitě žádat, pokud celodenně pečuje o dítě a dítě tu péči potřebuje (o čemž není tady pochyb) a v důsledku té péče si nemůže zvýšit příjem. Asi bere jen RP, to je příspěvek, ne dávka k normálnímu uživení se.
Jako rozvedená ale nebude mít nárok na stejnou životní úroveň.
Teoreticky je proto lepší se nerozvádět a mít nárok na to výživné zaručující stejnou živ. úroveň, ale je třeba si uvědomit, že první, co udělá on, bude žádost o rozvod (a zvážit to riziko dluhů, do toho nevidím). Ale určitě to podej hned a po rozvodu žaluj znova, jen jako rozvedená dostaneš méně. Zdravá můžeš být jako řípa, jde o to, že RP a alimenty k obživě nestačí.

Kdyby prokázala, že je na tom zdravotně špatně a že rozvod nezavinila, má nárok na stejnou životní úroveň i po rozvodu. S tím si to asi pleteš. Typicky je to případ invalidní důchodkyně, jejíž manžel si po dvaceti letech manželství našel mladou kočku.

• Citovat
  • Upravit
Michaelakkk
18.10.10 17:32
monapupp píše:
Aha! :-) Tak to už chápu.Ale já jim nezakazuji vídat malého a ani navštěvovat.Oni nejezdí,jen mají plno keců.Teď je ale soud o styk otce s dítětem.Tudíž mi bylo řečeno,že v návštěvách kdy ho má otec ho nemá dávat nikomu jinému.Je to tak? :nevim:

To nevím tatínka nemáme… Ale synova babička se s námi soudí o styk a následnou střídavou péče :cert: :cert: :cert: :cert:

• Citovat
  • Upravit
14598
18.10.10 17:48

Míšo, to si děláš prdel 8-o 8-o No to snad nemyslí vážně… :cert: :cert:

Kdy se to tak zvrtlo? Po prázdninách?????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
836
18.10.10 19:06
Anonymní píše:
monapupp píše:
Dnes již neplatí výživné po rozvodu na manželku.Musela by dokázat,že je na tom psychicky hodně špatně,ale pak by zase řešili komu dítě svěřit…toto mám od právníka jako nové zákony.Je to cca půl roku stará záležitost.

Promiň, ale toto je blbost. O výživné na rozvedenou manželku může určitě žádat, pokud celodenně pečuje o dítě a dítě tu péči potřebuje (o čemž není tady pochyb) a v důsledku té péče si nemůže zvýšit příjem. Asi bere jen RP, to je příspěvek, ne dávka k normálnímu uživení se.
Jako rozvedená ale nebude mít nárok na stejnou životní úroveň.
Teoreticky je proto lepší se nerozvádět a mít nárok na to výživné zaručující stejnou živ. úroveň, ale je třeba si uvědomit, že první, co udělá on, bude žádost o rozvod (a zvážit to riziko dluhů, do toho nevidím). Ale určitě to podej hned a po rozvodu žaluj znova, jen jako rozvedená dostaneš méně. Zdravá můžeš být jako řípa, jde o to, že RP a alimenty k obživě nestačí.

Kdyby prokázala, že je na tom zdravotně špatně a že rozvod nezavinila, má nárok na stejnou životní úroveň i po rozvodu. S tím si to asi pleteš. Typicky je to případ invalidní důchodkyně, jejíž manžel si po dvaceti letech manželství našel mladou kočku.

Já jen psala vlastní zkušenost a mám to přímo od právníka,který mě zastupoval :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
18.10.10 20:28

:srdce: Holky moc všem děkuji! Manžel se zatím o rozvodu nezminuje a vypadá to že jsme dnes dohodli na placení. K soudu se mu vůbec nechce. Takže tomu dáme čas hlavně at platí protože chci být s malým alespon 2 roky doma. Bylo to naše vymodlené dítě kolik vyšetření a všeho možného jsme prošli-moc ho miluji a nechci ho hned opustit milačka mého Viktorka. Je to pro mě ted hodné těžké byla to rána z čistého nebe. Ale to určitě všechny znáte! Návštěvy jsem taky nechala na domluvě, tak uvidíme jak to bude pokračovat. Přeji nám všm pevné nervy a štastné děti :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
18.10.10 20:34

No hlavní rána je že všude říkal že nám to neklape! Všem až na mě. Já každýden řešila proč nemá náladu jestli se něco neděje-a on se ještě urážel jak ho můžu podezdřívat že mě miluje! A nakonec se přiznal že má ženskou ajá náhodně na faceboku oběvila fotku jak se líbájí s komentářem jak ho miluje- od ženské starší o 14let než jsem já s 2 dětmi! Je jak jeho matka! A mě vyprávěl že už nejsem dost přitažlivá! Nechápu a nepochopím - jestli ho baví sní chlastat bez zodpovědnosti za děti? Co dodat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.10 09:00
monapupp píše:
Já jen psala vlastní zkušenost a mám to přímo od právníka,který mě zastupoval :nevim: .

Vlastní zkušenost máš od soudu nebo ti to řekl právník?

• Citovat
  • Upravit
836
19.10.10 09:23
Anonymní píše:
monapupp píše:
Já jen psala vlastní zkušenost a mám to přímo od právníka,který mě zastupoval :nevim: .
Vlastní zkušenost máš od soudu nebo ti to řekl právník?

Vlastní zkušenost u soudu s právníkem.Je to půl roku.Tak nevím proč by mi právník říkal něco jiného,ale ukazoval mi to i v knize o zákonu a i četl.Prý tento zákon býval dříve..nyní je,že má žena nárok na výživné na sebe pouze po dobu trvání manželství,pak již má nárok pouze na alimenty a v nich se právě zohledňuje příjem otce a dle toho se to vypočítává.Samo to jde i po dohodě což je lepší,protože může být i nějaký soudce co jedná ne zrovna v prospěch dítěte a matky.Já měla po dohodě,ale kamarádka bohužel ne a i když její manžel má vysokou mzdu,tak ji bylo řečeno,že malé dítě nemá velké finanční nároky a odklepli 2500,–.Což jí nestačí ani na mléko(jelikož nekojí).Takže ANONYMNÍ..pokud máš jiné info,tak se to buď opět změnilo a nebo máš prošlé info.Každopádně jsem jen psala vlastní zkušenost. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.10 09:53

Zákon o rodině stanoví:

**Vyživovací povinnost mezi manžely

§ 91

(1) Manželé mají vzájemnou vyživovací povinnost.

(2) Neplní-li jeden z manželů tuto povinnost, určí soud na návrh některého z nich její rozsah, přičemž přihlédne k péči o společnou domácnost. Rozsah vyživovací povinnosti stanoví tak, aby hmotná a kulturní úroveň obou manželů byla zásadně stejná.**

Tedy toto se týká zakladatelky do doby, než bude rozvedena. Má právo na STEJNOU životní úroveň.

Výživné rozvedeného manžela

**§ 92

(1) Rozvedený manžel, který není schopen sám se živit, může žádat od bývalého manžela, aby mu přispíval na přiměřenou výživu podle svých schopností, možností a majetkových poměrů. Nedohodnou-li se, rozhodne soud o výživném na návrh některého z nich.**

Toto bude platit pro zakladatelku po rozvodu, protože má mimino a není schopna se sama živit. Bude jí přispívat na PŘIMĚŘENOU výživu, už nemá právo na stejnou životní úroveň.

**§ 93

(1) Soud může rozvedenému manželovi, který se porušením manželských povinností na rozvratu manželství převážně nepodílel a kterému byla rozvodem způsobena závažná újma, přiznat proti jeho bývalému manželovi výživné ve stejném rozsahu, jako je vyživovací povinnost mezi manžely podle § 91 odst. 2.

(2) Výživné podle odstavce 1 lze přiznat nejdéle na dobu tří let od rozvodu. **

A toto je ten případ např. invalidní důchodkyně po desetiletích manželství, která rozvod nezavinila. Zůstává jí právo na STEJNOU životní úroveň.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky