Plánování miminka a postižení v rodině

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.10.18 11:26

Určitě to řekni gynekologovi a asi vás pošle na genetické vyšetření z krve. My jsme na tom byli nedávno, ale poslali nás tam z CAR až když jsme začali řešit, že se mi nedaří otěhotnět. Manžel má v rodině hluchotu. Hned to doktory začalo zajímat a z toho genetického vyšetření dokážou zjistit pravděpodobnost, že by u vašeho miminka mohlo být něco špatně a případně to pak budou hlídat. Je to na pojišťovnu a dělá se to jednou za život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.10.18 12:08

@Lara Klara je to naopak, čím je číslo nižší, tím větší je pravděpodobnost, že se jedná o postižení.

• Citovat
  • Upravit
Janli
31.10.18 12:09

@holicka.zuza reaguješ na starý příspěvek, nikoliv na současný dotaz.

• Citovat
  • Upravit
42
31.10.18 14:23
@Janli píše:
@Lara Klara je to naopak, čím je číslo nižší, tím větší je pravděpodobnost, že se jedná o postižení.

Nooo mám strach :( :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.10.18 14:28

@Lara Klara to jsou výsledky tripple testů? Byla jsi na prvotrimestrálním screeningu ve 12tt, jak ti vyšel?

• Citovat
  • Upravit
42
31.10.18 14:32
@Janli píše:
@Lara Klara to jsou výsledky tripple testů? Byla jsi na prvotrimestrálním screeningu ve 12tt, jak ti vyšel?

Tam jsem nebyla, až vlastně 17.tt což je teď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.10.18 14:36

@Lara Klara ve 12tt se dělá velký ultrazvuk a předem se odebírá krev, aby se udělalo kombinované vyšetření. Tohle jsi opravdu neabsolvovala? Myslela jsem, že je to standard. Mohl to klidně dělat i tvůj gynekolog. Platí se za to něco přes tisícovku.

• Citovat
  • Upravit
42
31.10.18 15:02
@Janli píše:
@Lara Klara ve 12tt se dělá velký ultrazvuk a předem se odebírá krev, aby se udělalo kombinované vyšetření. Tohle jsi opravdu neabsolvovala? Myslela jsem, že je to standard. Mohl to klidně dělat i tvůj gynekolog. Platí se za to něco přes tisícovku.

Ne opravdu nebyla, jen mi brali krev a ultrazvuk  :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
31.10.18 18:19

@Lara Klara a řekli ti z toho ultrazvuku nějaký závěr nebo dali do ruky zprávu?

• Citovat
  • Upravit
42
31.10.18 18:32
@Janli píše:
@Lara Klara a řekli ti z toho ultrazvuku nějaký závěr nebo dali do ruky zprávu?

Pan doktor mi řekl po dlouhém zkoumáním,že vypadá vše v pohodě akorát že s TP se vymika nic vic… A jen tak podotýkám že doktor je uzasnej,byl i u prvního syna od zjištění až po Porod takže jemu věřím. Ale uvidíme jak tam na těch testech ???????? to už 30 let na druhý dítě je pozdě? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
1.11.18 23:00

Zavolej svému gynekologovi a zeptej se ho, jestli ti dělal prvotrimestrální screening a s jakým výsledkem. Ten ultrazvuk a odběr krve by tomu odpovídal. Pokud je totiž ten PS negativní, je zbytečné jít na genetické testy. Trippletesty, co ti dělali v 16tt, jsou totiž velmi často falešně pozitivní. Většina gynekologů je už vůbec nedělá.

• Citovat
  • Upravit
Janli

Zavolej svému gynekologovi a zeptej se ho, jestli ti dělal prvotrimestrální screening a s jakým výsledkem. Ten ultrazvuk a odběr krve by tomu odpovídal. Pokud je totiž ten PS negativní, je zbytečné jít na genetické testy. Trippletesty, co ti dělali v 16tt, jsou totiž velmi často falešně pozitivní. Většina gynekologů je už vůbec nedělá.

• Citovat
  • Upravit
Janli

• Citovat
  • Upravit
42
2.11.18 08:59
@Janli píše:

No.. každopádně 7.11. jsem objednaná a už za to nic nedám aspoň budu mít klid ????

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
7.11.18 10:56

Takže výsledek testů je 1:160 prý to není až tak hrozné,každopádně jsme se domluvili,že až ve 20tt mi udělají velký screening II. Trimestru a tam se uvidí,zdali jít na odběr krve či plodovky či ne.. aspoň takhle mě to trochu uklidnilo… Prý si to mám vysvětlit tak, že když 160× otěhotněním,tak 1 dítě z toho bude postižený… takže aspoň jsem se trochu uklidnila…jo a není to pravidlo,že tím starší matka, tím pravděpodobný špatný test.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí