Plánovaný císařský řez Podolí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5239
1.1.17 15:31

Ja mela na 37tt, ale mala sla ven 36+6,u me se do 39tt cekat nemohlo, mala mela odhad 5kg, takze u me zalezi jak malej bude pribejvatv a rust.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
1.1.17 15:39

@Hobitka, většinou opravdu jak říká @Limi123. Mně ale třeba minulý týden řekli, že mi to dají už 38 + x, aby byla jistota, že se něco nerozjede dřív. (Jsem čerstvě po trombóze v třísle a píchám si vysoké dávky heparinu na ředění krve.) Ale když jsem tam celý listopad ležela na rizikovém, kde se před plánovanou sekcí vždycky začíná, tak prakticky všechny maminky, co jsem potkala co šly na plánovanou sekci, byly 39+x.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
1.1.17 15:54

@Jitus.Slavickova @Limi123, moc díky za rady!
Já právě řeším jak si sbalit, nechci tam otravovat s množstvím zavazadel a po zkušenostech z listopadu se ani o věci moc nebojím, ale manžel asi bude muset být maximálně v práci a staví se za mnou cestou z práce, tak si moc nedovedu představit, že by tahal množstvím zavazadel, balíky s vložkami a plenkami a župan a tak. Zase jsem ale taky slyšela o tom, že jedné spoluležící, kde manžel nedorazil před císařem, ale až pak, odnesli věci kamsi do skladu a tam je pak manžel s personálem hledali tři dny, tak to bych taky nerada. :think:
Hlavně jsem přemýšlela, že asi budu už na jipce potřebovat nějaké ty poporodní vložky, že? A jednorázové kalhotky? A tak jsem si myslela, že to už nic nezkazím, když k nim přibalím jeden menší balíček s plenkami, abych měla aspoň pro začátek až mě pustí z jip, než se ke mně manžel dostane aby mi přivezl další. Ale to je prima, když ještě pak člověka nechají vzpamatovat. Tak nevím, no. Jde o to, že když mě během jednoho dne pustí z jipky a já napíšu manželovi, aby mi přivezl plenky, tak mi je doveze nejdřív druhý den večer. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.17 16:17

@Zanthia1 Dole je lekarna, vlozky tam maji urcite, plenky nevim… myslim ze vlozky jsem potrebovala nejake uz na jip. Celkem jsem dala na zacatku tak balik denne mozna vic (??)
Plenky na Jip nepotrebujes a myslim na 99% ani ten prvno den, to je mimco u sestricek a nosi ho jen na kojeni. Klidne si nejaky balicek vem, ale stredne velky kufr mi na jip nevzali…

• Citovat
  • Upravit
5239
1.1.17 16:48

@Zanthia1 Oni vas bez plenek nenechaji, ja mela malej balicek v tace, ja mela jednu velkou céstovku a tasku s vecma pro maliho, jelikoz jsem nevedela co tam je k dispozici, ted uz jedu z pulkou, kazdopadne balik vlozek a jedny sit. kalhotky dostanete na sestinedeli, ja mela dalsi 3 baliky s sebou a pro sit kalhotky si dosla dolu do lekarny, tam maji vse k dispozici a ke koupeni..nas tata bude mit dovcu no, uz mame 2 letou doma zadny hlidani, tak si vezme osetrovacku a dovcu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
1.1.17 17:48

@Hobitka ja byla v Podoli na sekci 2× a vzdy 39+0, driv ani o den nechteli. A to mi u druheho rekli, ze mam tenkou jizvu (2mm) a odhad v tom 39tt 4kg (nakonec 4,5kg).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31438
1.1.17 18:44

Holky, dik za odpovedi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.1.17 20:19

Ale do te lekarny si prvni den sama urcite nedojdes (bolest jizvy pri chuzi). A kalhotky jsem spotrebovala tak 3-5 denne, nebo i vic, bylo to dost drahe, tak jsem si pak koupila nejake praci na domu. Je pravda, ze balik vlozek a kalhotky dostanes 1 balik na ten prvni den po JIP a na JIP vlasne byly k dispozici minimalne ty vlozky. Kalhotky nevim, to uz si nepamatuju.

• Citovat
  • Upravit
1395
9.1.17 10:29

Tak mám ještě jeden dotaz. Jak je to přesně s holením? Jak moc důležité je oholit se perfektně až dolů? Je to zásadní, nebo jde spíš o oblast nad pipinou, kde se bude řezat? :think: Tam dolů pod ní si už fakt špatně vidím i dosáhnu. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.1.17 10:30

@Zanthia1 dulezite je to v oblasti rezu… Drzim palce at vse dobre dopadne

• Citovat
  • Upravit
5239
9.1.17 10:32

@Zanthia1 Pokud budete spatne, oholi vas podle predstav a potreb, ja byla oholena dobre a stejne me sestra upravila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
9.1.17 10:45

@Zanthia1 oholeny musis mit cely spodek. Kdyz to neudelas ty, udelaji to sestry. Zkontroluji si te. Mne pomahal manzel, sestram bych se nesverila :)
Jinak ja jsem treba moc nekrvacela. Takze kalhotky mne stacily jedny na den a vlozky tak jeden balik max. U obou porodu. Doma uz jsem nosila jen intimku a klasicke kalhotky.
Za to ted mam prvni MS po porodu a je to narez :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1395
9.1.17 11:11

@Limi123 @Jitus.Slavickova @marfra, díky! Zítra nastupuju a ve středu mě to čeká, tak už jsem nervózní na co jsem zapomněla. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
9.1.17 11:53

@Zanthia1 Drzim palecky, ja tam jedu na utz 18 a na diabetologii 19.1 ted, to uz budete po a malicky u sebe..nebojte, jsou tam fakt super a reknou co a jak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23298
9.1.17 12:02
@Zanthia1 píše:
@Limi123 @Jitus.Slavickova @marfra, díky! Zítra nastupuju a ve středu mě to čeká, tak už jsem nervózní na co jsem zapomněla. :oops:

no to mate krasne datum 11.1. :palec: tak hlavne at vse dobre dopadne a nebojte se, vsichni jsou tam v pohode, prijemni, napomocni, jak na sale, tak na pokojich ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková