Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Madi, tak to je dost dobre povedlo se na prvni pokus, jinak ja bych take chtela zacit tak 3mesice pred otehotnenim brat kyselinu listovou, aby to bylo ok. jinak zadne vitaminy v tehu jsem nebrala jen prvni 3mesice jeste listovku… Chceme zacit tak unor, uvidime jestli se nam zadaří…
Já jsem u Adámka nic nebrala, ani vitamíny. Ono bylo původně v plánu, že tak 3m nebudu brát prášky a pak že se uvidí. No a ono se vidělo mnohem dřív ![]()
Já jsem brala Femibion, od té doby, co jsem těhotenství zjistila. Napřed mi po něm bylo špatně, ale pak jsem se naučila ho brát po jídle místo před a dobrý. Pak v třetím trimestru jsem je brala jen obden. Doktor mi říkal, že pokud jím všechno a mám dobrý krevní obraz, nejsou třeba vůbec.
Moje doktorka take rikala, ze pokud je vse ok tak vitaminy typu mamavit a podobneho razeni je jen komercni vec.Tak uvidime, me nebylo vubec spatne, nezvracela jsem proste pohoda, akorat jsem byla silene utahana…
JJ, já taky hlavně první dva měsíce. Přišla jsem v šest z práce, zalehla. Vzbudila se v deset na večeri a spala do osmi do rána. Vlastně bych prospala klidně celý den ![]()
No jsem docela zvědavá, jak to celé bude, pokud se zadaří. Jak to budu zvládat s tím naším raubířem, ještě na tu dobu nám vychází plánované stěhování, takže si moc neodpočinu ![]()
JJ ja taky jsem zvedava jak to s tim malym lupinkem zvedavym jako opicka budu zvladat, snad se podari a trosku to nase male torpedo se zklidní…
Noo, na to bych dvakrát nespoléhala, já si to taky říkám, že někdy se zklidnit musí.. No ale spíš je to čím dál tím horší ![]()
Ja si myslim, že se trošku zklidni, on dokaže pochopit co říkam a chvili je klidny a hodny, to když kramuje šupliky nebo cedecka ![]()
Janiku, tak kdyby krámoval cédéčka nebo šuplíky, tak by mi bylo hej.
![]()
Náš mladý se s oblibou hrabe v koši, tahá za ubrus, za záclony, vše co najde v bytě skončí v lepším případě v dřezu, v horším v koši - tuhle jsem z něj lovil kostičky z mluvícího hrnce ![]()
No je to výlupek, ale upínám se dost k tomu, že až bude starší, leccos si nechá vysvětlit, budou ho víc zajímat hračky atd. No uvidíme.
Každopádně na mimi se hrozně těším ![]()
Čau holky ted jdu z gyndy byla jsem na citologii a celkové prohlídce a doktor mi dal zelenou a s úsměvem mi řekl. Tak pani Bláhová uvidíme se za rok v poradně jste zdravá.
Jsem z toho štastná . Jinak to čištění dělám minimálně 3- 6 měsíců před početim a femibion taky. Budeme si dávat pozor já to tak chci . Chci zase ditě 4,5 kg a silnýho jak bejk. Poradil mi to jeden primář docela kapacita ve svém oboru. Dost mu věřim - zachránil mi totiž život
Ne vážně holky operoval mě když jsem byla v 16. týdnu a sehnal mi ty nejlepší doktory takže pohoda. Zlobila slinivka.
pětulo tak to jsme na tom stejně - třeba se nám to povede společně:-))
madi to jste teda šikulky, i když já se musím pochlubit že mám doma taky bejka:-DD sice jste o jeden pokus větší kádři, ale my daly malou na podruhé
![]()
kéž by to s druhým byla taky takhle rychlí, raději nic neříká bo nechci zakřiknout ![]()
ohledně těch vitamínu já nebrala vůbec nic, až pak když jsem kojila, spíš jsem se snažila cpát zeleninou
pandoro ty jsi teda obdivu hodná jak to bereš zoodpovedně, já se musím spíš ted donutit přestat zavčasu kouřit
s klárou jsem přestala když jsem to zjistila, pak jsem zase káča začala když jsem přestala kojit, hlavně mě prosím nekamenujte já vím že je hnus ![]()
No Zuzko, já mám taky obavy, že když budeme chtít, že to zrovna tak rychle nepůjde. Navíc potřebuju, aby mě mateřská navazovala, nechci škemrat o neschopenku.. no uvidíme ![]()
Jinak Pandoro obdivuju, že chceš tak velké dítě. Malý měl 3,32 kg a při porodu jsem toho měla dost. Drobka o kilo a půl většího si nedokážu představit ![]()
Já kouřila 10let takže kamenování nebude já taky přestala ale už nezačala. Nekouřim 2 roky ale byl to očistec.
Nevím jestli jsem zodpovědná to jsem moc nikdy nebyla já jen chci udělat maximum co můžu a ono se to dá dost ovlivnit právě těmihle věcmi. Holky poradte a to fakt spěchá . Malej má hroznou zácpu a pláče . Nemůže chudák toho bobka vytlačit a boli ho prdelka tak hrozně pláče. Byl na to nějakej odvar myslím že z vlček ale nevím to jistě. Znám jen ten na průjem ten je z rýže. Spěchá to včera bylo pozdě Dík moc
no jsem na to zvědavá jak dopadneme, každopádně určitě budu držet palce všem at to čekání je co nejkratší:-)
to jo, klárka měla 3710g a sice jsem rodila jen 3,5h ale byla jsem i tak úplně vyřízená, ta hlavička prostě nešla a nešla, na tu bolest už jsem tak nějak zapoměla, no i když já mám MS vždycky bolestivou, bez křečí se to neobejde, takže každý měsíc si to připomenu:-)vždycky vynásobím asi tak 1000× a moc se mi rodit nechce
![]()
pandora píše:
Já kouřila 10let takže kamenování nebude já taky přestala ale už nezačala. Nekouřim 2 roky ale byl to očistec.Nevím jestli jsem zodpovědná to jsem moc nikdy nebyla já jen chci udělat maximum co můžu a ono se to dá dost ovlivnit právě těmihle věcmi. Holky poradte a to fakt spěchá . Malej má hroznou zácpu a pláče . Nemůže chudák toho bobka vytlačit a boli ho prdelka tak hrozně pláče. Byl na to nějakej odvar myslím že z vlček ale nevím to jistě. Znám jen ten na průjem ten je z rýže. Spěchá to včera bylo pozdě Dík moc
Nemáš švestkovou šťávu nebo přesnídávku. Já mám pro tyhle účely vždy jednu doma a pomůže vždycky ![]()