Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, prosím o radu. Budu končit stimulaci Gonalem (krátký protokol) před mou I. IVF a ráda bych znala Váš názor, ohledně zavedení dvou či tří embryjek. Kamarádka, které se povedlo napoprvé (dvojčata) mi řekla, ať si nechám zavést určitě tři, ale lékař mi řekl, že mi to v CARu budou hodně rozmlouvat, ani se to nedoporučuje. Myslíte, že je vyšší šance na uchycení dvou embryjek, když si nechám vložit tři? Jiné kamarádky mě od toho zase odrazují, že případnou redukcí ohrozím i další dvě, kdyby se chytili. Ráda bych si nechala dát tři, ale nikdo mi neřekl, jaká jsou vlastně rizika. Chodím do Caru v Českých Budějovicích. Máte s tím některá zkušenost? Díky
s tímto carem zkušenosti nemám, ale jsou cary, kde víc jak 2 nedají
V podolí taky max.2,více nedají…
pčkej,jak to dopadne a co embryolog…
Ahoj Jindřiš, ty máš za sebou IVF? Pokud ano, kolik sis jich nechala vložit? Moc se tu ještě nevyznám. Spíš hledám odpovědi na své otázky, ale na tuhle jsem tu nic nenašla, ale nikde jinde.
Holky, asi to fakt nebudu řešit. Pořád si říkám, že budu tak nějak v klidu, ale bojím se, aby to vůbec vyšlo. Mám po operaci, funguje mi jeden vaječník, vejcovody neprůchodné a endometrióza ve velmi rozsáhlém stádiu (takže všude i na slinivce). Mám z toho pěkný bobky!!!
Tu endometriozu mi zjistili náhodně, když mi odstraňili myom z vaječníku. Tohle všechno už jsem vydýchala, hlavně že mi funguje děloha. Ale radši bych těch capartů víc najednou, než mi ta endoška vodkouří i dělohu. Ani mi nevyvolávali přechod, prý to v mém případě a rozsahu nemoci nemá smysl. Hned na IVF. Tak bych raději více dítek. ![]()
to chápu, že by ¨jsi chtěla více dítek, ale nikdo ti nezaručí, že když ti vloží 3, tak budou dvojčátka, IVF je hodně i o stěstí, moc přeji, aby se povedlo
a kdyby ti dali 3, tak jsi už přemýšlela co by bylo, kdyby se všechny chytly?
Díky všem za odpovědi. O tom ani přemýšlet nemusím. Nechala bych si všechny tři samozřejmě. Nemám děti žádné, je mi přes třicet. Ale jak tak koukám z odpovědí, tři (pokud se vyvedou) mi tam asi opravdu nevloží. Budu štěstím bez sebe, když vyjde alespoň jedno. Povedlo se vám holky napoprvé IVF? A brali jste kyselinou listovou při stimulaci? Já se zapoměla zeptat v CARu a už je mi blbý tam znova volat. Volala jsem tam včera, jestli si můžu vzít něco na virozu s horečkou, tak prý jen paralen. Tak snad se do té doby odběru vykuríruju. Zítra mám jít na první ultrazvuk 6 den stimulky.
Mě se povedlo na poprvé,mám 8 letýho kluka a ted se marně pokoušíme o druhé
Ahoj Pajulko! Už toho máš za sebou hodně a ještě i před sebou, takže se hlavně drž!!! U mě to bylo tak, že když se první 2 nechytly a u KETu (vložení zamražených embrií) se ani 3 nechytly, tak u dalšího IVF mi rovnou dávali 3 a jsou z toho dvojčátka. Bohužel nikdy nevíš, jak to dopadne a musíš být připravená na všechny varianty. Moc držím palečky!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ![]()
Rozhodně ber vitamíny jako je např. Femibion nebo Calibrum! Ani nečekej co ti řeknou v CARu. Kyselina listová je málo.
Holky moc Vám díky. Celkem mě to uklidňuje, tenhle pokec. Sice po dlouhém rozvažování jsem se odhodala napsat první dotaz dnes, ale jsem ráda, že jsem to nakonec udělala. Asi je zbytečné, sdělovat vám všem, čeho se bojím (zda se podaří nějaké oplodnit, zda se uchytí, pak to čekání na pozitivní test …). Mám za sebou IUI v nativu, to bylo před operací v dubnu a nevyšlo. Když jsem zkoušela testovat, samozřejmě hned 6 den
a pak ty další, tak jsem se pořád uklidňovala, že to určitě vyjde. No a pak to zklamání. Měla jsem na sebe neskutečný vztek a lítost s brekem zároveň. Vztek proto, že jsem nedokázala přestat kouřit. Teď jsem to srazila na 3 denně a zjišťuji, že ty cíga opravdu nepotřebuji. Aspoň nějaký pozitivum.
Všem Vám moc přeji, ať se brzo dočkáte a doufám, že to vyjde i mě.
Ahoj, já chodila do Artu a Špička i Michálek ti to budou rozmlouvat… Tři embrya ti dají až při třetím pokusu, dřív to dělají neradi, protože to riziko pro matku i děti, kdyby se chytli všechny je moc velký… Nevím, jaká si postavou, ale musíš počítát s tím, že ty tři můžou být a jestli bys to unosila - mít děti na neonatologii v inkubátoru je šílený… Já chtěla při druhým pokusu taky tři a ještě na sále mi to Špička rozmlouval, že to uděláme teda příště, že to nedělá rád… Ale známé ty tři dal (právě při třetím pokusu), chytla se všechna, ale naštěstí se do 12tt to jedno vytratilo …
Držím palce a pak písni, jak jsi dopadla ![]()