Plastická operace břicha - abdominoplastika

2486
27.10.14 10:43

plastická operace břicha - abdominoplastika

Ahoj všem maminkám…Za dva dny má podstoupit abdominoplastiku a pomalu se dostavuje stres z operace. Navíc na předoperačním vyšetření mi našli šelest na srdci kvůli které musím ještě na další vyšetření apod…na operaci mě ale pustili. Takže to pouze přispělo k mím obavám :D Na internetu už jsem prolezla všechny možné diskuze a názory na abdominoplatiku ale jsou tak rozdílné že mě moc neobohatily…Máte nějaká zkušenost s tímto zákrokem? Co nejvíce bolí? jak dlouho po operaci jste byli zase schopny normálně fungovat? děkuju za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4109
27.10.14 10:54

Tohle bude mít každý jinak…mě to nepřišlo nic hroznýho, jako první 3 dny to bolelo, ale nijak šíleně. Dalo se to pohodě zvládnout jen sedání a chůze byla složitější jinak žádný drámo ;) A to jsem čekala, že budu ležet a skučet :D Musela jsem se zregenerovat rychle, takže já byla už za 14 dní v práci a fungovala skoro normálně. Akorát jsem nezvedala těžký věci. Neboj bude to v pohodě :hug: :hug: jen se teda připrav, že jizva je fakt velká i po roce hodně viditelná..to jsem třeba já nečekala :oops: :oops: ale nelituju rozhodně ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
816
27.10.14 11:17

@Broukb hele a ta jizva se někdy zahojí nebo aspoň trochu zmizí? přemýšlím totiž nad tím, jestli je půl metr jizvy opravdu taková výhra nad povislým břichem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
27.10.14 11:33

@Broukb děkuji za reakci..jizva mě netrápí nechám si jí přístí rok přetetovat :D já vím zdá se to jako blbost…co až budu stará že? :D počítám s tím že dokud sem mladá tak me nejake hezke tetovani na brise rozhodne nebude vadit a az budu stara nebudu pupek nikde moc ukazovat :D…jo mam rok a pul stareho syna..prvnich 10 dni po operaci ma manzel volno ale potom ho proste budu muset nejak zvednout do te postylky ma 12kilo tak si myslim ze bych to mohla zvladnout co myslis? :) jo a dalsi vec me trapi ty dreny..jak dlouho po operaci ti je vyndavali? kdyz pomyslim ze budu nosit kelimek s vlastni krví je mi na nic akdyz pomyslim ze mi budou vyndavat hadice z bricha tak už se mi lehce točí hlava :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
27.10.14 11:33

@lasicce jak říkám nechám si potom tu jizvu překrýt nějakým tetováním…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
11.11.14 20:21

Ahoj můžu se ještě zeptat jestli bolí vytahování stehů? jdu na to příští pátek vož bude 23 dní po operaci a já mám strach že už ty stehy budou zarostlý a bude to bolet. děkuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4109
12.11.14 15:09

Ne nebolí jen to tahá ;) a jak si to zvládla? bolelo? jsi spokojená?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
12.11.14 17:48

@Broukb já mám právě ty nevtřebatelný jinak bych se nebála :) asi :D nakonec jsem to zvládla. už to skoro nebolí a dělám už uplne vse. staram se o malýho i o domásnost. dnes jsem 14 dni po operaci..:) prvnich par dni to bolelo pri pohybu ale rychle se to zlepsovalo :) spookojenost se snad dostavi casem :) zatim je bricho otekle jak balon :D takze je to esteticky horsi nez pred operaci :D klidne pridam foto. nechci ale aby byl nekdo zhnusen :D je to samej steh :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Paja1979
15.11.14 14:04

Ahojky, taky se chystam na Abdo. termin mam 5 ledna 2015.A obavy mam taky, ale kdyz ctu ze to vsechny zvladaji tak do toho pujdu taky.Kez bych to uz mela za sebou jako Vy.

• Citovat
  • Upravit
2486
15.11.14 17:36

@Paja1979 v poho to das :) jestli se chces na neco zeptat tak se rada podelim o svou zkusenost..jsem zatim 17 dnu po abdo :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Paja1979
15.11.14 21:35

Ahojky, to by bylo fajn met skym pokecat o tom co ty uz mas za sebou a me to teprve ceka.Kde jsi byla operovana, Ja jdu do Brna na Berkovu k prof.Veselemu.Jake to bylo po opce, byla bolest snesitelna. Kolik jsi mela drenu, za jak dlouho po opce jsi sla domu, Ja mam jeden den opku a druhy den uz me posilaji domu, jinak bych musela zaplatit za dalsi den v nemocnici 3000kc.To se me zda hrozna palka. 8o. Uz tak me to bude stat plno penez.Jak jsi to mela ty…taky sis to platila nebo to mas pres pojistovnu.Mela jsi nejake komplikace, spatne hojeni, nebo vodu a co jizva,,,boze to je otazek, promin jsem hrozne zvedava. :)

• Citovat
  • Upravit
2486
15.11.14 21:54

@Paja1979 v pohodě :) já jsem z plzne tudíž jsem šla do FN plzen lochotín k mudr. Svitákovi. má v nemocnici soukromou praxi a nemá smlouvu s žádnou pojištovnou a i kdyby já jsem nemela žádné komplikace kvuli kterým by to pojistovna hradila. prioperaci se prislo na to ze mam rozestouplé brisni svaly asi 4-5cm. Nemusis se bát, bolest po operaci je snesitelná. když se nehýbeš tak to nebolí :D bolest při pohybu se dá srovnat s hodně namoženými břišními svaly.po operaci chodíš v předklonu a to opravdu hodně. tet už ale chodím uplne rovně asi 5 dní :) v nemocnici jsem byla 2 dny. ve středu operace v pátek domů. dreny mi vyndali taktez v patek. a mela jsem 2dreny. operace dohromady stála 38 500kč. komplikace zatím žádné. pás nosím permanentně. v pátek mi budou vyndavat stehy. nemám vztřebatelné. toho se bojím :) dám sem fotky…každopádně počítej s tím že bříško nebude hned hezké. já ho mám nateklé takže to nevypadá hezky.bude trvat ještě dloho než to opadne…mozna i nekolik mesicu co jsem se docetla.ale pres zimu by se to melo hojit dobre :) jizva vyzrává až 1rok :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
15.11.14 21:57

13 dní po operaci

Vypadá to hrozně ale to je takle brzy po operaci normální. doktor říkal že se to hojí pěkně. navzdory tomu jak to vypadá tak to nebolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1960
12.12.14 20:45

@wiki čiki Ahoj jak se vede? Uz je vse zahojene? A co otoky?

Ja jsem 11den po operaci.Ma dost otekly bricho, hlavne spis na jedny strane.Snad je to normalni. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2486
12.12.14 20:47

@Raduška ahoj :) jo dik za optani. stale mi bricho natýká hlavne k veceru..no jizva je porad hrozna i kdyz bez strupu..chci se zeptat taky ji mas krivou? ja hrozne :D a jasne otoky jsou normalni to je teprv zacatek…:) jak se ta kuze zase prichlipuje ke svalum apod…:) a jak se citis? porad v predklonu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková