Platit tchýni za hlídání vnoučete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13812
30.6.26 12:40

Lidé jsou různí. Takovému člověku bych na hlídání děti nedala, i kdyby za to platit nechtěl. Prostě si musíte vystačit s tím, co máte, ne každý má dostupné hlídací prarodiče.

Nicméně pohoršovat se nad tím je zbytečné, každý prostě není 100% hlídací prarodič. Mezi lidmi jsou lháři, podvodníci, dokonce i vrazi. Tak to prostě je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.26 12:41
@desnatchyne píše: Více

Sama jsem babičkou, a představa, že bych si řekla o peníze za hlídání vlastních vnoučat, je pro mě tristní. 8o Bohužel, není matka jako matka, a není babička jako babička. Moje babičky nás hlídaly klidně celé prázdniny, a bylo nás tam často i pět pohromadě. Doteď vzpomínáme na jejich skvělé jídla, které nám připravovaly. :srdce: Penězi neoplývaly, obě byly vdovy, ale že by si řekly o peníze za hlídání vlastních vnoučat, tak to je z oblasti sci-fi.

• Citovat
  • Upravit
1454
30.6.26 12:52

Mně teda nepřijde normální platit babičkám za hlídání. Doteď jsem žila v domnění, že babičky ty vnoučky třeba chtějí vidět, hrát si s nima, prostě s nima chvíli být. Jakože je to rodina.
Sama jsem to teda nezažila, žádné hlídání jsme neměli. Ale kdybychom měli, nenapadlo by mě za to nabízet peníze. To bych si to radši vyřešila jinak.
I když si vzpomínám, že moje kolegyně z práce dávala někdy na hlídání své děti svojí mámě a platila jí za to (teda za jídlo, co ty děti u babičky sní). Pár tisíc to bylo, ale nevím na kolik dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2503
30.6.26 13:11

Ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3593
30.6.26 13:18

Hele standart to asi není. Ale proč by ne. Ty ostatní věci, které dělá, ty vůbec neřeš, to je pouze její věc. A placené hlídání? Připomíná mi to situaci, kdy jsem po škole už chodila do práce, ale ještě nějaký čas bydlela u rodičů. Máti po mně chtěla příspěvek na bydlení a jídlo, logické a v pořádku. I z brigád na střední jsem něco odevzdávala. A pak, když jsem se stěhovala pryč, tak mi to všechno dala jako příspěvek. Není to úplně stejná situace, vím, ale připomělo se mi to…tak třeba pak zdědíte velký prachy :)))

Každej je nějakej, ty máš taky jistě svý mouchy, stejně jako já a každej jinej…takt to buďto přijmi, nebo si najdi jiné hlídání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5130
30.6.26 13:20
@cancerka píše: Více

To se hned pozná právník. Ale najdou se i lidé, kteří dělají víc než je jejich zákonná povinnost, např. proto, že dotyčného mají rádi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990
30.6.26 13:20

Tak si zaplať hledáčku, když ti tchyně nevyhovuje. Není její povinnost hlídat vaše deti. A přestaň být závistivý a zapšklá. Do jejich dovolených, kafíček a počtu návštěv u lékaře ti může být jedno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
370
30.6.26 13:21

Zakladatelko, jestli ti ona tak vadí jako člověk, tak jí pěkně od plic řekni, co si o ní myslíš. Tobě se uleví a to hlídání se tím asi taky vyřeší
:mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11049
30.6.26 13:23
@normalni zena píše: Více

Ze jo. Osoba je to hrozna, ale kdyby hlidala deti zadarmo, tak je to hned super. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
834
30.6.26 13:25

Nemáme. Vadí vám to její chování? Utněte s ní kontakt a když se bude ptát proč, tak ji napište to, co jste napsala sem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
30.6.26 13:29

Nastesti ne. A na hlidani bych si najdi nekoho jineho a vyreseno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25148
30.6.26 13:54

Vzít si peníze za hlídání vlastních vnoučat se mi jeví jako smutné, ale někdo to tak asi má.. v okolí spíš vidím, že když babička není finančně úplně OK, tak s hlídáním dětí se přiveze třeba kuře do mrazáku či větší nákup, jídlo pro dítě… to mi přijde spíš pochopitelné…
kdybych tchýni takhle nesnášela, prostě bych si zaplatila jiné hlídání a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5772
30.6.26 13:59

Podle toho, co píšeš, tak ona si o peníze za hlídání neříká. Ty jí je nabízíš, ale špatná je ona? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12706
30.6.26 14:04
@Anonymní píše: Více

Taky to neznam, nasi jezdili s klukem do zahranici, hlidali kdykoliv a tohle by je nenapadlo. Mela jsem to super, hlidat chteli vsichni.az to byl problem je podelit :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3681
30.6.26 14:14

Je jaká je. Buď ber nebo nech být. Pokud se vám to nelíbí najměte si chůvu. :kytka:

Mě by tchýni za nepravidelné hlídání platit taky vadilo.
Ale tak to může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová