Platit tchýni za hlídání vnoučete?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3681
30.6.26 15:40

@Venetia Tak pokud nepracuje a i tak má na 2 dovolené ročně, proč by nemohla mít na 1 dovolenou pro sebe a 1 s vnoučetem. Je to jen o prioritách.

Jinak jsem měla pocit, že ten příspěvek na který jsi reagovala byla všeobecně o prarodičích a jejich péči. Ne prarodiče zakladatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
30.6.26 15:43

Ne normální to není. Osobně bych zkusila spíše najít nějakou studentku, která by občas pohlídala než se babičce vnucovat. Hlídat nechce, tak nechce, nepřemlouvala bych jí. Aspoň nebude mít na děti špatný vliv, když je tak děsná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9283
30.6.26 15:44

Jestli existuje horší tchýně? Myslím, že moje tchýně tvé dýchá na záda. A je těžká konkurence. Moje nemá chuť vlastní vnoučata ani pozdravit. Nedokážu ji pochopit. Zítra má přiletět jejich dcera s manželem, jedním dospělým synem a jeho přítelkyní. Budou ubytování u nás. Nám to nijak nevadí. Nemáme haciendu o 20 samostatných pokojích. Ale jsme zvyklí, že se poskládáme, ať se prostě vlezem. Rodina přece nepůjde na hotel. Švagrové rodiče řekli, že je doma nechtějí. Ani v jednom jejich bytě. Proč sem vůbec letí na dovolenou. Nedovedu si představit, že budeme mít dítě kdesi ve světě. Vnoučata daleko a místo radosti, že přijedou. Tak studená sprcha, nezájem, vyčítání, co sem vůbec jedou. Jsem zvědavá, jestli za nimi vůbec přijedou nebo si alespoň domluví schůzku někde. Zatím nezájem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107511
30.6.26 16:04
@Snopy123 píše: Více

To už by pak na ty dvě dovolené neměla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11049
30.6.26 16:51
@Kelsey1 píše: Více

Uz delsi dobu nad tim premyslim. Nevadi manzelovi a obecne rodine, treba detem, ze tady vypisujes takove detaily o nich? Ze to pak vi cela vesnice a skola?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9283
30.6.26 17:00

@Tarena Nevadí. Měj se :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12707
30.6.26 17:04
@Venetia píše: Více

To jo..takhle, jezdili autobusem do Chorvatska..jen jednou leteli do Recka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
30.6.26 17:10

Aby ses nedivila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9414
30.6.26 17:48
@desnatchyne píše: Více

Je to kráva, vykašlete se na ní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
30.6.26 18:37

Ptáš se, zda máme doma něco podobného.
Nemám.
Když potřebuji pohlídat, kvůli lékaři, tak si bere manžel propustku. Jinak vše ostatní směruji na odpoledne, kdy je doma z práce.

Tchyně i mamka si berou holky jen z vlastní vůle. Chodí také do práce a není jejich povinnost si je brát.
Ale protože mají obě holky rády, tak minimálně 1 den o víkendu jsou u jedné z nich a my máme čas i na rande :lol:

Kdyby nepracovaly, tak si o hlídání řeknu asi jim, ale jak často chodí člověk k lékaři? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21651
30.6.26 19:25

K vam prijedou! :D Lapnou si na gauc a budou ocekavat, ze je budes obskakovat jak v interhotelu, samozrejme. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1984
30.6.26 20:45

@desnatchyne tak proč jí je nabízíš, nikdy by mě nenapadlo platit mojí mamce za hlídání, snacha mě také nabídla, že mě bude platit sociálku a zdravotku a já zůstanu doma a budu suplovat chůvu za peněžní obnos, odmítla jsem já už jsem si své odchovala a nechci vychovávat další, pomůžu když můžu, ale nechci být vázaná a už na to nemám, ani fyzicky ani psychicky, jak můžeš vědět, že tchyně není opravdu nemocná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107511
30.6.26 20:55
@nick mandarinka píše: Více

Ty jo, to je drzost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
30.6.26 21:05

To je smutný mít takovou babičku, ještě smutnější mít takovou mámu. Jaké měl manžel dětství? Si to vůbec nedovedu představit. Naše babičky taky skoro nehlídají, ale vim, že nás rády vidí a děti mají rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.6.26 21:11

Ja mám doma opačný extrém, chtěla jsem pozvat rodiče na oběd, a vlastní mamka řekla, že jedině pod podmínkou, že ten oběd uvaří ona sama a doveze ho k nám, abych s tím neměla práci. To je také diagnóza a také to není jednoduché.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová