Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Venetia Tak pokud nepracuje a i tak má na 2 dovolené ročně, proč by nemohla mít na 1 dovolenou pro sebe a 1 s vnoučetem. Je to jen o prioritách.
Jinak jsem měla pocit, že ten příspěvek na který jsi reagovala byla všeobecně o prarodičích a jejich péči. Ne prarodiče zakladatelky.
Ne normální to není. Osobně bych zkusila spíše najít nějakou studentku, která by občas pohlídala než se babičce vnucovat. Hlídat nechce, tak nechce, nepřemlouvala bych jí. Aspoň nebude mít na děti špatný vliv, když je tak děsná.
Jestli existuje horší tchýně? Myslím, že moje tchýně tvé dýchá na záda. A je těžká konkurence. Moje nemá chuť vlastní vnoučata ani pozdravit. Nedokážu ji pochopit. Zítra má přiletět jejich dcera s manželem, jedním dospělým synem a jeho přítelkyní. Budou ubytování u nás. Nám to nijak nevadí. Nemáme haciendu o 20 samostatných pokojích. Ale jsme zvyklí, že se poskládáme, ať se prostě vlezem. Rodina přece nepůjde na hotel. Švagrové rodiče řekli, že je doma nechtějí. Ani v jednom jejich bytě. Proč sem vůbec letí na dovolenou. Nedovedu si představit, že budeme mít dítě kdesi ve světě. Vnoučata daleko a místo radosti, že přijedou. Tak studená sprcha, nezájem, vyčítání, co sem vůbec jedou. Jsem zvědavá, jestli za nimi vůbec přijedou nebo si alespoň domluví schůzku někde. Zatím nezájem.
@Kelsey1 píše: Více
Uz delsi dobu nad tim premyslim. Nevadi manzelovi a obecne rodine, treba detem, ze tady vypisujes takove detaily o nich? Ze to pak vi cela vesnice a skola?
@Venetia píše: Více
To jo..takhle, jezdili autobusem do Chorvatska..jen jednou leteli do Recka
Ptáš se, zda máme doma něco podobného.
Nemám.
Když potřebuji pohlídat, kvůli lékaři, tak si bere manžel propustku. Jinak vše ostatní směruji na odpoledne, kdy je doma z práce.
Tchyně i mamka si berou holky jen z vlastní vůle. Chodí také do práce a není jejich povinnost si je brát.
Ale protože mají obě holky rády, tak minimálně 1 den o víkendu jsou u jedné z nich a my máme čas i na rande ![]()
Kdyby nepracovaly, tak si o hlídání řeknu asi jim, ale jak často chodí člověk k lékaři? ![]()
K vam prijedou!
Lapnou si na gauc a budou ocekavat, ze je budes obskakovat jak v interhotelu, samozrejme. ![]()
@desnatchyne tak proč jí je nabízíš, nikdy by mě nenapadlo platit mojí mamce za hlídání, snacha mě také nabídla, že mě bude platit sociálku a zdravotku a já zůstanu doma a budu suplovat chůvu za peněžní obnos, odmítla jsem já už jsem si své odchovala a nechci vychovávat další, pomůžu když můžu, ale nechci být vázaná a už na to nemám, ani fyzicky ani psychicky, jak můžeš vědět, že tchyně není opravdu nemocná?
To je smutný mít takovou babičku, ještě smutnější mít takovou mámu. Jaké měl manžel dětství? Si to vůbec nedovedu představit. Naše babičky taky skoro nehlídají, ale vim, že nás rády vidí a děti mají rády.
Ja mám doma opačný extrém, chtěla jsem pozvat rodiče na oběd, a vlastní mamka řekla, že jedině pod podmínkou, že ten oběd uvaří ona sama a doveze ho k nám, abych s tím neměla práci. To je také diagnóza a také to není jednoduché.