Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@lilith1 Naše tchýně zase vnoučeti, které vidí 3× za rok na pár hodin, protože jinak nemá čas, nechá vozit veškeré jídlo od rodičů, protože ona přeci neví co dítě má rádo a musela by vařit.
Může mi to přijít zvláštní, může mi to přijít mimo, může mě to štvát, ale to tak jediné. Mohu to pouze buď respektovat a dítě přivést i s igelitkou a krabičkou jídla a nebo nechat doma.
@desnatchyne píše: Více
Tak očividně má ráda tržní vztahy. Takže vy po ní zase chtějte zaplatit za odvoz k lékaři/letiště/kafíčko, přivezení nákupu atd. Vyřešeno ![]()
@Snopy123 píše: Více
Jenom pro dítě? Ještě dobré.
Naše obě babičky vyžadují navařit i pro ně. I když jsem byla v šestinedělí a potřebovala ke gyn.
@PaníBovaryová Samozřejmě i rodiče si vozí jídlo. Manžel si vozí už i vodu na pití. ![]()
Edit, no dotyčná babička nikdy dítě sama nehlídala za 6 let, takže situace „budeme vozit krabičky“ je pouze s rodiči za zadkem pro zajištění kontaktu prarodič / dítě.
K situaci „potřebuji v šestinedělí k lékaři“ jsme se nikdy nedostali. To zajišťoval hlídání manžel ![]()
No jo, není první černo(_!_), která káže vodu a pije víno - pusu plnou keců o víře a jak půjde do nebe, ale chová se hůř než
…
@desnatchyne mrkni na seznam. čistě náhodou, je tam aktuálně plno diskuzí týkajících se toho, jak si tchýně nechává platit za hlídání vnoučat, nebo naopak, jak rodiče vozí vnoučata k prarodičům na hlídání bez věcí, jídla atd., a nepřispějí ani korunou…jako hodnota těch článků, je poněkud pochybná, hodně jich jede přes AI, nebo vycucává jiné weby, kde autor nadhodí téma a pak to použije pro „článek“…schválně mrkni, teď o prázdninách je tam to plno ![]()
Chapu..nojo no v tomto jsem mela od kojence u kluka stesti, byl na Um lahev mu mohl dat kazdy vsude byl spokojeny a hodny tak se nasi, tchyne i prababi pretlacovali o hlidani, ja byla jak princezna, doma pri hlidani uklidila a pak chodila po meste na kavco a to mi jeste vsichni davali jidlo,
fakt..ja mela dite za odmenu, vzorne spal, jedl, hodny a jeste ho hlidali radi ze byl v pohode.
A o jaké částce se bavíme? Aby z toho nakonec nebyla stovka na zmrzlinu pro děti ![]()
@desnatchyne píše: Více
Když nechodí do práce, nějak si na ty dovolené vydělat musí
@lilith1 píše: Více
Asi na to měli… Někomu to může zásadně narušit rozpočet
Nám to nestojí za to. Ta námaha a skákání kolem, abych mohla na 2 hodiny k doktorovi a pak poslouchat ještě řeči…vždycky jsme to udělali tak, abychom se s manželem nějak vystřídali.
@Venetia Může, ale taky nemusí. Proč by normálně pracující rodič neměl mít na dovolenou pro vnouče?
Být prarodičem nemusíš být ve věku důchodce za minimální důchod. ![]()
Naše máma byla babičkou v 45, do důchodu měla skoro 20 let. To by i na dovolenou, kde většinou malé dítě ani neplatí, měla finance.
Ale ona nepracuje… A záleží čemu říkáš normalne pracující vzhledem k platum