Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@desnatchyne Naštěstí doma nic podobného nemám, ani já nejsem podobná 😀 Nikdy by mě nenapadlo vzít si od dcery peníze za hlídání vnučky. Naopak jsem šťastná za každou společnou chvíli a miminko si užívám. Tvoje tchyně je vychca.. baba a vaše chyba, že kolem ní skáčete a ještě jí platíte. To už můžete rovnou platit chůvu.
Já jsem už zasloužilá babi
mám 3 děti a 6 vnoučat
2 dospělá, 2 puberťáky a od nejmladší dcery 3-letá dvojčátka
Vnoučata od dvou starších dětí jsem téměř nehlídala-ač bych ráda-dcera žije trvale v cizině, syn v Česku ale ne poblíž! Takže teď i s druhou babi hlídáme ta dvojčátka-rády
a kdykoli dcera potřebuje-začala pracovat už na roce dětí nejdřív na 1/4 a teď už na 1/2úvazku! Hanba by nás obě babi fackovala kdybychom za hlídání chtěly peníze-v žádném případě-jsme obě rády, že nám zdraví slouží a můžeme pomoci, navíc dětičky milujeme
Ale jak zde už bylo psáno-lidé jsou různí a “násilím”ty neochotné babičky nedonutíte! Chápu, že Vás to mrzí, ale přemohla bych se a babi za hlídání nějaký peníz dala-alespoň by si k ní děti vytvořily nějaký vztah a snad i ona k nim…!!!
@Sondra53 co to může být za vztah, když natahuje ruku, přemohla bych se a vnoučata bych tahala všude sebou, abych hlídání od ní nepotřebovala, babičky nejsou povinný hlídat, ale když hlídají mělo by to být z lásky a né pro peníze
@Luboš P píše: Více
kéž bych byla právník, by se to hodilo
Jsem pouze řekla, že to není povinnost prarodiče a dost mi vadí, když si někdo „vynucuje“ a stěžuje si po celém okolí, že mu prarodiče dítě nehlídají.
Myslím, že je moc hezké, když babičky a dědové rádi hlídají, že si s dětmi hrají, pak je na místě radost všech stran. Ale pokud někdo nechce hlídat, tak mu to rozhodně nebudu vyčítat. ![]()
@desnatchyne píše: Více
Já to podobné neměla, moje tchýně by nehlídala ani za peníze. Třeba se jí ty peníze hodí, kdo ví, jaký má důchod. Nebo vidí, že máte peněz dost, tak proč byste jí nemohli za hlídání zaplatit. Ona je to také dost náročná práce a každý na to není.
@Da12 já si myslim, že hlídání by měla být radost a né práce, ale neodsuzuji babičky co nehlídaj, nepořizovala jsem si děti, aby mě je někdo hlídal, ale protože jsem je chtěla, mám už děti dospělé a 4vnoučata a hlídat hlídám, ale na prvním místě je můj život už mám vychováno a tak cestují a žijí vždyť do důchodu daleko a kdoví jestli se ho ve zdraví dočkám