Pletení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
10905
20.7.14 01:08

Jo, ta souprava je investice, která mě zavazuje plést, dokud udržím jehlice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
20.7.14 01:12

@Knihomyš Bavlna a celulóza? Panejo, to slyším prvně. Tak na zkoušení nových vzorů by se to použít dalo, ne? :) Taky mě vždycky překvapovalo, co všechno měla babi nasysleno ve skříni :) A těch sešitků s pletením a vyšíváním, už ani nevím, jak se to jmenovalo, byl to formát A5 a některé modely byly opravdu „luxusní“ už ve své době :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
20.7.14 01:16

@Knihomyš Pokud člověk plete hodně, tak se investice do kvalitního náčiní určitě vyplatí. Kolik bych si třeba já ušetřila vztekání, protože já má kruhové právě ty tvrdé, a kolikrát je to spíš řehole než zábava :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
20.7.14 01:19

@MillaJ No, já na to taky koukala jak zjara. Ještě, že tam nebylo kopřivové vlákno :lol: I když možná je to ono, docela to škrábe.
Na nové vzory nevím, jak je to tmavé, bude na tom prdlačky vidět.

Celé modely jsem nezaregistrovala, ale padla jsem nedávno na Kalendář pro ženy 1962 a tam nejsou úplně marné vzorky.
Mám to teda spíš jako detektivku, něco je tam rukou a některým popisům nerozumím, neb jsem zhýčkaná trottelfest angličtinou z Raverly návodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
20.7.14 01:22

@MillaJ Ano, vím, že jsem zvažovala, jestli je nemám máčet do teplé vody, aby změkly.
Ovšem naučila jsem se kvůli nim měřit šuplerou, protože jsem chtěla zjistit průměr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
20.7.14 01:27

@Knihomyš No jak koukám, tak já jsem úplný ořezávátko :) já toho teď už moc nenapletu, spíš tak ty šály a čepice. I když jo, svetr jsem si na podzim upletla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
20.7.14 01:29

@MillaJ Nejseš, mně všechno šíleně trvá - daleko dýl vymejšlím coby a čtu si o tom, případně o tom kecám - takové orální pletení :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7312
20.7.14 05:40

@Evulina - pletení na čtyřech jehlicích taky nedávám, takže vše pletu na dvouch. svetry pletu také na díly a pak sešívám. velké svetryppletu taky a neumím si přectavit, že bych to pak tahala až bych toho měla více na pleteno. malé na miminko jsem pletla 2 vcelku tak to ještě šlo, jen to rozpočítávání bylo děsný.
taky používám kruhové jehlice. čepice i bačkůrky pro mimi pletu na dvou jehlicích a pak je sešiju. ono když se to dobře sešije tak to není ani vidět. :) ty na profilové fotce jsem také pletla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24292
20.7.14 08:26

Tahle diskuse mě zase navnadila k pletení :-). Zbytky přízí tu poptávají občas v bazárku na různá tvoření (za poštovné), kdyby se z těch s celulozou nedalo nic plést..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
20.7.14 08:38
@Knihomyš píše:
Ehm, tak ony jsou i kruhovky s krátkým kabelem, třeba 60 cm (možná i kratší) :)
Já teda nejsem objektivní, kruhovky miluju, hlavně svůj vyměnitelný set - ovšem řekněme si upřímně, kdybych zakoupila všechny kruhovky ve třech délkách kabelu (60/80/100 cm - tuším, že je to délka vč. jehlic, neměřila jsem to) třeba od Pony, co mají ve všech galanterkách, tak mě to vyjde asi levněji :lol:Brala jsem ho na igatex.cz. Levnější akrylové jsem si nechala rozmluvit - prý se snadno poškodí.
Nevím, jestli by nevyšlo levněji to sehnat v zahraničí, záleží, jaké tam máš kontakty a jak moc se vyznáš v zasílání (já teda moc ne).

Ja jen doporučím koupit kovové ty jehlice. Mám knitpro kovové a nemuzu si je vynachválit. Kupovala jsem na igatex taky. Pro ty co se pletení věnuji ta investice ma smysl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.7.14 08:39

Já jsem tašku „nepoužitelných“ klubek - šílené materiály, chlupaté, kousavé… dala k Majdě do školky, učitelky byly rády.

Jak by se pletl svetr vcelku? Napadá mě s kruhovým sedlem - začít od výstřihu.
Kdybych začala odspodu, nevím, jak bych pořešila průramky :think:

Čepice a spol. pletu na krátkých „ponožkových“.
To mi připomíná, že musím najít nějaký hezký vzor na čepici a šálu (pro mě). Možná i rukavice, ale max. tak palčáky, mám docela silnou přízi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
20.7.14 08:41

Pleteni na čtyřech se da nahradit pletenim na kruhových jehlicich. Pomoci tzv. magic loop, na youtube hledejte pod knit magic loop.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5854
20.7.14 08:46

@Pipet svetr vcelku s raglánem. Ja pletu jen od spodu, nekdriv trup k pruramkum, pak rukavy k pruramkum. To prehodim na kruhovou jehlici a pokračuju raglánem. Spocitam si kolik musim ubrat v kazde rade abych dostala pozadovany obvod kolem krku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
20.7.14 08:52

@andrea.sb Jo takže vlastně stejný postup, jako bych začínala od vrchu, taky mě to mohlo napadnout :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
20.7.14 09:46

Svetr s raglánem je moje velká pletařská meta, odvahu sbírám už několik let :) Pletení na čtyřech jehlicích mi proti tomu přijde jako zívačka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat