Pletení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Ahoj pletařky, láká mně takové to velké pletení - ráda bych deku. Ale jednak příze na to vyjde asi draze plus jehlice(předpokládám že lepší jsou kruhové protože to musí být celkem těžké? A přemýšlím co s konci příze - do jehly se to asi nevejde:-)
A kde u nás takovou přízi vlastně mají. No budu ráda za jakoukoliv zkušenost.
Díky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klarindas píše:
Ahoj pletařky, láká mně takové to velké pletení - ráda bych deku. Ale jednak příze na to vyjde asi draze plus jehlice(předpokládám že lepší jsou kruhové protože to musí být celkem těžké? A přemýšlím co s konci příze - do jehly se to asi nevejde:-)
A kde u nás takovou přízi vlastně mají. No budu ráda za jakoukoliv zkušenost.
Díky
Můžeš dělat čtverce a sháčkovat. Jednu deku jsem si upletla, byla ze středně silné příze. A byla to tíha. Bála jsem se to dát do pračky.
Teď jsem jen udělala deku synovi, tu na miminko. Raději mám na přikrytí ty heboučké deky z mikrovlákna co se dají sehnat skoro všude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To asi ne, myslím opravdu velké pletení- jehlice to budou tak 20
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak to jsem nezkoušela, ale kruhové jehlice snad takové tloušťky nejsou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Klarindas hele zkus mrknout tady https://carujeme.cz/…dyinspirace/
Kdysi jsem i na netu narazila na deku pletenou vyloženě z fleecovych proužku, ale uz to nemůžu najít. Jako na fotkách to vypadalo OK, ale těžko říct jak by to bylo na živo ![]()
- Citovat
- Upravit
@Klarindas jeste jsem našla tohle https://www.cesance-vlna.cz/ vypadá to moc dobre, az jsem taky nalomena neco takového zkusit. Ale nejdriv musím dokončit nacate projekty ![]()
- Citovat
- Upravit
Mně nědko doporučil toto:
https://www.pleteniahackovani.cz/katalog.php?…
ale já bych raději „hladší“ objevila jsem jen v zahraničí…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, potřebuji poradit, plést nějak umím, ale vůbec se nevyznám v přižích a potřebovala bych pomoci, chci udělat klukovi hezkou čepku(kuklu) na zimu. Jak poznám, že je to něco silnějšího a hlavně příjemného? Loni jsem mu dělala čepku, ale klubíčka byla hrozně slabá, takže jsem dělala ze dvou zároveň, aby to mělo silnější vzor a navíc trochu kousala… Snad někdo poradí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hrosice23 A ráda bys něco přírodního, nebo nevadí akryl?
Směsové třeba od Toptexu Kateřina (bavlna/akryl), Vlnap Merino (vlna/akryl), pak nějaká čistá vlna - merino, superwash úprava - nemám osobní zkušenost s žádnou konkrétní značkou. Ale je možné, že i nejjemnější merino může v obličeji trochu kousat
to se musí vyzkoušet…
Když akryl, tak já teď frčím na Himalaya přízích, antipilling - protižmolkovací, jsou fakt příjemné na dotek. Everyday nebo Bebe lux třeba…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet no je mi asi jedno co to bude, aby to hlavne nekousalo a bylo to pevnejsi… To poznam jak? Aby to nebyla jen nejaka mini nitka? Ja jsem klubicka vzdy dostala, takze v tomhle se nevyznam…a kde kupujes tu himalayu prosim?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Hrosice23 Já pracuju v galanterce
tak jsem u zdroje ![]()
Ale jinak klidně po netu…
Ta síla příze - pozná se podle návinu. Třeba Kateřina má 110m v 50g klubku a přijde mi to takový zlatý střed. Nebo se orientovat podle toho, pro jaké jehlice/háček je příze doporučená - u Kateřiny 4-5mm.
Třeba Alize Diva má na 100g 350m - takže pro srovnání s Kateřinou v 50g by to bylo 175m a ta už je hodně tenounká, dovedu si představit spíše na háčkování, pletení by děsně pomalu přibývalo, to tak 2mm, možná 2,5mm jehlice.
A Everyday Big má na 100g 80m a doporučené jehlice 9mm (ale já bych vzala max. 7mm nejspíš
) To už je zas docela silná příze.
Asi bych šla do té Kateřiny. Síla akorát, není úplně umělá, na dotek pro mě hodně příjemná, milion barev a Kateřina Plus jsou krásné melíry.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet kdybych pracovala v galanterii, tak nedostávám snad ani výplatu, všechno bych utratila. Kor kdyby tam měli i ponožky
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit