Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já si ze snů nic moc neberu. Povětšinou se mi zdají kraviny. Do snáře kouknu jen pokud mě ten sen nějak zaujme. Jednou se mi zdálo, že jsem měla svatbu. Pod svatbou stála smrt v rodině a do dvou týdnů mi z ničeho nic umřel děda. Teď se mi zdálo o tom, že jsem tahala jedné holčičce z práce vši z hlavy a ve snáři stojí bohatství… Tak snad ![]()
Neplni a doufám ze se mi ani nikdy plnit nebudou (pokud se teda bavime o snech co se zdaji v noci)
většinou se mi zdaji samé horory, jakoze mi vypadaly vsechny zuby, ze mi spadlo dítě z balkonu, ze me pronasledoval nejaky zombik temnou ulickou… ![]()
Mně se občas stane, že se vize ze snu nějak promítne do reality, ale většinou až v rozmezí několika let. Kdysi se mi zdálo, že s mamkou obcházíme nějaký pozemek vprostřed polí a že nám tam postaví dům. Uplynulo několik let - konec základky, střední škola, kus vysoké a najednou jsme stály na pozemku, o kterém jsme se rozhodovali, jestli na něm postavíme domeček nebo ne…Všude kolem pole…Hned jsem si na ten sen vzpomněla. Pak se mi kdysi zdálo o jednom kamarádovi, že jsme spolu v jednom domě a spíme vedle sebe. Tenkrát by mě ještě něco takového nenapadlo a celkem jsem se tomu snu dost smála, že to není možné. Ještě si pamatuju, jak jsem si po tom snu ťukala na čelo..No a teď spolu plánujeme rodinu.
Mně se dost často zdají nějaké šílenosti, které většinou nejspíš odráží, co si člověk prožil a někdy se mi taky stane to, že se vize promítne až v budoucnu. Někdo by řek, že to je blbina nebo minimálně na Chocholouška.
Kdysi se mi taky zdál válečný sen na pokračování…pokračoval vždy po pár měsících a pak po několika letech navázal.
Mi se osobně sny občas splní, ale to vážně málo kdy. Kdybych to měla převést na procenta tak asi 5% ze 100%. Třeba se mi kolikrát zdálo o tom, že jsem někde byla s mrtvým členem rodiny a vždy se mi to zdálo, když mi v ten den bylo nejhůř a přítel nemohl dojet. Byla jsem třeba v kostele a modlila se, nejsem křesťan a ani věřící, spíše takový věřící, který má nastavené své pravidla a věří, že něco tu jest. To jsem ale odbočila, kostel + modlení a ještě s mrtvým členem rodiny by mělo znamenat štěstí a v ten den se náhodou přítel objevil doma. Asi mi někdo něco chtěl naznačit.
![]()
@Anonymní píše:
Mně se občas stane, že se vize ze snu nějak promítne do reality, ale většinou až v rozmezí několika let. Kdysi se mi zdálo, že s mamkou obcházíme nějaký pozemek vprostřed polí a že nám tam postaví dům. Uplynulo několik let - konec základky, střední škola, kus vysoké a najednou jsme stály na pozemku, o kterém jsme se rozhodovali, jestli na něm postavíme domeček nebo ne…Všude kolem pole…Hned jsem si na ten sen vzpomněla. Pak se mi kdysi zdálo o jednom kamarádovi, že jsme spolu v jednom domě a spíme vedle sebe. Tenkrát by mě ještě něco takového nenapadlo a celkem jsem se tomu snu dost smála, že to není možné. Ještě si pamatuju, jak jsem si po tom snu ťukala na čelo..No a teď spolu plánujeme rodinu.Mně se dost často zdají nějaké šílenosti, které většinou nejspíš odráží, co si člověk prožil a někdy se mi taky stane to, že se vize promítne až v budoucnu. Někdo by řek, že to je blbina nebo minimálně na Chocholouška.
Kdysi se mi taky zdál válečný sen na pokračování…pokračoval vždy po pár měsících a pak po několika letech navázal.
Muzu se jenom zeptat co si myslela tím posledním odstavcem? moc jsem ho nepochopila
Mně se předevčírem zdálo, že laškuju s Přemkem Forejtem. Tak jsem zvědavá. Ne, že bych chtěla podvést svého muže, ale je to sympaťák ![]()
Wow
bavi mě číst takové věci, no mne se bohuzel zatim ani jeden sen nesplnil, nebo možná jo ale nepamatuju si..@Cereo
No já když měla přítele tak se mi zdály sny o tom ze ho podvadim a nevim proč.. @Čičorečka
@Sluníčko789 Já teď měla “stresovou sezónu”, takže těch snů mám fakt plno. Občas i přítel se diví co mám za sny.. Sama se někdy budím s hrůzou, že to něco znamená.
![]()
@Sluníčko789 píše:
Muzu se jenom zeptat co si myslela tím posledním odstavcem? moc jsem ho nepochopila
Celkem nic převratného…Začalo to někdy na ve druháku na střední škole. Zdálo se mi, že jsem uprostřed pouště a hoří tam lípa a že se tam všude kolem střílí. Najednou jsem se ocitla u babičky doma a přišlo si tam pro mě gestapo a jestli nepůjdu do války, tak vyvraždí celou moji rodinu. Šla jsem do války, ale střílela jsem jen do vzduchu, nikde nebylo vidět člověka, ale směrem ke mně pořád padaly granáty. Pak mě zachránila holka, která vypadala úplně stejně jako já. Sen končil tím, že celá země byla zničená, rozbombardovaná a já seděla uprostřed toho, lidi nikde.
Pak navazoval asi tak za tři měsíce, pamatuju si to protože jsem tenkrát zrovna začala chodit s jedním hochem. Utíkala jsem jakýmsi sklepením a všude se ozývalo Halt Halt…najednou jsem se ocitla v lese a říkala si, že přeci jenom tu planetu úplně nezničili. Hledala jsem mamku, která měla být zavřená v nějakém pracovním táboře. Cestou jsem narazila na nějakou skupinku lidí, kteří mířili někam do bezpečí, tak jsem se přidala k nim. Cestou nás ale přepadlo gestapo a zavřelo nás ve věži staré fary, kde nás vyslýchali a přistál tam vrtulník s Hitlerem, který mi dával do ruky něco jako školní index, ale na práce v lágru. Nějak se mi podařilo utéct a našla jsem i ten tábor, kde věznili maminku. Pomáhala jsem ji utéct na motorce, kterou jsme pak táhly do kopce a já se loučila s přítelem, protože musíme odjet hodně daleko a už se nevrátíme. Tady opět konec.
Po dalších pár měsících sen, kde je spousta mrtvol a střílí se po sobě. Jinak nic.
Po pár letech to pokračuje tím, že jsem se jako voják rozhodla chytat ostatní vojáky a odvážet je do bezpečí. Jeden z nich byl kamarád, chytla jsem ho za nohu a odvlekla do dodávky. Když jsem mu řekla, že jedeme do bezpečí, tak se rozbrečel dojetím, že po těch letech hrůzy zase uvidí dceru a od té doby se mi o válce už nezdálo. Jako by to mělo tak hezky začátek, pokračování a konec.
Jednou se mi zdál i film s titulky ![]()
@Sluníčko789 Občas. Hlavně vždycky když se dokážu ve snu zaměřit na určitou věc a vždy si ji pak hledám. Jako bych věděla, že když se vzbudím, tak si ji vyhledam. ![]()
Ahoj všem kdo si tuhle diskuzi čte, chtela bych se zeptat, jestli když se vám zda sen, jestli se plní. nebo jestli sny něco napovídají. Semnou se rozesel přítel, a zdál se mi sen, ze mi časem zase napsal. moji mamce se zdalo o bouračce a potom jsme vážně nabourali. Vždy když se ji zda more, priroda a td..tak ten další den dopadne dobre. chtela bych se zeptat. Jaky nazor na sny mate vy, a jestli mi muže napsat zase zpatky, protože já mám čisté svědomí. A ještě čbych se chtela zeptat jestli je pravda ze když já budu ignorovat ze to bude 100krat lepší než abych mu lezla do zadku a vypisovala mu? Rodiče tvrdí ze když budu ignorovat tak mu budu vrtat hlavou.