Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Holky jak si počítáte sami plodné dny? Existuje nějaká zaručená kalkulačka? Na netu jsem našla ale pokaždé mi to vyšlo jinak ![]()
Pokud chceš vědět kdy máš ovulaci tak nejspolehlivější je měření bt nebo ovulační testy.Na kalkulačku když nevíš kdy tak zhruba chodí bych nespoléhala, já ji mam třeba ob několik měsíců jinak
Nic elektronického ti zaručeně nespočítá, kdy máš ovulaci. Všechno to jsou předpokládané výpočty. To musíš vypozorovat sama.
@Tunrida píše:
Nic elektronického ti zaručeně nespočítá, kdy máš ovulaci. Všechno to jsou předpokládané výpočty. To musíš vypozorovat sama.
Přesně - jako nic na tom není - zaregistruješ se na nějakém portálu, kde ti to samo vyhodnoduce ovulaci, budeš měřit ideálně dva až tři měsíce a pak už víš, jestli to máš pravidelně nebo ne…já jsem třeba myslela, že to mám nepravidelně, první dcera nám trvala třičtvrtě roku, pak jsem začala měřit BT a zjistila jsem, že to mám naprosto pravidelně, jen při délce cyklu 24 dní nemám ovulaci 12. den cyklu, ale 18. den cyklu - tři měsíce měření, čtvrtý měsíc jsme na to vlítli, tři dny před ovu a vyšlo napoprvé
držím palec ![]()
Taky doporučuju ovulační testy, já mám třeba ovulaci ob měsíc a to až 20- 22 DC, cykly mám 33-35 dnů, díky ovulačním testům mám syna, chtěli jsme páreček a máme ho, vlítli jsme na to až když jsem měla pozitivní test a pak jsme to ještě 2× pojistili a bylo to ![]()
Udělej si registraci třeba tady https://www.fertilityfriend.com/ , zjisti si, jak se měří bazální teplota a můžeš zadávat a koumat ![]()
@Barunel jj, tak jak píše tunrida pode mnou - na fertilityfriend.com…je to tam docela i přehledný a kkrásně to vyhodnocuje do grafu ![]()
@Tunrida píše:
Udělej si registraci třeba tady https://www.fertilityfriend.com/ , zjisti si, jak se měří bazální teplota a můžeš zadávat a koumat
Děkuji
![]()
@KKatka23 píše:
@Barunel jj, tak jak píše tunrida pode mnou - na fertilityfriend.com…je to tam docela i přehledný a kkrásně to vyhodnocuje do grafu
Děkuji
![]()
@Barunel no myslím, že womenzone je česky, ale nepřišlo mi to tak hezky přehledný…ale klidně zkus i tam, ať vidíš, co ti líp sedí ![]()
Ahoj, jak je to s těmi kalkulačky které jsou volně dosputné na netu?
Nejsem si jistá, zda tam zadávat délku cyklu posledního, nebo průměrnou (vždycky jsem měla 28 dní, poslední 2 cykly ale 32 a 25 dní) a taky délku MS - taky posledního naměřeného nebo průběrnou?
Já tedy ještě testuju ovulační testy, takže jsem sama zvědavá, zda se to shodne, ptz dle posledního 25 denního cyklu bych musela mít ovulaci včera/dnes a testy zatím stále negativní).
Vím, že je to orientační, takže jedině bazálka nebo testy, ale taky jsem četla, že u některých holek ovu testy nefungovaly..
Díky