Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Cizinka 999 píše:
Alkoholismus und to že je vulgarni před dětmi by pro měl bylo už dostatečně negativní, abych uvazovala o rozvodu pokud na tom nebude pracovat aby to změnil.
Ale nesmí mu to říkat jen když jsi naštvaná ale sednout si a říct jak to cítíš a jestli se to nezmění tak uvazujes o rozvodu. Máš ho ještě ráda?
Už jsem mu to říkala několikrát a v klidu, kdy třeba nevěděl proč jsem naštvaná a tak přišel s kytici a říkal ať už se nehadame ale absolutně mu nedochází proč sem taková i když jsem mu to už několikrát opakovala.
Tak jsem mu poděkovala, řekla že to nechápe a v jiné místnosti mu to vše znova zopakovala. Byl potichu a vnímal co říkám. Chvíli to vydržel že jsem si řekla že to bude dobrý, ale opět je to tam kde předtím.
Jestli ho mám ráda? Ano mám, ale jestli ho miluju, to už asi ani nevím.
@Magical-eyes píše:
Takže se z něj vulgární alkoholik a kuřák stal až po tvém boku? Jen tak? Z ničeho nic?
Ano přesně tak. Poznali jsme se ve škole, po maturitě nastoupil do práce jako mechanik, tam to podchytil asi od kolegů a před porodem prvního dítěte začal s podnikáním a do toho chodil do práce. Od té chvíle to začalo postupně pomalu. Vždycky mi říká „a ty se mi divis že chlastam, když musím komunikovat s takovyma deb.lama“
@Anonymní píše:
Už jsem mu to říkala několikrát a v klidu, kdy třeba nevěděl proč jsem naštvaná a tak přišel s kytici a říkal ať už se nehadame ale absolutně mu nedochází proč sem taková i když jsem mu to už několikrát opakovala.
Tak jsem mu poděkovala, řekla že to nechápe a v jiné místnosti mu to vše znova zopakovala. Byl potichu a vnímal co říkám. Chvíli to vydržel že jsem si řekla že to bude dobrý, ale opět je to tam kde předtím.Jestli ho mám ráda? Ano mám, ale jestli ho miluju, to už asi ani nevím.
No budeš mu to muset říct razneji
@Anonymní píše:
Ty musíš mít pravdu, protože tu s námi žiješ. Samozřejmě. Chlastat začal kvůli práci. Uz takových 6 let a to jsem mu ty body ještě nescitala. To až dnes úplně poprvé. Nicméně je to trochu i moje vina, jelikož jsem věděla že jeho taťka když cuchne ke spuntu neví kdy přestat a mamince schizofrenicce taky rádi nalijou a ona je schopná se uchlastat k smrti. To jsem věděla a doufala jsem, že on takový není.
U vás je toho fakt asi víc. Už jen to, jak s tebou jedná, nejdřív jsi doma s dětmi a podle něj h.. děláš, takže jsi šla do práce, aby tyhle řeči neměl, i když tvrdil, jak vás v pohodě uživí.
Myslím, že vnitřně máš už jasno, jen se potřebuješ „ujistit“, že děláš správně.
Chlast je metla a v kombinaci s vulgarismem to je prostě konečná.
Řekla bych, že spousta věcí pochází z toho alkoholu.
Asi není typ na podnikání. Řeknu to takhle, od alkoholika utíkej, než se z něj stane moč neudržící troska a z tebe ošetřovatelka. Kdyby se mu náhodou podařilo upít dřív, než se do toho stavu dostane, je to spíš štěstí.
Mám jednu otázku, kdyby se vyléčil a dál abstinenci, byla bys schopna hodit za hlavu toto období?
Pokud ano, za střízliva bych si s ní sedla a řekla mu, že pokud svůj alkoholismus nevyřeší(v léčebně, to cos popsala se už jinak řešit nedá), pak podávám návrh hned. Pokud to hodlá řešit, byla bych ochotná ho podpořit.
Podle toho popis je to vazne traged. Neztrácela bych s ním čas. Horšího chlapa asi už stejně nepotkas.
@Sany80s píše: Řekla bych, že spousta věcí pochází z toho alkoholu.
Asi není typ na podnikání. Řeknu to takhle, od alkoholika utíkej, než se z něj stane moč neudržící troska a z tebe ošetřovatelka. Kdyby se mu náhodou podařilo upít dřív, než se do toho stavu dostane, je to spíš štěstí.
Mám jednu otázku, kdyby se vyléčil a dál abstinenci, byla bys schopna hodit za hlavu toto období?
Pokud ano, za střízliva bych si s ní sedla a řekla mu, že pokud svůj alkoholismus nevyřeší(v léčebně, to cos popsala se už jinak řešit nedá), pak podávám návrh hned. Pokud to hodlá řešit, byla bych ochotná ho podpořit.
Jeho práce ho hodně baví dělá fakt velké zakázky a už k němu jezdí i fungl nová auta do neautorizovaneho servisu. Jenže musí komunikovat i s méně inteligentnima lidma a jeho to vytáčí. Útěchu hledá v alkoholu. Tolerovala sem mu to a říkala si že zítra to bude fajn atd atd.. pořád dokola. Jenže s nástupem do mé práce zjišťuji, že jsem schopná se o sebe postarat a nejsem na něm tak závislá. Že si to nemusím nechat líbit. Průšvih je, že si na to zvyk, že jsem to dřív neřešila v takovém měřítku jako dnes.
Jak jsi s ním proboha mohla mít dèti? Promiň ale to jsi ho neznala předtím? Najednou alkoholik, lhář a vše co jsi napsala se z něho nestal ze dne na den. Já bych teda s ním nebyla. Jednou vám děti vyrostou, odstěhují se a zbydete si jen vy dva. Být spolu jenom kvůli dětem vnímám jako velký špatný.
@Lu66 píše:Úplně normálně. Představ si, že nikdy takový nebyl.
Jak jsi s ním proboha mohla mít dèti? Promiň ale to jsi ho neznala předtím? Najednou alkoholik, lhář a vše co jsi napsala se z něho nestal ze dne na den. Já bych teda s ním nebyla. Jednou vám děti vyrostou, odstěhují se a zbydete si jen vy dva. Být spolu jenom kvůli dětem vnímám jako velký špatný.
@Lu66 píše:
Vždycky mě tyhle komentáře překvapují. Co to je za otázku? Děti tu prostě už pár let jsou, a to se už prostě změnit nedá, tak k čemu je takovéhle nakládání?
I když nepopírám, že se mi to kolikrát, při čtení místních diskuzí, nehoní hlavou taky.