Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj tak mě je 30 a staršímu bude v lednu 5 let a mladšímu bylo ted 10m ale je narozen v 36tt takže mu ěmsíc odečítají. Zítra akorát jedeme na Lochotín do poradny pro nedonošený takže už se těšim na cestu
. pro srazík bych byla ale je otázka jestli kvůli počasí je šance se sejít
. Já teda peču každý den 1 druh a jde to, ale Tomík je hodnej, bud spinká to většinou stihnu v pohodě a nebo chvíli si hraje v postýlce, ale já dělam jen poloviční dávky tak se to dá. počítam že zdobit perníčky budu asi až večer usne, na to budu potřebovat klid ![]()
no nám začne od 12.12 jezdit z Kozolup nízkopodlažní mašinka tak se moc těšim že vyjedeme s malym vlakem.
Abych nezapoměla tak se taky představim:je mi 33,jsem 2 roky vdaná,mám syna 11m.Původně pocházim z Prahy
Tam mam taky svou práci,ale tam se už bohužel nevrátim
Chceme s mužem ještě k Vojtovi ďáblíka nebo ďáblici.Mateřskou mam na dva roky tak asi od jara se snaha bude cenit.
Celou rodinu mam daleko a nikdo sem nejezdí,tak bych ráda někoho poznala kdo má stejný starosti ![]()
V Plzni to moc dobře neznam ,ale kam potřebuji se dopravim bud autem nebo soc.dopravou ![]()
K pečení:tak já mam jen jednu dávku perníčků a manža chce pracny
a rohlíčky
Já to jíst nebudu.Musim se do února shubnout do šatů na ples.
![]()
Tybrdo, jak tak koukam, tak jsem uplny maslo. Ja nemam ani kousicek cukrovi. Ale planuju to. Jen jsem pohodlna. Ale srazik bych brala. Jak tak koukam, jsem tu nejmladsi… ![]()
Bydlime cca 200m od Olympie, takze nas je snadne najit. Materskou mam taky na 2roky, ale 2. bejbika moc neplanujeme. Mela jsem hodne komplikovany porod a ja i manza mame trosku obavy, ale myslim,ze tak za 4-5let se otrepeme. ![]()
Holky, musim se pochlubit. Mala dnes zacala valet sudy po celem obyvaku. Je to zlaticko! ![]()
My jsme sudy nikdy nevaleli.Asi to Honzík nepotřeboval.
Mam tu diskuzi o barvě stromku a až ted jsem si přetahala zpět ze zalohy tyto fotky,měla jsem jen půl prosince ..........
Jednou mi klekl počítač,ted segra přivezla flešku s fotkama a přetahla mi to zpět do počítače,ale nějak se stalo,že ne všechno.Tak už se můžu pochlubit s lonskym rokem…snad už celim.
tak mi byli dneska venku, konečně to u nás na sídlišti schrabali. ![]()
sudy malá taky neválela, jak se naučila přetáčet na břicho tak na něm ležela skoro pořád, na záda se otáčela málo.
cukroví - doufám že malá za chvíli usne a já si připravím alspoň těsto, péct budu o víkendu až bude přítel doma a bude hlídat. ![]()
Tak dneska cesta na lochotín do nemocnice MHD fakt lahůdka
, jak to taje tak se jelo teda pěkně blbě
, dojeli sjme o 15 min déle a stejně jsme tam čekali hodinu
. Dneska se vrhnu na rohlíčky a zadělam těsto na kakaové ořechy
. manžel to moc nejí, já nesmim kvůli cukrovce
, ale Viki byl jiného názoru a z krabic to záhadně mizí ![]()
holky vždyt vám to ještě myši sní do vánoc
nebo u vás nejsou??? u nás tedy každoročně to z krabic mizí a nevim kam. ![]()
My jsme se taky přetáčeli než pochopil lezení.Já se tedy taky pochlubim:malej před chvilkou přešel celý obývák
![]()
Kacenka86 píše:
Tybrdo, jak tak koukam, tak jsem uplny maslo. Ja nemam ani kousicek cukrovi. Ale planuju to. Jen jsem pohodlna. Ale srazik bych brala. Jak tak koukam, jsem tu nejmladsi…
Bydlime cca 200m od Olympie, takze nas je snadne najit. Materskou mam taky na 2roky, ale 2. bejbika moc neplanujeme. Mela jsem hodne komplikovany porod a ja i manza mame trosku obavy, ale myslim,ze tak za 4-5let se otrepeme.
Holky, musim se pochlubit. Mala dnes zacala valet sudy po celem obyvaku. Je to zlaticko!
Já taky rodila 15 hod,vůbec se neotvírala,vodu mi píchli a byla jak brčál.Pak se mu začali ztrácet ozvy tak mě šoupli na jiný monitor,zavedli mu sondu do hlavičky asi 4× a když jim to po několikátý ukázalo hypoxii tak jsem mastila na sál.Do 2 min oholená,zafačovaná,a okamžitě plnou narkozu.Nebyl čas na epidural.Taky jsem si říkala že další ne ale malej byl od narození hodnej(až na prdíky) a je to smíšek.Tak jsem neodolala a už po 6ti nedělí mě to opět chytlo. ![]()
'Už vim,co chci k vánocum-bydlení.Nevíte někdo o levné chaloupce?
No celé moje těhu bylo docela psycho, teda začátek a konec ještě větší
. manžel od začátku říkal že jak je mě malej podobnej tak že jsme na sebe asi byli napojení a něco asi na tom je. Furt mě ěnco táhlo do nemocnice, pak schodou okolností jsem tam šla tak že hned udělají monitor když tam jsem a prý patologický nález a že ěnco je špatně, to bylo 11h a ve 14:25 byl malej venku. narodil se 3.2. a to jsem se měla jít domlouvat na císaře 8.2 a po porodu prý měl možná pár hodin a max 24h než by umřel. Diagnoza byla uzel na pupečníkua tim že byl hodně veliký prý byl zázrak že ho víc neutáhnul
, v 36tt měl 4140gr ![]()
Já zase peču jen každý den 1 druh a co vim tak ženský pečou už od půlky listopadu
. Ale likéry a nepečený a krémy dělam až těsně před 24. je fakt že linecký nějak rychle mizí a to to neni ještě ani slepený tak pořítam jestli tam bude tak 20ks na slepení ![]()
Markéta80 píše:
No celé moje těhu bylo docela psycho, teda začátek a konec ještě větší. manžel od začátku říkal že jak je mě malej podobnej tak že jsme na sebe asi byli napojení a něco asi na tom je. Furt mě ěnco táhlo do nemocnice, pak schodou okolností jsem tam šla tak že hned udělají monitor když tam jsem a prý patologický nález a že ěnco je špatně, to bylo 11h a ve 14:25 byl malej venku. narodil se 3.2. a to jsem se měla jít domlouvat na císaře 8.2 a po porodu prý měl možná pár hodin a max 24h než by umřel. Diagnoza byla uzel na pupečníkua tim že byl hodně veliký prý byl zázrak že ho víc neutáhnul
, v 36tt měl 4140gr
Já zase peču jen každý den 1 druh a co vim tak ženský pečou už od půlky listopadu
. Ale likéry a nepečený a krémy dělam až těsně před 24. je fakt že linecký nějak rychle mizí a to to neni ještě ani slepený tak pořítam jestli tam bude tak 20ks na slepení
No,pěknej porod.To byl malej velkej.Pěkně velkej.My jsme měli obmotanou šnuru.
a holky mam dotaz-dnes teda jsem se chystala ven-malýho oblíct,pytel do kočaru......ale........mam cortinu x3 ,už se dáááááávno nevejdem do hlubokýho a jak mu dam ty pásy přez pytel?sjíždí mi dolu.
Příspěvek upraven 08.12.10 v 19:14
jani09 píše:Markéta80 píše:
No celé moje těhu bylo docela psycho, teda začátek a konec ještě větší. manžel od začátku říkal že jak je mě malej podobnej tak že jsme na sebe asi byli napojení a něco asi na tom je. Furt mě ěnco táhlo do nemocnice, pak schodou okolností jsem tam šla tak že hned udělají monitor když tam jsem a prý patologický nález a že ěnco je špatně, to bylo 11h a ve 14:25 byl malej venku. narodil se 3.2. a to jsem se měla jít domlouvat na císaře 8.2 a po porodu prý měl možná pár hodin a max 24h než by umřel. Diagnoza byla uzel na pupečníkua tim že byl hodně veliký prý byl zázrak že ho víc neutáhnul
, v 36tt měl 4140gr
. Ale likéry a nepečený a krémy dělam až těsně před 24. je fakt že linecký nějak rychle mizí a to to neni ještě ani slepený tak pořítam jestli tam bude tak 20ks na slepení
No,pěknej porod.To byl malej velkej.Pěkně velkej.My jsme měli obmotanou šnuru.
Dík.Máš to u mě.
a holky mam dotaz-dnes teda jsem se chystala ven-malýho oblíct,pytel do kočaru......ale........mam cortinu x3 ,už se dáááááávno nevejdem do hlubokýho a jak mu dam ty pásy přez pytel?sjíždí mi dolu.
Co máš za pytel, já mam emitex a tam se ty pásy dají provlíct. Na prvního syna jsem měla ten pytel s beránkem a v roce měl jen kombinézu a deku a stačilo to ![]()
tak malá skoro po 2 hodinách uspávání, breku, hraní si a zase uspávání konečně spí!!! ![]()
ted jsem si udělala pořádný hrnek kafe a z přípravy těsta nebude zase nic! ![]()
porod - rodila jsem 14 hodin v porodnici, ale kontrakce byly už noc před tím - chytlo mě to kolem půlnoci, v 8 ráno nástup do porodnice, malá se narodila ve 22.00h
přenášela jsem 2 dny.
jani09 píše: 'Už vim,co chci k vánocum-bydlení.Nevíte někdo o levné chaloupce?
a nechceš domeček???
Marketa80-to jsi měla tedy OBŘÍKA
malej měl 4050 a 52cm narozenej den před termínem.Uzel neměl na pupečníku ale pupečník napevno okolo krku.Nechci ani pomyslet ![]()