Po autoškole sama v autě - jaké byly vaše začátky?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.7.18 20:16

Ja jsem nejradsi jezdila sama a byla jsem i daleko klidnejsi..nikdo mi neradil ted tohle ted tamto, bacha zprava zleva..chce se to vyjezdit. Jestli me nekdy klepne, tak to bude za volantem, nekdy bych sbirala ridicaky na miste..chapu, ze nekdo neni vyjezdenej, ono z autoskoly ani byt nemuze, ale kdyz to neumim, tak za volant nelezu…a cim vic polepeny auto (jede matysek, jede andulka, jede fifinka…), tim je to horsi…mene nalepek a vice pozornosti, co se deje kolem vas!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2674
26.7.18 20:17

Já jezdila také od začátku poměrně dobře, akorát mi děla problém sytič - škodovka 120, ale autoškolu jsem dělala s favoritem, ten už ho neměl. Takže mi to chcípalo při studeném rozjezdu, ale pak dobrý.

Dcera dodělala autoškolu cca před 2 lety, ze začátku jezdila se mnou - ona jako řidič, já jí napovídala - věděla jsem, že je ráda a nestresuje jí to. Po měsíci společných jízd - cca 2 jízdy za týden po 15 km :lol: začala jezdit sama, potřebovala jezdit na tréninky. Cestu znala už poslepu, ale stejně jsem byla klidná, když vždycky přijela v pořádku domů. Asi po půl roce si teprve troufla do centra Prahy, dneska už jede s navigací kamkoliv a troufnu si říct, že jezdí opravdu dobře a bezpečně.

Syn dodělává zrovna autoškolu, ale ten jezdí stylem 300 z místa, rád jezdí rychle, tak doufám, že se někdy někde nerozseká. A poradit si samozřejmě ode mě nenechá, tak je to na něm. Ale vím, že bez toho aby jezdil se nerozjezdí, takže mu auto prostě půjčovat budu a musím mu věřit.

A príma okamžik dcery - přijela v začátcích a povídá mi - mami, něco ti tam divně píská. A já na ní - a svítilo něco? Něco jo, ale nevím jistě. No, pak jsem zjistila, že těch 15 km jela na zataženou ruční brzdu :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
26.7.18 20:41

Chce to navyknout na to auto kterým teď jezdíš, tipuji že není stejné na jakém ses učila :D nepouštěj se hned do centra do provozu, nacvič si jízdu někde kde nejezdí moc aut. Mě třeba i dost pomohlo, když sem znovu začínala jezdit, když vedle mě seděl člověk co už jezdit umí dobře, ale byl v klidu, nekecal mi do toho jenom v případě nutnosti poradil a nenechal mě vyšilovat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová