Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Tohle mě teď taky čeká a mám strach, že se budu cítit stejně jako Ty zakladatelko
holt po šesti letech doma s dětmi jsou veškeré mé znalosti na nule a dětskýma pohádkama asi těžko někoho oslnim. Takže Ti rozumím, ale jak to zvládnout, to neporadím… Snad jen jednoduše vydržet.
Já začala v listopadu taky v mužském oboru a pocity úplně stejné. Věřím ale, že si to časem sedne a čím víc toho budu umět, tím víc v pohodě budu. ![]()
Chudinko malá, přesně takhle jsem se taky cítila, brzy tě to přejde, trvalo mi to pár měsíců. Je to jen o sebevědomí - ty máš děti, jsi maminka a to je mnohem víc než tato práce. Buď na sebe pyšná a hrdá, klidně mlč a naslouchej. Jsi úžasná a šikovná. Tak nespěchej, vše se časem zlepší. Je nás takových hodně a představ si, já si v práci za tři roky už pak lebedila, fajn lidi, zase více cestování… A otěhotněla jsem potřetí 😊Takže jsem ve 38 zpátky doma…a být zase na začátku ve 41?
Ahoj, je to tezke, já po skoro 8 letech doma (2 mateřské po sobě) šla taky do nové práce, bylo to hrozné. Už jsem tam rok a občas ještě něco nevím… A ptát se po takové době mi přijde fakt hrozné. První měsíc byl doslova tragedie. A doteď se tam necítím komfortně, pořád si přijdu jako na návštěvě. Přišla jsem do hotové party lidí a cesta k nim se mi hledá fakt těžko, až s výjimkou na pár jedinců. Když to srovnám s prací před mateřskou, je to obrovský rozdíl… :/
Jako od tohoto prosince?…a co bys chtela, je tam vsechny odborne zvalcovat?
Jestli te ta prace zajima, tak je to super, kdybys byla nekde, kde po 3 tydnech nemas co objevovat, tak to znamena, ze jsi prekvalifikovana.
Hele me trvalo rok, nez jsem se jakz takz chytla a pochopila vubec, oc tam běží. V tom smyslu, ze jsem neco delala, vyhodnocovala atd, o to neslo, ale proč se to dělá a ze to je vlastne cele na hlavu postavebe mi fakt doslo az časem, v prubehu ktereho jsem byla presvedcena, ze jsem totalni de.bil ![]()
Drzim palce, to si sedne. Hlavne se nesrovnavej s mladickama, budes smesna. Mas svou, vysokou hodnotu. Oni vedi, proc te tam vzali, a ty to pochopis časem ![]()
Ty jo, po měsíci v práci jsem nevěděla nic. Defakto mě teprve nechali dělat ty nejjednodušší věci.
Diky za nazory, hned se citim lip. Musim to zvladnout, moje sebevedomi to potrebuje. Nikdy jsem nebyla velky nervak, ale ted, po letech svobody, me zase nekdo kontroluje a hodnoti, to je tezke a ja mam z toho nervy. Snad to bude lepsi.
Měsíc je opravdu málo, navíc tam byly ještě svátky. Netrápila bych se tím, že něco nevíš. Vydrž pár měsíců. ![]()
Po letech doma jsem nastoupila do nové práce. Brzy mi bude 35 a začínám v mužském oboru. Jsem tam od prosince a stále se necítím dobře a v pohodě. Práce mi jde pomalu, mnoho věcí je pro mne španělská vesnice, kolegové v mém věku jsou vedoucími, na mé úrovni jsou lidé o 10 let mladší. Kolegové sportují a cestují, já moc nemám co přidat do hovoru, mám děti ještě dost malé. Hlavně mě trápí, že v té práci ještě nejsem moc kompetentní a díky tomu se nedokážu uvolnit ani v běžné komunikaci s ostatními…:(