Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mar__tanka1983 píše:
třeba je přítelkyně tak vzteklá, že kdyby to měla začít rozebírat, tak by řekla něco, čeho by mohla litovat a je si toho vědoma. A nechce řvát na tebe, protože ty za to nemůžeš.
Já to tak taky občas mívám…vidím tak rudě, že jen řeknu „zeptej se jeho…“ protože jinak bych se nemusela udržet s nervama
Souhlas.
A už bych tam přítelkyni nenutila jezdit.
Podle me urcite vrtochy ke stari patri, ale nemely by se prechazet bez povsimnuti. Nemusi jim clovek vynadat, ale taktne rict, ze vi, co se stalo a ze si to neprejes. Stejne tak bych nevolila taktiku jednim uchem sem a druhym tam. Manzelova prateta hleda duvodu, proc vsechny pomlouvat, dokud clovek posloucha a kyve, nenecha na nikom nit suchou. Kdyz parkrat nesouhlasi, nafoukne se, ale nepokracuje. A vsichni stari nejsou stejny, je to zvyrazneni povahy.
@Jakub81 to je snad jedno ne, taky někam budou jezdit když budeš vědět že tě mají za zloděje? Promluv si s nimi a jí tam fakt nenuť
@e008 tak ono je asi rozdíl " stáří " a stáří..
pokud začíná trpět demencí, tak je jedno co mu v tom stavu budeš říkat, stejně si to nebude pamatovat, asi ani že se tak choval si nepamatuje..takže něco mu v tom stavu vyčítat je na nic a když mu to řekneš v lepším stavu tak ti nemusí ani věřit, protože si to nepamatuje ![]()
Tak už vím oč jde a já i naši jsme z toho doslova v pr****. Přítelkyně už dřív nechala dědovi a babi vizitku do práce, kdyby se něco dělo, ať volají. My prostě nevíme co se dědovi hnulo v hlavě nebo co se stalo, co ho k tomu vedlo, ale zavolal na tu pevnou linku a nechal se přepojit na jejího nadřízeného. Ve zkratce řečeno, ať si na ni dávají pozor, že by ji k penězům nepouštěli, aby se nedivili co umí - něco ve smyslu, že je zlodějka. Přítelkyně má zrovna na starosti finanční politiku firmy. Po obědě si ji zavolal její šéf, všechno ji to povykládal…
Mezitím moje mamka byla už na cestě k babi a dědovi. Ten prvně zapíral, pak se přiznal a začal pomateně mluvit..Úplně mimo. Přítelkyně vyzvedla dceru z gymnastiky, podepsala ji žákovskou, sbalila si věci a odešla k rodičům. Dcera říkala, že doma pak xy zvracela a moc brečela. Přijel jsem domů a ona na odchodu, že už na to nemá nervy, že už nemůže. Že se na ni v práci dívali jak na podvodníka, že je všechno v prdli.. že si bere v práci dovolenou. Že tam kde je, ji přivedla dřina, hodiny přesčasů, vzdělání.. Hodila mi na stůl ty peníze, co ji děda vzal a prý ať se tím třeba udávíme, že to nikdy nebylo z její strany o penězích. Že nás vždycky chránila, jak nejlépe uměla, že toho hodně zkousla, ale musí chránit i samu sebe. Dcera je úplně paralizovaná, vůbec nemluví.. Nikdy mezi námi nebyl takový konflikt jako dnes. Když jsem se ji snažil zastavit, rozumně si promluvit, tak nechtěla, že už ne, že má z ostudy kabát díky mé povedené rodině. Mobil má vypnutý a na pracovním stole mi leží všechny drahé věci co jsem ji kdy dal. U rodičů není, už jsem tam 2 byl. Já nevím, jestli si vůbec teď uvědomuju, co se za těch pár hodin přihodilo. Já o ni nesmím přijít, já si to nedovedu vůbec představit.. Vůbec nevím co mám dělat. Ještě dnes za ní pojedu..
@Jakub81 No asi jí nech chvilku v klidu, musí to chudinka nějak zpracovat. Jezdit by si za ní nejspíš hned neměl. Možná by si měl zajít k ní do práce a promluvit si s jejím šéfem, vysvětlit mu, že je to tvůj starý senilní děda, který už neví, co dělá
. No to je teda situace
.
@Jakub81
No to je teda těžkej kalibr. No bohužel můžeš poděkovat své rodině za rozchod
Nedivím se jí vůbec. Můžeš si s ní zkusit promluvit.
Možná zkusit zajít osobně do té firmy a říct, že to děda nemá v hlavě v pořádku, že je prostě dementní. Ale jestli by to ona přijala to nevím.
No držím palce, aby se to urovnalo. Bohužel nic jiného než doufat, že s tebou začne mluvit a bude to chtít nějak řešit, ti nezbyde.
To je opravdu průšvih ![]()
@Jakub81 tak dcera říkala, že šla k rodičům…ale tys jí ještě potkal doma???
hodila na stůl peníze, co jí děda vzal…kde je vzala?? on je zase vrátil??
Nech jí vydechnout…napiš jí, že tě to mrzí, že to všechno chápeš…
Ale copak nějaký šéf dá na nějaký řeči z telefonu od někoho, koho nikdy neviděl???
Snad ví, jak partnerka pracuje a jaká je v práci ne???
mě někdo takhle zavolat, tak ho max pošlu někam ![]()
@Jakub81 Tak to je teda mega průser
co ten šéf? Jak to bere? jako výmysl pomateného staříka nebo tomu přikládá nějakou váhu? Tohle budeš muset nějak vyžehlit ty, protože děda na to nebude mít. Tak to je masakr, a že ti může totálně zničit vztah, vztah mezi dcerkou a přítelkyní mu vůbec nedošlo? Pomiň, ale nějak nevěřím tomu, že je to jen o stařecké demenci, podle mě jí chtěl ublížit ![]()
@Jakub81 tak to už je přes čáru..
nejprve to urovnat v její práci. ale jestli ti odpustí i ona, to nevím..asi bych nechtěla mít něco společného s takovým člověkem ( myslím dědou ) i kdyby za to mohl jeho stav..asi by bylo fajn aby měl ošetřovatelku a byl zbaven svéprávnosti..( pokud se takto nechová jen vůči tvé přítelkyni )
![]()
@Jakub81 píše:
Tak už vím oč jde a já i naši jsme z toho doslova v pr****. Přítelkyně už dřív nechala dědovi a babi vizitku do práce, kdyby se něco dělo, ať volají. My prostě nevíme co se dědovi hnulo v hlavě nebo co se stalo, co ho k tomu vedlo, ale zavolal na tu pevnou linku a nechal se přepojit na jejího nadřízeného. Ve zkratce řečeno, ať si na ni dávají pozor, že by ji k penězům nepouštěli, aby se nedivili co umí - něco ve smyslu, že je zlodějka. Přítelkyně má zrovna na starosti finanční politiku firmy. Po obědě si ji zavolal její šéf, všechno ji to povykládal…Mezitím moje mamka byla už na cestě k babi a dědovi. Ten prvně zapíral, pak se přiznal a začal pomateně mluvit..Úplně mimo. Přítelkyně vyzvedla dceru z gymnastiky, podepsala ji žákovskou, sbalila si věci a odešla k rodičům. Dcera říkala, že doma pak xy zvracela a moc brečela. Přijel jsem domů a ona na odchodu, že už na to nemá nervy, že už nemůže. Že se na ni v práci dívali jak na podvodníka, že je všechno v prdli.. že si bere v práci dovolenou. Že tam kde je, ji přivedla dřina, hodiny přesčasů, vzdělání.. Hodila mi na stůl ty peníze, co ji děda vzal a prý ať se tím třeba udávíme, že to nikdy nebylo z její strany o penězích. Že nás vždycky chránila, jak nejlépe uměla, že toho hodně zkousla, ale musí chránit i samu sebe. Dcera je úplně paralizovaná, vůbec nemluví.. Nikdy mezi námi nebyl takový konflikt jako dnes. Když jsem se ji snažil zastavit, rozumně si promluvit, tak nechtěla, že už ne, že má z ostudy kabát díky mé povedené rodině. Mobil má vypnutý a na pracovním stole mi leží všechny drahé věci co jsem ji kdy dal. U rodičů není, už jsem tam 2 byl. Já nevím, jestli si vůbec teď uvědomuju, co se za těch pár hodin přihodilo. Já o ni nesmím přijít, já si to nedovedu vůbec představit.. Vůbec nevím co mám dělat. Ještě dnes za ní pojedu..
TWL
, tak to je hustý. Ani se jí nedivím. Toto budeš žehlit asi hodně dlouho, pokud se ti to vůbec povede. Prvně bych na tvém místě zajela za šéfem, a všechno mu popravdě řekla, i to že je děda senilní/demnetní, a tvoji současnou partnerku si spojuje kdovíproč s tou minulou. Děda by u mě teda asi skončil. Toto už je těžce za hranou. A trvala bych na tom, aby se jí omluvil před celou rodinou, jinak bych s ním přerušila kontakty. A je mi líto i tvojí dcerky. Je to pro ni zbytečný stres. Držím palce.
Tohle už nevypadá na zásah pomateného seniory, ale na dobře promyšlený tah… ![]()
@Jakub81 hustý
no my ti radili, že si měl požádat o ruku už dávno… teď se to nehodí.. jestli má rozum, tak se nevrátí ![]()
taky moc nevěřím že by šéf dal na v podstatě anonym po telefonu ![]()
ale OK. Co bych chtěla já? Omluvu od všech z rodiny, přerušení styku s prarodiči max. pouze vnučka. A pokud se vrátí, tak asi tak půl roku ji nenech na nic sáhnout, všechno dělej, uklízej, prostě rozmazluj…
K dědovi… se na mě nezlob, ale takovou nemoc neznám… taková se projeví drobnou agresi ale vůči všem, ne pouze jedné osoby… opakování blbosti dokola. Děda by měl být minimálně po mrtvici například… Tohle bych nemoci neomlouvala ale v žádném případě, snad víš, jak se chová jindy a jestli je opravdu nesvepravny.
no hodně štěstí, upřímně… zdas se jinak jako celkem normální chlap ![]()
@Petra Z Ja to napsal v rychlosti. Potkali jsme se v předsíni. Pohádali se, ona hodila penize na stul.. Az odesla, tak dcera mi rekla, ze teta (pritelkyne) se strasne davila v koupelne, ze moc brečela.