Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@LimitedEdition píše:
Hochu zlatej, tu ženskou by jsi měl na rukou nosit. To, co pro tebe dělá ona by jiná neudělala. Dle toho co píšeš se na plný úvazek starala o tvou dceru, ty jsi si jezdil po pracovních povinnostech a ona kvůli tvé dceři musela omezit své aktivity a zájmy. Věř mi, že druhou takovou už nenajdeš. Já ať svého manžela miluju nade vše, takto bych se pro jeho dítě neobětovala ani z deseti procent. Omez práci, utíká ti hodně hezkého s rodinou a peníze jim tě nevynahradí. Pomáhej jí doma, věnuj se dceři a mějte co nejvíce společných aktivit a hlavně jí nech i prostor pro ní samotnou. Máš skvělou partnerku a šanci na šťastný život tak si to nepokaž.
no jo ale zas pro ne přece vymýšlel skvělý plány na víkend, třeba ježdění na kole u babičky s dědou… a to zas ji se tam najednou přestalo chtít jezdit mno
![]()
@Jakub81 Já nemůžu uvěřit vlastním očím, co tady čtu. Ty tady vypisuješ, jak máš skvělou přítelkyni, jak si nedovedeš představit být bez ní atd. A potom, co to takhle kapitálně pose. eš, holky se ti tu snaží poradit a ty se jí zeptáš, jestli nemá někoho jiného? Jestli tě nevzala nejbližší věcí po hlavě, tak zaslouží svatozář a nosit na rukou do konce vašich dní.
Ty si z ní uděláš chůvu pro svou dceru, provozní své domácnosti a necháš ji od své rodiny dlouhodobě urážet a pak jsi překvapený. ![]()
Faktem ale je, že ona to taky mohla řešit dřív a ne až pohár přetekl a váš vztah bude mít navždycky takovou jizvu. ![]()
Ježíšku na křížku
. Přeji aby Vám to dopadlo dobře ale stejně nechápu ten princip; jsme pár, musíme všude jezdit spolu. Já nemám absolutně problém přítele poslat k rodičům a sama jet třeba k babičce. S ním k rodičům jedu jednou do měsíce. Samozřejmě se to po porodu změní ale Vy společné dítě nemáte, tak proč tam nejet jen s dcerkou. Pochybuji, že slečna byla celá odvázaná z takových návštěv.
Má babička jednou hulákala, že je můj přítel parchant - naštěstí u toho nebyl ale stejně tam poté hodně dlouho odmítal zavítat se mnou. Nedivila jsem se mu a to je to ještě oproti tomuto hodně slabý.
Co tam jet jenom přes den s dcerkou a další den si udělat pěkný ve třech s přítelkyní?
Bývalý přítel měl 90ti letou babičku, která každou chvíli vyprávěla všemožné příběhy, například že jí skákal orangutan po balkoně ale vlastně to byl soused (který nemá jednu nohu
) Nebo že má soused tajné dveře k ní do bytu-přímo za lednicí.
Řešil to tak, že se sebral a řekl; babi, dokud nepřestaneš vymýšlet, tak tu s Tebou nebudu.
Ono pár návštěv a opravdu přestala. Takže pokud před Tebou začne děda opět jet nějaké narážky vůči přítelkyni, sebrat se, říct; tohle poslouchat nebudu a odejít. Ideální. Hádat se totiž už nemá smysl. ![]()
@Bubla_Bučková píše:
no jo ale zas pro ne přece vymýšlel skvělý plány na víkend, třeba ježdění na kole u babičky s dědou… a to zas ji se tam najednou přestalo chtít jezdit mno![]()
U babičky s dědou, kteří se do ní navážejí, uráží jí, hrabou se jí ve věcech a nakonec okradou? Se nedivím, že tam nechce. A proč místo víkendu u prarodičů nenaplánuje pro ně víkend někde třeba na horách, ZOO, aquapark atd.? To velmi pochybuji, že by odmítla.
@LimitedEdition píše:
U babičky s dědou, kteří se do ní navážejí, uráží jí, hrabou se jí ve věcech a nakonec okradou? Se nedivím, že tam nechce. A proč místo víkendu u prarodičů nenaplánuje pro ně víkend někde třeba na horách, ZOO, aquapark atd.? To velmi pochybuji, že by odmítla.
nebo proč proboha chlap co má kariéru, 2 firmy neplatí hospodyni a s holkama nevyrazi jednou za čas přesně prodloužený víkend v německém aquaparku… otázka je zda jim dcera pořád dělá ocásek nebo si dají nějakou romantarnu sami u moře třeba… Nevím no, Kuba psal, že se jemu (edit překlep)nelíbí, že by za dedou jezdili sami, protože tam mají v plánu jezdit na kolech a přítelkyně to má přece ráda.. no pardon to bych chtěla vidět
Kdoví co taky ona je zač, spoustu věci přecházela a stále slečna dokonalá a víš co, možná ji o ty prachy nakonec možná trochu šlo a on furt ne pustit chlupa nebo ji povýšit na manželku tak přetvářka padla ![]()
Zakladateli tvoje známost má teď konečně dovolenou. Nemusí se starat tobě o zázemí, o tvoje děcko a když si chce zatancovat, musí říct cizímu chlapovi. jsi k ničemu. Naštěstí holka to má v hlavě srovnané a nebojím se, že by se nechala stáhnout zpět. Myslím si, že z její strany je to odpískané. To se musí stát, když chlap bere svou partnerku jako věc, která dobře slouží a nepotřebuje žádnou péči. A místo aby jsi jí na ruko nosil, podezříváš ji z nevěry. Tomu říkám selhání na entou. Máš co si zasloužíš.
@Bubla_Bučková píše:
nebo proč proboha chlap co má kariéru, 2 firmy neplatí hospodyni a s holkama nevyrazi jednou za čas přesně prodloužený víkend v německém aquaparku… otázka je zda jim dcera pořád dělá ocásek nebo si dají nějakou romantarnu sami u moře třeba… Nevím no, Kuba psal, že se jemu (edit překlep)nelíbí, že by za dedou jezdili sami, protože tam mají v plánu jezdit na kolech a přítelkyně to má přece ráda.. no pardon to bych chtěla vidětKdoví co taky ona je zač, spoustu věci přecházela a stále slečna dokonalá a víš co, možná ji o ty prachy nakonec možná trochu šlo a on furt ne pustit chlupa nebo ji povýšit na manželku tak přetvářka padla
Tak je možné, že ona třeba by hospodyni nechtěla. Ne každá žena si pustí domů cizí ženu. Ale zaráží mě to jak na ní hodil vlastně veškerou péči o svou dceru. Zajímalo jestli se jí vůbec zeptal zda je ochotná se na plný úvazek o jeho dítě. Buďto je tak hodná a tu holčičku má tak moc ráda nebo jí nic jiného nezbylo a nepostarat se ona tak holka je jak dříví v lese. Z toho co jsem pochopila chodí do práce a k tomu nemá ani pořádně čas na sebe, protože se o ní musí starat, chodit k lékaři, dohlížet na školu… Můžu upřímně říct, že kdyby můj manžel udělal něco podobného a ať ho miluji sebevíc, tak takto bych se pro jeho dítě neobětovala ani omylem. Pomoct ano, to je samozřejmostí, ale ne na úkor svého veškerého času a zájmů. A hlavně mi je líto té jeho dcerky. Zřejmě si na ní chudák zvykla a teď to odnáší, protože otec ani neví jak to doma vlastně funguje…
@kontramatka píše:
Zakladateli tvoje známost má teď konečně dovolenou. Nemusí se starat tobě o zázemí, o tvoje děcko a když si chce zatancovat, musí říct cizímu chlapovi. jsi k ničemu. Naštěstí holka to má v hlavě srovnané a nebojím se, že by se nechala stáhnout zpět. Myslím si, že z její strany je to odpískané. To se musí stát, když chlap bere svou partnerku jako věc, která dobře slouží a nepotřebuje žádnou péči. A místo aby jsi jí na ruko nosil, podezříváš ji z nevěry. Tomu říkám selhání na entou. Máš co si zasloužíš.
Co dodat?! Jasné trefně výstižné napsané a tebe zakladateli měla přítelkyně kopnout do řiťi i s rozběhem už dávno. I aupair nebo chůvě bys musel aspoň platit!!! A ty ještě vysíráš se zarlenim a na tancování musí říct kamarádovi?
![]()
Doufám, ze se holka nevrátí a ze si konečně užije mladí jako její vrstevníci a ne péči o cizi dítě, jehož otec to bere jako samozřejmost a cizi blby dědek ji okrádá a ještě zavari v práci…Tomi hlava fakt nebere…
![]()